O nama

NetRidersi: samo najbolji u mrežnim tehnologijama

Cilj natjecanja je poticanje polaznika lokalnih akademija kao i njihovih instruktora i učitelja na postizanje visokog standard znanja u IT području i na područjima mrežnih tehnologija


Zagreb - U sklopu globalne inicijative, Cisco Networking Academy u suradnji s CARNetom organizirao je natjecanje u mrežnim vještinama pod nazivom „NetRiders Hrvatska“. Natjecanje je namijenjeno studentima Cisco akademija iz Hrvatske, a natjecanje u mrežnim tehnologijama koje je održano u prostorijama CARNeta, u petak 15. svibnja, pokazalo je da na domaćem ICT tržištu imamo velikih potencijala za buduće vrhunske stručnjake u mrežnim tehnologijama.

Natjecanje je namijenjeno isključivo studentima Cisco akademija iz Hrvatske, i podijeljeno je u četiri dijela:

  • teoretski dio s područja CCNA Exploration kurikuluma (od 1. do 3. modula/semestra)
  • praktični dio – izrada mrežnih (Ethernet) kablova
  • praktični dio – konfiguriranje opreme

Ovogodišnji pobjednici NetRidersa su : prvo mjesto Franjo Žilić iz NetAkademije, drugo mjesto Daniel Mandić iz NetAkademije i treće mjesto Silvio Papić iz Algebre. Oni će imati priliku sudjelovati i na međunarodnom natjecanju koje će se održati u srpnju ove godine također u CARNetu. Najbolje plasirani sa ovog natjecanja osvojit će put u San Jose u sjedište tvrtke Cisco Systems.

Hrvatska ima odlične rezultate na NetRiders natjecanju: tako je prošle godine natjecatelj Boris Deković sa akademije Elektrotehničke škole Zagreb bio jedan od pet pobjednika međunarodnog natjecanja.

Pobjednike je CARNet nagradio besplatnim školovanjem za najviši stupanj Ciscove edukacije u Hrvatskoj, Cisco Certified Network Professional, napredni nastavni program usredotočen na projektiranje i održavanje složenih konfiguracija računalnih mreža.

Osim studenata Cisco akademija natjecanju su bili nazočni i instruktori te voditelji akademija. „ Uz to što polaznicima nastojimo osigurati uvijek novu tehnologiju za rad i usavršavanje također prepoznajemo njihov trud i na ovaj način ih želimo nagraditi. Vjerujem da ćemo i ove godine imati predstavnika na putovanju za San Jose“, istaknula je Ana Vujasin, Area Academy Manager u tvrtki Cisco Hrvatska.

Utješne nagrade svim sudionicima podijelio je Branko Radojević, voditelj regionalne Cisco akademije pri CARnetu, koji je tom prilikom rekao: „.Kada smo prije gotovo deset godina započeli s izvođenjem ovog programa, teško je bilo i pretpostaviti koliko će taj program postati popularan kod nas, ali i u svijetu. Nakon današnjeg natjecanja s ponosom mogu istaknuti da smo napravili dobar posao, što današnji izvrsni rezultati i potvrđuju. To nam svakako daje dodatnu snagu da i u budućnosti težimo sve boljim i kvalitetnijim rezultatima. Nadam se da ćemo i u slijedećim godinama svjedočiti da nismo pogriješili.“

Na natjecanju je sudjelovalo sedam akademija: Algebra iz Zagreba, Edunet iz Zagreba, Elektrotehnička škola Zagreb, NetAkademija iz Zagreba, Politehnika u Puli, SRCE iz Zagreba, Tehnička škola Ruđer Bošković iz Zagreba.

Cisco NetAkademija – Cisco networking academy

Uočivši potrebu u zajednici za obrazovanjem mladih mrežnih stručnjaka, tvrtka Cisco je u preko 160 zemalja širom svijeta osnovala više od 9500 Cisco mrežnih akademija (Cisco Networking Academies). Trenutno u svijetu Cisco akademije mrežnih tehnologija pohađa preko 800 tisuća polaznika. Njihov je zadatak poučiti studente dizajniranju, izgradnji i održavanju računalnih mreža. Cisco se brine za organizaciju i opremanje tečaja koji uključuju programe od osnovnih do naprednih koncepata kreiranja mreže (od kabliranja do pravila i strategija programiranja)

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet prva je ovlaštena regionalna Cisco akademija u Hrvatskoj. Regionalna akademija pruža potpunu podršku lokalnim akademijama kojih u Hrvatskoj ima 18. Do sada je na hrvatskim akademijama diplomiralo preko 3500 studenata, a trenutno ih je preko 1700 uključeno u program.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com