O nama

Cisco obilježio 10 godina poslovanja u Hrvatskoj

Globalni lider i u Hrvatskoj svakodnevno omogućava primjenu najsuvremenijih informatičkih i telekomunikacijskih koncepata poput quad-playa, cloud računalstva i multimedije na Internetu


Zagreb, Hrvatska - Ciscov ured u Hrvatskoj započeo je s radom 1. prosinca 1998. godine, u prostoru u Ratkajevom prolazu u Zagrebu. Prvi djelatnici bili su Mladen Tabak i Igor Meleš koji i danas obnaša dužnost generalnog direktora Cisca za Hrvatsku.

Deset godina poslije, hrvatski ured Cisca posluje u suvremeno opremljenom prostoru u Hektorovićevoj 2 u Zagrebu koji djelatnicima i suradnicima pruža tehničku podršku za primjenu novih proizvoda i usluga. U planu je opremanje TelePresence sobe koja će omogućiti izravnu multimedijalnu komunikaciju s drugim uredima širom svijeta, čime će se ostvariti znatne uštede u smanjenju putnih troškova, kako u vremenu tako i u novcu. Nije manje važno da će TelePresence izravno smanjiti karbonski otisak zbog smanjene potrebe za potrošnjom goriva. Hrvatski ured Cisca opremio je i vlastiti pokazni centar (Briefing Centar) koji u praksi demonstrira prednosti naprednih tehnologija u svakodnevnom poslovanju.

"Danas je u našem uredu izravno zaposleno više od trideset djelatnika koji svojim poslovanjem pokrivaju tržišta širom regije", kaže Igor Meleš, generalni direktor hrvatskog ureda Cisca. "U posljednjih deset godina Cisco se transformirao iz kompanije koja se bavila samo mrežnim tehnologijama u kompaniju koja danas, i globalno i u Hrvatskoj, omogućava najsuvremenije informatičke i telekomunikacijske usluge poput quad-playa odnosno objedinjavanja glasovnih, video i podatkovnih usluga na bilo kojoj lokaciji i bilo kojem uređaju. Isporučujemo ne samo tehnologije za tradicionalne telekomunikacijske usluge već i usluge pohrane podataka, sigurnosti, IP telefonije, IP televizije i slično", dodaje Meleš.

Cisco svojim rješenjima i proizvodima pokriva brojne segmente tržišta informatičkih rješenja u Hrvatskoj: financijske institucije, telekom operatore, ugostiteljstvo i turizam, državnu upravu, zdravstvo, obrazovanje, komunalne usluge, maloprodaju, malo i srednje poduzetništvo, nekretnine te proizvodnju. Među ostalim uslugama, tvrtka je u svom zagrebačkom uredu uspostavila call centar za teleprodaju.

Cisco je započeo implementirati napredna rješenja na hrvatskom tržištu sa svojim prvim partnerom, tvrtkom Computech, a danas rješenja isporučuje u suradnji sa oko 125 tvrtki u Hrvatskoj i regiji. "Hrvatska mreža partnera najrazvijenija je u regiji i predvodi u implementaciji naprednih tehnologija i poslovnih rješenja. Njihovo znanje i stručnost generirali su mnoge uspješne projekte koji su donijeli uštede korisnicima i razvili njihove konkurentne prednosti i poslovne procese", kaže Igor Meleš Osim toga, tvrtka već tradicionalno organizira jednu od najvećih IT konferencija u Hrvatskoj, Cisco Expo, koja svake godine okuplja više od 500 sudionika - korisnika, partnera, novinara i predstavnika državnih i lokalnih vlasti. U 2009. godini Cisco Expo će doživjeti svoje osmo uzastopno izdanje.

Nadalje, Cisco aktivno doprinosi edukaciji mladih mrežnih stručnjaka u Hrvatskoj. U svim dijelovima Hrvatske djeluje osamnaest Cisco Networking akademija, osnovanih u suradnji s lokalnim zajednicama, na kojima praktična znanja stječu mladi informatički stručnjaci. Cisco Networking akademija u Hrvatskoj je započela s radom 2000. godine, njezine je programe uspješno savladalo 3137 studenata, a više od 1700 ih je trenutno u programu. Cisco također provodi interne programe edukacije mladih stručnjaka koje osposobljava za uključivanje u najsloženije projekte.

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na mrežnom odredištu http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite odredište http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić

Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920