Novosti

T-Hrvatski Telekom odabrao IP set-top uređaje sljedeće generacije

T-HT će IPTV usluge pružati preko uređaja tvrtke Scientific Atlanta

KORTRIJK, BELGIJA - Scientific Atlanta, kompanija u vlasništvu tvrtke Cisco, objavila je da je T-Hrvatski Telekom (T-HT) odabrao IP set-top uređaj IPP330HD™ za isporuku svojih IPTV usluga. T-HT koristit će uređaje nove generacije za pružanje naprednih usluga, uključujući televiziju visoke rezolucije (HDTV) kako bi proširio svoju bazu pretplatnika i osigurao prepoznatljivost usluga tvrtke osiguravajući veću vrijednost svojim korisnicima.

Scientific Atlanta

IP set-top uređaji tvrtke Scientific Atlanta omogućuju MPEG-4/H.264 i MPEG-2 kompresiju, podržavaju visoku rezoluciju kao i druge napredne usluge. Odabirom ovih uređaja, osigurana je fleksibilna i snažna IP platforma koja ne podržava samo postojeće usluge već i one koje će se tek pojaviti u budućnosti. Za isporuku IPTV usluga tvrtka T-HT također koristi Ciscove® 12000 serije rutere i Catalyst® 6500 serije preklopnike.

"U današnjem promjenjivom okruženju isporuke video sadržaja, ključne komponente poslovne strategije T-Hrvatskog Telekoma su fleksibilnost i pravovremena usluga", izjavio je ovom prigodom Vedran Perišić, voditelj odjela za IPTV u tvrtki T-HT. "Cisco i Scientific Atlanta, sa svojim bogatim iskustvom u kreiranju set-top uređaja s naprednim značajkama, uspjele su odgovoriti na zahtjeve našeg izuzetno agresivnog plana, te isporučiti set-top uređaj koji podržava naše mrežno okruženje kao i svestranu IPTV platformu za buduću ekspanziju naše baze korisnika."

Pored fleksibilnosti višestrukih middleware platformi, SCART video konektora i PAL video standarda, tvrtka Scientific Atlanta uskladila je IPP330HD set-top uređaj sa postojećim T-HT-ovim daljinskim upravljačima koje koriste postojeći korisnici čime im je osigurana neprekinuta usluga te smanjen broj dodatnih potrebnih preinaka.

T-Hrvatski Telekom, podružnica tvrtke Deutsche Telekom, pridružuje se sve većem popisu operatora širom Europe i Sjeverne Amerike koji koriste IP set-top uređaje tvrtke Scientific Atlanta za napredne video usluge. Isporuka IPP330HD set-top uređaja započela je u prosincu 2006. te raste zajedno s rastom broja IP korisnika T-Hrvatskog Telekoma. KRAJ

Scientific Atlanta

Scientific Atlanta, tvrtka u vlasništvu Cisca, vodeći je svjetski proizvođač sustava za distribuciju digitalnog sadržaja, transmisijskih mreža za širokopojasni pristup internetu, digitalnih interaktivnih set-top uređaja i pretplatničkih sustava za video, brze internetske i VoIP mreže, te pružatelj korisničkih usluga i podrške. Scientific-Atlanta, Inc. u stopostotnom je vlasništvu tvrtke Cisco Systems, Inc. Više informacija o Scientific Atlanti potražite na:
Scientific-Atlanta Europe NV: www.saeurope.com
Scientific-Atlanta Corporate: www.scientificatlanta.com

O tvrtki Cisco Systems

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901