Cisco yrityksenä

Cisco ratkoo WLAN-verkkoon vaikuttavat radiohäiriöt verkon sisällä

Valikkohierarkia

CleanAir-teknologia tarkkailee verkon radiohäiriöitä suoraan tukiasemasta

Yhä useammat yritykset ja organisaatiot käyttävät langattomia WLAN-verkkoja liiketoiminnan kannalta kriittiseen toimintaan, niinpä WLAN-verkon häiriötön toiminta on yrityksille entistä tärkeämpää. Tähän haasteeseen vastatakseen Cisco tuo markkinoille uuden CleanAir-teknologian. CleanAir-teknologia tuo langattomien verkkojen häiriödiagnostiikan sisäänrakennettuna Cisco Aironet 3500 -sarjan tukiasemiin.

”Koska WLAN-verkkoa käytetään lisensoimattomalla taajuusalueella, se on erittäin altis erilaisille radioympäristön häiriötekijöille. Häiriöitä voivat aiheuttavat lukuisat laitteet mikroaaltouuneista liiketunnistimiin. Aiemmin niiden luotettava tunnistus ja paikantaminen vaati kohteessa erillisiä tutkimuksia tarkoitukseen tehdyllä spektrianalysaattorilla. Nyt sama diagnostiikka saadaan tuotua WLAN-verkon sisälle jokaiseen tukiasemaan, jolloin häiriöt pystytään havaitsemaan, luokittelemaan ja paikallistamaan välittömästi”, kertoo Ciscon tekninen asiantuntija Tomi Järventie.

Ciscon Yhdysvalloissa teettämän tutkimuksen mukaan 78 prosenttia sikäläisistä yrityksistä käyttää langatonta verkkoa liiketoimintakriittisiin sovelluksiin.

”WLAN-verkkoja käytetään paljon esimerkiksi sairaaloissa ja logistiikkaympäristöissä. Tällöin kyse on paljon tärkeämmästä asiasta kuin esimerkiksi vierasverkon toimivuudesta: potilastietojen tulee olla saatavissa, samoin kun trukinkuljettajan täytyy tietää, mitä varastosta seuraavaksi kerätään”, Järventie toteaa.

Cisco on ensimmäinen yritys, joka ratkoo WLAN-verkkoon vaikuttavia radiohäiriöitä suoraan tukiasemassa rautatasolla, eikä ohjelmistopohjaisesti. Oleellinen kehitysaskel Ciscon uudessa ratkaisussa on ollut integroida tukiaseman WLAN-piirin kanssa samaan pakettiin spektrianalyysiin erikoistunut ASIC-piiri, joka pystyy RF-analyysiin kymmeniä kertoja tarkemmin ja nopeammin kuin markkinoilla olevat ohjelmistopohjaiset ratkaisut.

”Luotettava ja riittävän nopea RF-analyysi on teknisesti hyvin vaativaa, ja normaali WLAN-piiri ei sitä pysty tekemään, sillä sitä ei ole tehtävään suunniteltu. WLAN-piiri on suunniteltu WLAN-liikenteen välittämiseen, ja se on käytännössä lähes ”kuuro” muuntyyppiselle radioenergialle”, jatkaa Järventie.

CleanAir-teknologian avulla WLAN-verkko osaa itse havaita verkon alueella vaikuttavan häiriölähteen, luokitella millaisesta häiriöstä teknisesti on kyse, missä se fyysisesti sijaitsee ja mikä on sen vaikutusalue. Verkko osaa myös itse välittömästi muuttaa omaa radiokonfiguraatiotaan sellaiseksi, ettei häiriöstä aiheutuisi ongelmaa verkon toiminnalle.

CleanAir-teknologian on todettu nopeuttavan radiohäiriöistä aiheutuvaan ongelmanratkaisuun kuluvaa aikaa, sillä häiriön syy selviää ja tilanne voidaan korjata tunneissa, jopa minuuteissa.

Cisco Aironet 3500 -sarjan tukiasemat ja CleanAir-teknologia ovat saatavilla toukokuussa. Niiden listahinta on 1095-1495 USD.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen asiantuntija Tomi Järventie
tomi.jarventie (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_042710.html

Tarvitsetko apua?

Share