Cisco yrityksenä

Cisco tuo WebEx-verkkokokoukset älypuhelimiin

Valikkohierarkia

Lehdistötiedote

24.02.2009

Cisco tuo WebEx-verkkokokoukset älypuhelimiin
Liikkuvaa työtä tekevä liittyy mukaan kokoukseen tekstiviestillä ja saa kokousesitykset kännykän näytölle

Cisco tuo verkkopalaverit ja ryhmätyökalujen hyödyt nyt myös Nokian, Applen, Blackberryn ja Samsungin älypuhelimiin. Cisco WebEx Meeting Center -sovelluksen avulla käyttäjä voi osallistua esimerkiksi video- tai puhelinneuvotteluun ja käyttää erilaisia ryhmätyökaluja.

Toimiston ulkopuolella työskentely tai liikkuvan työn tekeminen ei merkitse enää tiedon ulottumattomiin tai katveeseen jäämistä. Esimerkiksi iPhonen ja Nokian älypuhelimen käyttäjät voivat nyt osallistua Cisco WebEx -verkkopalavereihin, jakaa tiedostoja tai päästä käsiksi jaettuihin tiedostoihin, nähdä kokouksen osallistujalistan ja aktiivisen puhujan sekä pikaviestiä muiden kokoukseen osallistuvien kanssa.

WebEx-kokoukset ovat nyt saatavissa seuraaviin puhelinmalleihin: Apple iPhone, Nokia E71, Nokia E75, Nokia N97, Nokian E-sarjan ja N-sarjan älypuhelimet,  BlackBerry Bold, BlackBerry Curve 8900 ja BlackBerry Storm sekä Samsung Blackjack II.

”Suomessa on odotettu WebEx-kokouksia älypuhelimiin erittäin innokkaasti. WebExin laajeneminen älypuhelimiin hyödyttää etätöitä ja liikkuvaa työtä tekeviä kaiken kokoisissa suomalaisyrityksissä. Aiemmin puhelimen avulla pystyi osallistumaan WebEx-kokouksiin, mutta käytössä oli vain puhetoiminto. Käytännössä siis liikkuvaa työtä tekevä joutui istumaan koneen ääressä, jotta pystyi seuraamaan ja kommentoimaan eri esityksiä PowerPoint-kalvoista Word-dokumentteihin. Paljon autolla liikkuvia hyödyttää myös se, että kokoukseen voi liittyä näppärästi tekstiviestillä ilman, että täytyy muistaa ja näppäillä erilaisia kokoustunnuksia”, toteaa Suomen Ciscon tekninen johtaja Jukka Nurmi.

Käyttäjät voivat hyödyntää Ciscon puhe- ja verkkokokousten ominaisuuksia sekä 3G- että 802.11n-esistandardia tukevissa langattomissa verkoissa (Wi-Fi). Sovelluksia voi käyttää joko SaaS-periaatteella tai palveluna Ciscon kumppaneiden kautta. Suomessa palvelua tarjoavat Elisa ja TeliaSonera. Käyttäjän täytyy kirjautua WebEx-palveluun pystyäkseen tekemään kokouskutsun tai toimimaan kokousisäntänä.

iPhonella voi käyttää WebExin lisäksi myös Cisco MeetingPlace -sovellusta. iPhoneen molemmat Cisco-sovellukset ovat ladattavissa maksutta AppStoresta.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Jukka Nurmi
jukka.nurmi (at) cisco.com

Alkuperäiset englanninkieliset tiedotteet:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_021709.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_010609c.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Tarvitsetko apua?

Share