Uutiset

Italian televisio RAI aloittaa videosisällön jakelun internetissä maailmanlaajuisesti

Lehdistötiedote

27.9.2007

Italian televisio RAI aloittaa videosisällön jakelun internetissä maailmanlaajuisesti
Ciscon CRS-1-järjestelmä mahdollistaa videosisällön välityksen

Italian yleisradioyhtiö RAI on ottanut käyttöönsä Ciscon CRS-1-järjestelmän (Carrier Routing System), joka yhdistää RAIn seuraavan sukupolven videojakeluverkon Milanon juurinimipalvelimeen Milan Internet Exchangeen (MIX). Ciscon CRS-1 -järjestelmän ansiosta RAI voi lähettää monipuolista televisio-ohjelmasisältöä asiakkaille internetin välityksellä maailmanlaajuisesti.

Videosisällön välittäminen MIXin kautta käynnistettiin heinäkuussa RAIn otettua Ciscon CRS-1-järjestelmän käyttöön. Järjestelmäintegraattorina toimi IBM.

RAI kehittää seuraavan sukupolven videojakeluverkon (Internet Protocol Next Generation Network, IP NGN) vastaamaan kasvavaan internet-laajakaistaviihdepalveluiden kysyntään. Julkisena yleisradioyhtiönä RAI on velvoitettu tarjoamaan ohjelmasisältöään Italian kansalaisille PC-laitteisiin kotimaassa ja ulkomailla. RAIn tietoverkkoinvestointi laajentaa televisio-ohjelmien käyttäjäkuntaa globaaliksi, sillä ohjelmien katsominen pysyy kohtuuhintaisena. Web-television suosio on kasvussa Italiassa. RAIn internetportaalissa (www.rai.tv) on kuukausittain 76 miljoonaa sivustokäyntiä. Vuosittainen kasvu liikkuu noin 14 prosentissa.

RAI IP NGN -verkkoalusta hyödyntää myös Ciscon 12000-sarjan reitittimiä. Näiden päälle rakentaen RAI valitsi Ciscon CRS-1-järjestelmän, koska se mahdollistaa järjestelmän suorituskyvyn nostamisen 2,5 gigabittiin sekunnissa, on skaalautuva ja luotettava sekä soveltuu erittäin hyvin videosisällön välittämiseen.

Lisätietoa:

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
myyntijohtaja Jukka Antikainen , etunimi.sukunimi@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_091007b.html

 

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Radiotelevisione Italia (RAI) on Italian yleisradioyhtiö. RAI tarjoaa kolme kansallista tv-kanavaa, 12 satelliittikanavaa, kahdeksan interaktiivista tv-kanavaa sekä Rainews-internet-tv-kanavan. RAI-konserniin kuuluvat muun muassa seuraavat yhtiöt: RaiSat (satelliittikanavat), Rai Sipra (mainontatoiminnot), Rai Net (Internet-toiminnot) sekä RaiClick (IPTV-yhtiö, yhteisomistuksessa E-Biscomin kanssa). Yhtiön palveluksessa on 10 000 henkeä, ja sen vuotuinen liikevaihto on noin 2 600 miljoonaa euroa.

 

 

Tarvitsetko apua?

Share