Routerul Cisco cu servicii integrate din a doua generație ajută companiile să livreze video on demand, mobilitate, securitate și alte servicii pentru a face economii mai mari


București - 21 octombrie 2009- Pentru a adresa nevoile IT în evoluție generate de forța de muncă din ce în ce mai distribuită și mai colaborativă, Cisco a anunțat arhitectura "rețelelor fără limite" (Borderless Networks), precum și un plan în cinci etape conceput pentru a susține livrarea serviciilor și a aplicațiilor către oricine, oriunde, prin orice dispozitiv, oricând - ușor, fiabil și sigur. Ca primă ilustrare a arhitecturii Borderless Networks, Cisco a anunțat a doua generație a Integrated Services Router, sau ISR G2.

Cisco ISR G2 ajută companiile și furnizorii de servicii telecom să simplifice și să scaleze livrarea serviciilor on-demand în rețea precum video și aplicațiile colaborative în birourile de sucursală. De asemenea, ISR G2 este o componentă naturală a arhitecturii Cisco Borderless Networks, care combină tehnologiile de routing, switching, wireless și securitate ale companiei într-o infrastructură de rețea mult mai strâns integrată, care permite organizațiilor să adopte utilizarea din ce în ce mai răspândită a comunicațiilor video, a aplicațiilor colaborative și a altor servicii bazate pe rețea, într-o manieră mai eficientă, la nivelul întregii companii. Cu Borderless Networks, managerii IT pot acum să administreze, să scaleze, să conducă și să protejeze rețelele de comunicații mult mai ușor, întărind sinergia dintre utilizatori, echipamente, aplicații și procese de afaceri.

Informații importante

Portofoliul Cisco ISR G2 este construit pe experiența Cisco de 25 de ani în echipamente de routing. Oferă o performanță de până la 5 ori mai mare decât cea a predecesorului său Cisco ISR, cel mai folosit router din industrie, cu mai mult de 7 milioane de unități vândute de la introducerea sa în 2004.

 • Business Video: Deoarece utilizarea comunicațiilor video de afaceri este așteptată să crească la 77,6% până în 2012 (Cisco VNI Research), și prin faptul că aceste comunicații s-au dovedit de o mare importanță în realizarea inovațiilor și în crearea unor servicii mai bune pentru clienți, arhitectura pregătită pentru video și noile procesoare de semnale digitale video ale ISR G2 vor fi factori cheie în livrarea de capabilități medianet esențiale pentru experiența Borderless Networks.
 • Virtualizarea serviciilor cu livrarea acestora "la cerere": Soluțiile Borderless Networks decuplează hardware-ul de software, astfel încât serviciile virtuale pot fi implementate și administrate de la distanță. ISR G2 obține acest lucru prin Services Ready Engine, o soluție inovatoare care permite companiilor să ofere servicii în mod dinamic în filiale, fără suport costisitor onsite. Modulul de servicii al ISR G2 este prevăzut cu până la 1TB de stocare on-board, ceea ce este util pentru implementări de supraveghere video și suportă o performanță de până la 7 ori mai mare decât modulele de rețea anterioare.
 • Economii operaționale: Arhitectura Cisco Borderless Networks oferă Cisco EnergyWise peste platforme multiple, pentru a capacita organizațiile să își administreze mai bine consumul și cheltuielile cu energia electrică, prin vizibilitate mai bună și control bazat pe politici. ISR G2 extinde această capabilitate în birourile de sucursală, cu o nouă familie de module de switch integrate EnergyWise și control al electricității la nivel de slot.
 • Experiența Borderless: Arhitectura Cisco Borderless Networks elimină barierele dintre locație, echipamente și aplicații. Deoarece aplicațiile și serviciile sunt oferite și consumate din ce în ce mai mult din afara perimetrului companiei, este nevoie de o nouă abordare. ISR G2 permite servicii sofisticate bazate pe locație, extinzând mobilitatea, securitatea și performanța la nivelul utilizatorilor, indiferent de locul în care se află utilizatorul sau aplicația. 

Informații despre produs:

Cisco ISR G2 este un portofoliu complet de routere  proiectate să ofere în mod securizat și la costuri eficiente o serie simultană de servicii și aplicații de tip "birou virtual", mobilitate securizată, aplicații personalizate, colaborare securizată și servicii rich-media scalabile precum Cisco Telepresence, video streaming și afișaj digital.

 • Routerul cu Servicii Integrate seria Cisco 3900: Elementul principal al portofoliului ISR G2 , aceste routere oferă disponibilitate mare, protecția investiției, performanță și scalabilitate, în același timp cu economii fără precedent în costul total al investiției, și sporește agilitatea rețelei prin integrarea inteligentă a componentelor de securitate, switching, comunicații unificate, video, wireless, optimizare WAN și servicii pentru aplicații.
 • Routerul cu Servicii Integrate seria Cisco 2900: În zona de mijloc a portofoliului ISR G2, oferă valoare superioară prin securitate, switching, comunicații unificate, video, wireless și servicii pentru aplicații la cel mai înalt nivel, în același timp cu protecția investiției și costuri eficiente.
 • Routerul cu Servicii Integrate seria Cisco 1900: Cisco 1941 este un router compact-modular cu o gamă largă de opțiuni de conectivitate, inclusiv capabilități LAN wireless 802.11n, în plus față de servicii de top precum securitate, switching și wireless.
 • Cisco IOS™ Ediția 15: Portofoliul ISR G2 se livrează cu Cisco IOS Release 15.0(1)M, o nouă versiune de software care oferă mai multă securitate, capabilități de voce, ușurință în administrare și servicii IP, pentru o experiență mai consecventă la nivel de utilizator și o eficiență operațională mai bună. O singură imagine universală cu activare bazată pe licență simplifică operațiunile și selecția de caracteristici, prin administrarea facilă a soft-ului, care permite o implementare mai rapidă a serviciilor de tip Borderless Networks.  O licență de soft pentru testare este de asemenea disponibilă.
 • Construcția de tehnologii medianet:  Seria ISR G2 este pregătită pentru medianet, ajutând companiile și operatorii să optimizeze livrarea aplicațiilor rich media. Cisco prezintă de asmenea arhitectura Enterprise Medianet Foundation, care permite colaborarea rich media peste rețele multiple. Capacitate și de ISR G2, medianet-urile vor oferi următoarea generație de experiențe video care rezultă din aplicații rich media inovatoare de înaltă definiție.
 • Instruire pentru clienți: Pentru a ajuta clienții să profite la maximum de noile capabilități medianet ale ISR, Learning@Cisco introduce noi oferte de instruire pentru profesioniștii IT care lucrează cu tehnologii Cisco de video și colaborare. Disponibile la sfârșitul lui 2009, aceste noi oferte de certificări și instruire vor ajuta profesioniștii IT să proiecteze, să implementeze și să configureze soluții video și medianet.
 • Routerul ASR 1002-F: Cisco introduce de asemenea o nouă platformă pentru Aggregation Services Router - ASR 1002-F, oferind agregare WAN securizată la scară mică, precum și rețele WAN private și Internet Edge pentru soluții Borderless Networks.  Noul router Cisco ASR 1002-F este o versiune cu configurație fixă a seriei ASR 1000.

Citate:

 • Brett Galloway, senior vice president la Cisco Wireless, Security and Routing Technology Group:"Rețelele de comunicații au fost întotdeauna nucleul afacerilor Cisco. Avem o lungă istorie de excelență și inovație în tehnologiile de rețea și continuăm să aducem clienților noștri noi capabilități, incluzând noi tehnologii care permit comunicații video, colaborare, virtualizare și mobilitate. Noua linie de routere ISR G2 sporește semnificativ abilitatea clienților noștri de a valorifica aceste tendințe cheie de afaceri și tehnologice. Nucleul nostru de afaceri constând în echipamente pentru rețele rămâne la fel de strategic și de important pentru noi, cum este și pentru clienții noștri."
 • Richard Palmer, senior vice president, Cisco Access Routing Group:"Construind pe experiența Cisco în echiparea birourilor de sucursală, routerul Cisco ISR G2 oferă o experiență a "rețelelor fără limite" prin virtualizarea serviciilor, noi capabilități pregătite pentru video și excelență operațională. Colaborarea de înaltă performanță, securizată, în fusuri orare multiple, cu dispozitive multiple, prin servicii rich-media va permite companiilor să răspundă cerințelor în schimbare și să sporească productivitatea angajaților."

Linkuri

Etichete Technorati: Cisco, Catalyst, ISR, Router, Switch

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems și Cisco WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale Cisco Systems, Inc. și/sau ale societăților afiliate din SUA și din alte câteva țări. Toate celelalte mărci menționate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relație de parteneriat între Cisco și oricare altă companie. Acest document face parte din Informațiile Publice Cisco.