Tietoturvaratkaisut

Tietoturva on olennaisena osa yrityksen strategiaa ja liiketoimintaprosesseja - menestymistä.

Tietoturvaratkaisut
Tietoturva

Yritysjohto on alkanut nähdä tietoturvan olennaisena osana yrityksen strategiaa ja liiketoimintaprosesseja. Tietoturva on kustannuksen sijaan investointi, jonka avulla voidaan kehittää liiketoimintaa ja kasvattaa tuottavuutta. Kattavat tietoturvaratkaisut mahdollistavat organisaatiolle joustavat ja tehokkaat toimintaedellytykset, kun käyttäjien tarvitsemat tiedot ovat aina luotettavasti sekä helposti saatavilla.


Ciscon vastustuskykyisten verkkojen strategia kuvaa Ciscon visiota turvallisista järjestelmistä. Aiemmin sekä sisäisistä että ulkoisista lähteistä tulevat uhat levisivät melko hitaasti ja niitä vastaan oli kohtuullisen helppoa puolustautua. Nykyään internet-madot leviävät ympäri maailman muutamissa minuuteissa, joten tietoturvajärjestelmien ja itse verkon on reagoitava välittömästi.


Vastustuskykyinen verkko perustuu integroituun tietoturvaan, joka on osana organisaation kaikkia toimintoja. Verkon jokainen laite, työasemista lähi- ja laajaverkkoon, on mukana maailmanlaajuisesti hajautetussa puolustusjärjestelmässä, jolla verkkoympäristö turvataan.


Jatkossa ratkaisumme tulevat sisältämään ja tukemaan myös muiden tietoturvatuotteiden valmistajien tarjontaa. Esimerkiksi Cisco Network Admission Control (NAC) –ohjelmassa toimimme yhdessä virustorjuntaohjelmistojen valmistajien kanssa varmistaaksemme, että saastuneiden laitteiden yhteys verkkoon estetään. Vastustuskykyiset verkot tunnistavat uhat, reagoivat niiden vakavuusasteen edellyttämällä tavalla, eristävät saastuneet palvelimet ja työasemat ja konfiguroivat hyökkäyksen sattuessa verkkoresurssit uudelleen.


Ciscon vastustuskykyisten verkkojen strategia yhdistää turvalliset yhteydet, Hyökkäyksiltä suojautumisen ja identiteetin hallinnan. Se tarjoaa kokonaisratkaisun, joka kykenee estämään tartuntojen leviämisen ja eristämään rosvolaitteet.

Millainen on vastustuskykyinen verkko?

Voiko tietoverkko puolustaa itse itseään? Lyhyt vastaus on “Kyllä voi!” Verkkojen tietoturva on kehittynyt vähitellen yksittäisistä erillistuotteista järjestelmätason ratkaisuksi. Nykyaikaisen tietoverkon on pysyttävä hengissä ja toimin­takuntoisena, kohdistuipa siihen minkälainen hyökkäys tahansa.

Yritysten tietoverkot ja niihin kohdistuvat hyökkäykset ovat muuttuneet entistä monimutkaisemmiksi, eikä tieto­turvassa sen vuoksi voida luottaa mihinkään yksittäiseen mekanismiin. Tästä on syntynyt monitasoisen puolustuksen käsite, jonka nojaa ennakoiviin ja mukautuviin tietoturva­ratkaisuihin.


Lue lisää

Cisco.com

Lisää tietoa tietoturvaratkaisuista löydät kansainvälisiltä sivuiltamme

Security