Har du en konto?

  •   Tilpasset innhold
  •   Dine produkter og støtte

Trenger du en konto?

Opprett en konto

Cisco letter på sløret om «fremtidens internett»

 

Presenterer strategien for «fremtidens internett» og viser frem markedets mest ambesiøse silisium-arkitektur.

SAN FRANCISCO December 11, 2019 – Cisco offentliggjør i dag flere av detaljene rundt teknologien som ligger til grunn for å bygge «det nye internett», og en serie nye produkter som innebærer teknologiske gjennombrudd vil bane vei for verdens utviklere – som i fremtiden skal skape applikasjoner og tjenester som de foreløpig bare kan forestille seg.

Ciscos nyeste innovasjoner inkluderer blant annet Cisco Silicon OneTM, en unik nettverksarkitektur av silisium som er bransjens eneste av sitt slag. Selskapet lanserte også den nye Cisco 8000 Series, verdens kraftigste ruter for «carrier class» bygget på denne arkitekturen.

– Innovasjon krever fokuserte investeringer, det rette teamet og en kultur som verdsetter oppfinnsomhet og fantasi, sier Chuck Robbins, styreformann og administrerende direktør i Cisco.

– Vi er svært dedikerte til å endre bransjen for å bygge et nytt internett for 5G-æraen. Våre nyeste løsninger med silisium, optikk og programvare representerer den pågående innovasjonen vi driver fremover, som hjelper kundene våre med å ligge i forkant. Slik skal de kunne skape nye, banebrytende opplevelser for deres kunder og sluttbrukere igjen – i flere tiår fremover.

Byggesteiner for fremtidens internett

Gjennom det neste tiåret vil digitale opplevelser bli skapt med avanserte teknologier – virtuell og utvidet virkelighet, 16K-streaming, kunstig intelligens, 5G, kvantedatabehandling, adaptiv og prediktiv IT-sikkerhet, intelligent IOT og andre teknologier som ennå ikke er oppfunnet. Disse fremtidige generasjonene av applikasjoner vil innebære kostnader og kompleksitet som dagens internett-infrastruktur ikke har egenskaper til å håndtere.

For Cisco er dagens presentasjon en fremleggelse av et fem år langt strategisk utviklingsarbeid med mål om å bygge fremtidens internett, og løse de problemer som begrenser kapasiteten i dagens infrastruktur.

Ciscos strategi er basert på utvikling og investeringer innen tre teknologiske nøkkelområder: silisium, optikk og programvare.

– Å pushe grensene for innovasjon til neste nivå – langt forbi hva vi ser i dag – er helt avgjørende for fremtiden, og vi mener at silisium og optikk sammen med programvare er verktøyene som trengs for å komme til neste nivå, sier David Goeckeler, konserndirektør og daglig leder for Network and Security Business i Cisco.

– Ciscos teknologistrategi handler ikke om den neste generasjonen for et spesifikt produktområde. Vi har brukt de siste årene på å investere i hele kategorier av uavhengige teknologier som vi mener vil konvergere i fremtiden. Dette vil til syvende og sist gjøre det mulig for oss å løse de største utfordringer som i dag er på grensen til å undergrave utviklingen av digital innovasjon. Denne strategien er det mest ambisiøse utviklingsprosjektet selskapet har gjennomført noensinne, sier han.

Cisco Silicon One – En enhetlig, programerbar silisium-arkitektur

Cisco Silicon One vil fungere som selve fundamentet i Cisco sin ruter-portefølje det neste tiåret, og vil i nær fremtid kunne levere ytelse opp mot 25 terabits per sekund (Tbps). Dette er bransjens første nettverksbrikke som er universelt tilpasningsdyktig på tvers av tjenesteleverandører og web-baserte marked. Den er designet for både faste og modulære plattformer, og klarer de mest utfordrende krav på en måte som aldri har blitt gjort før. Den første Cisco Silicon One 'Q100'-modellen passerer milepælen på 10 Tbps for nettverksbåndbredde, uten å måtte ofre fleksible styringsmuligheter, buffering, effektivitet, skalering eller funksjonalitet.

Tradisjonelt sett brukes flere typer silisium med forskjellige funksjoner i et nettverk, ofte til og med innenfor en enkelt enhet. Utvikling og testing av nye funksjoner kan derfor være langvarig og kostbart. En felles og programerbar silisum-type vil tillate nettverksoperatører å redusere driftskostnadene kraftig, samtidig som man reduserer bruken av tid inn mot de nye tjenestene (time-to-value).

Cisco 8000 series – de første Silicon One-ruterne

Den nye Cisco 8000-serien er første generasjon rutere bygget med Cisco Silicon One Q100. Den er designet til å gjøre det enklere for tjenesteleverandører og sky-baserte bedrifter med å redusere kostnadene ved oppføring og administrasjon av stor-skala nettverk for 5G, AI og IOT.

Blant hovedfunksjonalitet finner vi:

  • Optimalisert for 400 Gbps og høyere, starter den på 10.8 Tbps i en enkelt rackenhet
  • Drevet av den nye, sky-optimaliserte Cisco IOS XR7-nettverksoperativsystemet, som er designet for å forenkle driften og redusere driftskostnadene.
  • Forbedret sikkerhet med integrert tillits-teknologi for sanntidsinnsikt til din kritiske nettverks-infrastruktur.
  • Tjenesteleverandører får større båndbredde og bedre styring gjennom støtte for programbarhet og automatisering, selv på de mest kraft- og plassbegrensede nettverksplasseringene.

Blandt virksomheter som har testet den nye 8000-serien før lansering finner vi blant annet Comcast, CenturyLink, Deutsche Telekom, Microsoft, NTTCom och STC.

Optikk for 400Gbps

Å bygge et nytt internett som kan støtte fremtidig digital innovasjon, vil avhenge av fortsatte gjennombrudd innen silisium- og optikk-teknologi. Cisco vil fortsette med utviklingen av teknologi innenfor begge felter.

Etterhvert som port-hastighetene stiger fra 100Gbps til 400Gbps og videre, vil optikk spille en stadig større rolle rundt kostnaden i utviklingen av internetts infrastruktur. Cisco investerer organisk for å forsikre våre kunder om at optikken oppfyller bransjen strengeste pålitelighets- og kvalitetsstandarerer, samtidig som hastighetene fortsetter å øke. 

Etterhvert som utviklingen innen silisium- og fotonikk-teknologien utvikles, vil funksjoner som tradisjonelt blir levert i separate chassis-baserte løsninger snart blir tilgjenglig som pluggbare løsninger. Dette vil potensielt gi store operative fordeler for nettverksoperatørene. Cisco investerer i silisium-fotonikk-teknologi som vil gi nettverk- og tjeneseleverandører muligheten til å redusere utgifter, redusere bruken av strøm og plass, samt forenklere nettverksoperasjoner.

Fleksible business-modeller

Cisco har også annonsert nye bruks-baserte fortningsmodeller. Disse modellene blir først lansert for Cisco sin optiske portofølje, deretter for Cisco IOS-XR og for Cisco Silicon One. De nye bruksbaserte modellene øker kundens valgmuligheter for komponenter, «white boxing» og intregerte systemer når de bygger nettverk. De nye foretningsmodellene skaper en helt ny økonomisk modell som støtter den naturlige utviklingen med hensyn på fleksibilitet, teknologisk utvikling, trafikkvekst og skalering.