Guest

Cisco vokste fire prosent i fjerde kvartal

  • Omsetning på 12,8 milliarder dollar i Q4 FY15, opp 4 prosent
  • Nettoresultat på 2,3 milliarder dollar i Q4 FY15 (GAAP) - en vekst på 3,2 prosent
  • Omsetning på 49,2 milliarder dollar i FY15, opp 4,3 prosent
  • Nettoresultat på 9 milliarder dollar i FY15 (GAAP), opp 14,4 prosent

Oslo 13. august, 2015: Cisco, verdenslederen innen nettverksløsninger som endrer hvordan mennesker kobles sammen, kommuniserer og samarbeider, presenterte onsdag kveld norsk tid tall for sitt fjerde kvartal i regnskapsåret 2015. Kvartalet ble avsluttet 25. juli.

I kvartalet oppnådde Cisco en topplinje på 12,8 milliarder dollar (GAAP). Dette er en forbedring på 4 prosent fra tilsvarende periode i forrige regnskapsår. Resultatet endte på 2,3 milliarder dollar, en oppgang på 3,2 prosent (GAAP). Non-GAAP resultat per aksje økte med 6,2 prosent til 0,59 cent aksjen.

– Jeg går inn I rollen som CEO I en svært spennende tid for Cisco. Vi avsluttet regnskapsåret med rekordomsetning og rekordresultat per aksje, non-GAAP, for både fjerde kvartal og for året. Jeg er spesielt godt fornøyd med den sterke veksten i langsiktige og periodiserte inntekter som viser at vi er svært effektive i å utvikle vår forretning i retning av en mer forutsigbar programvarebasert modell, samtidig som vi øker topplinje og resultat, sier Cisco sin CEO Chuck Robbins.

– Disse sterke resultatene viser hva vi er i stand til når vi er fokuserte, og markedet kan forvente at vi fortsetter å utvikle porteføljen for å maksimere verdien for kundene i dagens raskt endrende marked. Nettverkets strategiske rolle som kjernen i at alt blir digitalt – i dag og i fremtiden – er grunnen til at jeg så sterkt tror på at Cisco sine beste år ligger foran oss, sier Robbins.

Flatt i Norge
I det norske markedet så Cisco Norge en flat utvikling i kvartalet som gikk. For året som helhet så Cisco Norge en svak nedgang i produktsalget men en vekst i services.

Salg i tjenestetilbydermarkedet viste solid vekst i foregående kvartal.

– Vi har i Norge sette kraftig vekst innen området Internet of Everything. Cisco har i Norge det siste året vunnet en rekke prosjekter innen digitalisering av industrielle løsninger for blant annet områdene Utility, Oil & Gas og Transportation. Vi ser at økningen av nye IP-baserte sensorer har vært enda kraftigere enn tidligere anslått, og automatisering som mekanisme for å redusere kostnader, har vært spesielt viktig i Norge de siste 12 måneder, sier salgssjef for områdene Enterprise og Internet of Everything i Cisco Norge, Kjell Arne Yttervik.

For året som helhet, trekkes salget til store bedrifter og offentlig frem som sterke sektorer.

– Verdien av innføring av videokonferanse forsterkes ved god videokvalitet og enkelhet for brukere. Dette bekreftes i at volumet av videoendepunkter har fortsatt å vokse også i foregående regnskapsår, sier salgssjef for Collaboration i Cisco Norge, Martin Otterstad.

– Vi har siste året sett en kraftig interesse for å konvertere datasenter mot programvaredefinerte nettverksløsninger. Spesielt har offentlig sektor og større organisasjoner hatt et fokus på å forenkle og automatisere drift, hvor Cisco’s Application Centric Infrastruktur (ACI) løsninger gir mange fordeler. På BladeServer siden har Cisco hatt en sterk vekst i Norge siste år på UCS servere og har tatt markedsandeler. I september 2014 ble en ny modell serie, UCS-Mini, lansert som er godt tilpasset det norske markedet, noe som har hatt en positiv utvikling og setter forventninger til en sterk fremtidig vekst, sier markedssjef i Cisco Norge, Mailliw Grann Sørensen.

For ytterligere informasjon om resultatfremleggelsen, vennligst se:
http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1710767


Kontakt:

Mailliw Sørensen Grann
Telefon: +47 950 42 860
E-post: jmyrland@cisco.com

Kontakt oss