Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Wat is VoIP (Voice-over-IP)?

Wat is Voice-over-IP? Wat is het verschil met unified communications? En wat heeft uw MKB-bedrijf eraan?

Wat is Voice-over-IP?

Met VoIP-technologie (Voice over Internet Protocol) kunt u gebruikmaken van het internet om telefoongesprekken te voeren.

Aanbod van services

VoIP is beschikbaar in een breed scala aan services. Sommige gratis basis-VoIP-services vereisen dat alle partijen achter de computer zitten om oproepen te plaatsen of te ontvangen. Andere services maken het mogelijk met een traditioneel telefoontoestel of zelfs een mobiele telefoon naar elke ander toestel te bellen.

Apparatuur

Voor VoIP heeft u een breedbandverbinding nodig en een IP-telefoon, of VoIP-software op uw computer. U kunt een traditionele telefoon gebruiken, maar dan heeft u een VoIP-adapter nodig.

Security en servicekwaliteit

De meeste VoIP-services voor consumenten maken gebruik van het internet voor het voeren van telefoongesprekken. Maar veel kleine bedrijven gebruiken VoIP en unified communications op hun private netwerken. Deze bieden betere security en een betere servicekwaliteit dan het openbare internet.

VoIP versus unified communications

Unified Communications-systemen (UC) bieden meer functies en voordelen dan standaard VoIP, maar toch past de prijs bij het MKB. UC brengt alle vormen van communicatie samen, inclusief spraak, video, messaging en vergaderingen, ongeacht locatie, tijd of apparaat. Met UC komen faxen, e-mail en voicemail allemaal in één inbox. U kunt uw telefoon- en CRM-systemen (Customer Relationship Management) integreren om uw klantenservice, en nog veel meer, te verbeteren.

Voordelen van VoIP

Met VoIP en unified communications kunt u:

  • De kosten voor reizen en training verminderen, dankzij web- en videovergaderingen
  • Uw telefoonsysteem eenvoudig naar behoefte uitbreiden
  • Eén telefoonnummer gelijktijdig op meerdere apparaten laten overgaan, wat werknemers helpt verbonden te blijven met elkaar en met klanten
  • Uw telefoonkosten verlagen
  • Een enkel netwerk hebben voor spraak en gegevens, wat beheer vereenvoudigt en kosten verlaagt
  • Benader de functies van uw telefoonsysteem thuis of op het kantoor van een klant, op het vliegveld en in hotels – overal waar u een breedbandverbinding heeft.

Bekijk Cisco’s IP-telefoonsystemen met VoIP-technologie (Voice-over-IP)

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Resource Center

Krijg stappenplannen, checklists en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.