Gezondheidszorg

Gezondheidszorg digitaal versnellen

Goede zorg is van levensbelang. Tegelijkertijd schieten de zorgkosten omhoog, onder meer door een tekort aan personeel. Om zorg toegankelijk te houden is een efficiëntieslag essentieel. De digitale transformatie speelt daar een sleutelrol in. DVN wil impact maken in de zorg, door samen met partners te innoveren én te optimaliseren.

“DVN wil impact maken in de zorg, door samen met partners te innoveren én te optimaliseren.”

Video-consults zijn een bekend én recent voorbeeld van innovatie in de zorg. Goede e-health kan efficiëntie enorm verbeteren. De grote uitdaging is om standaardoplossingen op maat te maken voor specifieke disciplines. Door met zorginstellingen te praten, ontwikkelt DVN samen met partners gerichte oplossingen. Waar is behoefte aan? Wat zijn de zwakke punten van bestaande software? Door goed te luisteren zijn échte verbeteringen mogelijk.

Ook het adoptie- en opleidingstraject speelt daarin een belangrijke rol. Technologie moet voor patiënten toegankelijk zijn: verbinding met één knop, op één scherm. Maar ook medisch specialisten moeten zich prettig voelen bij video-consults. DVN wil het nut van de oplossingen aan hen laten zien, en trainingen geven om gebruik te stimuleren.

Verbind het ecosysteem van de zorg voor meer mogelijkheden

Om processen te optimaliseren, moeten de verschillende schakels in het ecosysteem van de zorg beter samenwerken. Daarom gaat DVN met deze partijen in gesprek. Denk aan de leveranciers van medische apparaten: wat doet hun applicatie en wat mist in de infrastructuur van het ziekenhuis? Door apparaten beter te verbinden is meer informatie-uitwisseling mogelijk, bijvoorbeeld over prestaties.

Andere mogelijkheden liggen op facilitair gebied, zoals asset management. Door medische apparatuur, zoals infuuspompen, uit te rusten met location tracking zijn apparaten via wifi razendsnel op te sporen. Deze toepassing kan ook andere informatie weergeven: zoals staat van onderhoud.

“Om te optimaliseren, moeten de verschillende schakels in het ecosysteem van de zorg beter samenwerken.”

Vergeet het security-vraagstuk bij digitalisering niet

Slimme oplossingen vallen of staan bij de infrastructuur. Is de basis niet op orde, dan hebben initiatieven voor e-health, wayfinding en IoT weinig bereik. Daarom is de samenwerking met partners en leveranciers voor DVN essentieel, om oplossingen end-to-end op orde te brengen. Op die manier introduceren we niet alleen goede applicaties, maar ook optimale verbindingen en security. Dat is noodzakelijk, want de digitalisering in de zorg is volop bezig. Zorg-applicaties belanden in de cloud en er zijn smart hospital-toepassingen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaatbeheersing. Deze initiatieven versnellen digitalisering, maar zorgen ook voor veiligheidsrisico’s.

Meerdere zorginstellingen kregen al te maken met ransomware-aanvallen en datalekken. Connecties naar buitenaf worden vaak over het hoofd gezien, zoals eerdergenoemde e-health-oplossingen of een slimme thermostaat met internetverbinding. Door de volledige keten in de gaten te houden, breng je de basis op orde. Zo kan de blik écht op de toekomst. DVN draagt hier met kennis en techniek aan bij, met maar één doel: positieve impact maken op de Nederlandse zorg.

“Door de basis op orde te brengen, kan de blik écht op de toekomst. Daar draagt DVN met kennis en techniek aan bij.”

Ontmoet onze specialist

Mustafa Oral, track lead Healthcare binnen Digitale Versnelling Nederland

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg maakt zich op voor een ingrijpende digitale transformatie. Denk aan robots die zelfstandig opereren, software die concurreert met menselijke radiologen en slimme pillen die vanuit het lichaam data over vitale functies doorsturen naar een app. Cisco helpt de gezondheidszorg digitaal te versnellen door digitale barrières te doorbreken en zorgmedewerkers te ondersteunen in het omarmen van de juiste technologische innovaties. 

35% minder sterfte in ziekenhuis door e-health

In dit ziekenhuis werden het aantal sterfgevallen verminderd door middel van digitale zorgoplossingen.

In dit land maken ze een hele stad gezond

Neem een voorbeeld aan de Belgische stad Hasselt. Door het creëren van collectieve impact pakken zij het zorg-probleem aan. Wilt u weten hoe?

Nooit meer zoeken naar gezondheidsinformatie

Deze Israëlische start-up maakt googelen naar gezondheidsinformatie overbodig.

Vandaag aan de slag met de zorg van morgen

Hoe enthousiasmeert u uw medewerkers voor digitale zorgtoepassingen? In deze whitepaper leggen we uit hoe u uw medewerkers vanaf de start betrekt bij de ontwikkeling van zorg op afstand binnen uw organisatie.

100% digitalisering van de zorg? Het kan!

Estland staat bekend als een sterk gedigitaliseerde samenleving. Ook op het gebied van digitale zorg loopt Estland voorop. Lees hier wat de truc is van het land.