Rendelkezik fiókkal?

  •   Személyre szabott tartalom
  •   Az Ön termékei és támogatásuk

Szüksége van fiókra?

Fiók létrehozása

Kis- és közepes vállalkozások IT-biztonsága és a költözés – Cisco

Az irodai költözés támogatja a kis- és közepes vállalkozások IT-megoldásait. Hálózatbiztonság, felügyelet és távoli munkavégzési megoldások fejlesztése kis- és közepes vállalkozásokban.

Jó idők járnak. Vállalkozása növekszik. Igazság szerint már kinőtte a jelenlegi helyét és ideje máshová költözni. A költözéssel járó logisztika igen időigényes, ugyanakkor rendkívül szórakoztató is tud lenni. A helyszínváltoztatás új lendületet adhat csapatának, az új munkakörnyezet pedig lehetőséget ad, hogy felfrissítsék az iroda beosztását, bútorzatát, díszítését… és az IT-t. A költözés kiváló alkalom arra, hogy kiértékelje vállalkozása működési folyamatait és olyan új infrastruktúrákat és rendszereket állítson üzembe, amelyek pozitív hatással lesznek vállalkoza eredményeire.

Távolról biztonságosabban és okosabb dolgoznak az irodai alkalmazottak

Bár minden bizonnyal rengeteget gondolkodik az új irodán, azt is érdemes meggondolni, honnan máshonnan tudnánakmég dolgozni az alkalmazottaik. A bemutatóteremből? Útközben? Egy digitális, mobil munkaerő rugalmasabb, jobban képes alkalmazkodni, és gyakran kreatívabb, hatékonyabb és elégedettebb is.

A Cisco kutatása azt állapította meg, hogy túl sok európai kis- és közepes vállalkozás tulajdonosa annak ellenére nem él a mobil munkaerő jelentette előnyökkel, hogy tisztában vannak ezekkel. Sokan nem használják ki a távmunkában rejlő lehetőségeket, így az alkalmazottaknak még mindig be kell menniük az irodába ahelyett, hogy távolról dolgoznának. A mostani változtatásokkal vállalkozása profitálhat majd a mobilitásban rejlő jövőbeli növekedésből.

Egyesítse az erőket eszközmegosztó szoftverekkel

A technológia képes összehozni az alkalmazottakat, bárhol is legyenek éppen – az iroda falain belül vagy kívül. Ennek ellenére azt látjuk, hogy sok vállalkozásban egyáltalán nem vesznek igénybe együttműködési szoftvereket, amelyek lehetővé tennék az alkalmazottaknak, hogy közösen dolgozzanak a dokumentumokon.

A videokonferencia megoldásokkal (például a WebEx) és a virtuális megbeszéléseket lehetővé tevő szoftverekkel (mint a Spark) alkalmazottai „személyesen” találkozhatnak és a feleslegessé váló utazással időt és pénzt takaríthatnak meg. Az így együttműködő kollégák valós időben oszthatják meg a dokumentumokat és közösen dolgozhatnak rajtuk. A kommunikációs alkalmazások (például a Jabber) azonnali üzenetküldéssel, valós idejű állapotformációkkal, asztalmegosztással és konferenciafunkciókkal segítik a kapcsolttartást, egy teljesen új irodai „munkateret” létrehozva ezáltal – olyat, amelynek egyáltalán nincs további helyigénye.

Egyszerűsítse az informatikai hálózat konfigurációját és az eszközfelügyeletet

A Cisco felméréséből az derült ki, hogy a hálózatmenedzsment számos kis- és közepes vállalatnak komoly fejfájást okozhat. Egyes tulajdonosok szeretnének a vállalkozásukban több házon belüli IT-szakértelmet, és csak valamivel több mint 30 százalékuk nem rendelkezik egyáltalán semmilyen IT-erőforrással. A hálózatmenedzsment nagy utat járt be, és ma már sokkal egyszerűbben használható – akár telephelyi, akár felhőmegoldásról beszélünk. Itt azonban az idő a változtatásra – a hálózat vállalkozása alapját jelenti és a megfelelő felügyeleti megoldás kiválasztásával korábban elképzelhetetlen rugalmassághoz és lehetőségekhez juthat hozzá.

Védekezzen a hálózati leállások ellen, és előzze meg azokat

Vállalkozása növekedésével együtt növekszik a tárolt és feldolgozott adatok mennyisége is. Az ügyféladatok és egyéb, senki másra nem tartozó bizalmas információk védelme kulcsfontosságú. Ráadásul a hálózatba való behatolások leállásokhoz, a behatolások utáni helyreállítás pedig további kellemetlenségekhez vezetnek. Egyszerű a matek: amit a biztonságra költünk, tekintsük a megelőzésre fordított beruházásnak – és annak tudatában, hogy a hálózat védve van, figyelmünket az üzletmenetre fordíthatjuk.

Spóroljon az irodai helyen vezeték nélküli megoldásokkal

Miközben az íróasztalokat számola, gondolja végig, mennyi minden megváltozott. Régen elmúltak azok az idők, amikor mindenkinek saját asztalra, azon pedig egy bivalyerős számítógépre volt szüksége. A teljesen vezeték nélküli irodai környezet azt jelenti, hogy a különböző típusú munkaerőt – részmunkaidősöket, területi képviselőket, tanácsadókat és alvállalkozókat – és azok eszközeit egyaránt el tudja helyezni. Természetesen gondoskodnia kell a hálózat védelméről, ezért a felhasználói azonosítás, a tűzfalak és a növekvő igényekkel lépést tartani képes egyéb biztonsági intézkedések egyaránt nélkülözhetetlenek.

Takarítson meg energiát az IT-struktúra újragondolásával

Az iroda üzemeltetési költségeinek lefaragása növeli vállalkozása profitját. Az energiaköltség leginkább a világításnak, fűtésnek, hűtésnek és az IT-eszközöknek az eredménye, amelyek mindegyike a hálózattal vezérelhető. Az új technológia ezt lehetővé teszi, így nem csupán zöldebbé tehetik vállalkozását, hanem pénzt is megspórolhat.

Így mielőtt elkezdene pakolni a dobozokba, mérje fel és gondolja végig jelenlegi és jövőbeli IT-igényeiket. Mielőtt költözne, tervezzen előre – vállalkozása meghálálja majd a gondolkodást.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész maradjon a KKV-knak szóló tanácsainkat, akcióinkat és ajánlatainkat illetően!