Știri

Soluția Cisco Jabber redefinește conceptul de Comunicații Unificate

București, România - 30 martie 2011 - Cisco anunță în cadrul Cisco Expo 2011 lansarea Cisco Jabber™, o aplicație de comunicații unificate ce reunește prezența, mesageria instant (IM), comunicarea de voce și video, mesageria vocală, partajarea desktop-ului și conferințele virtuale într-o experiență unică și consistentă pe sisteme PC, Mac, tablete și smartphone-uri. Jabber este o soluție simplă de colaborare pentru angajații companiilor care doresc să găsească ușor și în deplină securitate oamenii potriviți, pentru a vedea dacă și pe ce dispozitiv sunt aceștia disponibili, și pentru a colabora folosind metoda sau dispozitivul lor preferat.

Cisco Jabber, care este programat să fie disponibil și utilizatorilor de Mac începând din vara acestui an, va oferi utilizatorilor un client unificat pe care aceștia îl pot implementa la locație sau folosind opțiuni bazate pe cloud. Cu Jabber, utilizatorii pot să treacă ușor și fără întreruperi de la o conversație IM la o conversație de voce, video, sau la partajarea desktop-ului. În plus, utilizatorii pot avea acces imediat la aceste funcții și le pot utiliza fie că se află la birou sau în afara lui.

Jabber se integrează cu puncte finale video incluzând Cisco Unified IP Phones, Cisco WebEx® MeetingCenter și Cisco TelePresence®.

Pentru că pot utiliza această aplicație pe o varietate de platforme și în locurile care le convin cel mai mult, angajații pot colabora mai repede și mai eficient. Ei pot, de asemenea, lua decizii mai rapid, pot avea o colaborare la un nivel mai avansat cu alte companii și în același timp, pot avea o productivitate sporită.

Detalii despre anunț:

Interoperabilitate:

  • Cisco Jabber folosește standardu Extensible Messaging & Presence Protocol (XMPP) pentru prezență și IM. Datorită interoperabilității Jabber, angajații unei companii pot interacționa cu angajații altei companii care folosesc aplicații de la Google, IBM, Microsoft și AOL.
  • Crescând și mai mult gradul de adoptare de către utilizatori, Cisco Jabber se integrează cu aplicațiile de productivitate Microsoft Office astfel încât utilizatorii pot vedea disponibilitatea unui coleg și pot comunica imediat prin mesaj instant, apel audio sau conferință, direct din aplicație.

Capabilități mobile

  • Utilizatorii mobili se vor bucura de o varietate de capabilități de comunicare incluzând prezență, IM, voce pe WiFi, și mesagerie vocală vizuală.
  • Folosind tehnologia Jabber, un utilizator poate folosi o singură linie pentru telefonul de birou, pentru dispozitivul WiFi și pentru desktop - și poate efectua și primi apeluri interne pe dispozitiv printr-o conexiune WiFi. Aceasta pe lângă capabilitatea existentă disponibilă pe o rețea celulară.

Capabilități video

  • Rezoluția HD bazată pe standardul H.264 (Advanced Video Coding) permite utilizatorilor să interacționeze în HD cu Cisco TelePresence și cu alte soluții video ale industriei.
  • Utilizatorii beneficiază și de o experiență  video continuă cu mai mulți interlocutori, astfel încât un utilizator poate vedea simultan mai mulți utilizatori în timpul sesiunilor de grup sau în timpul comunicărilor în echipă.
  • Aceste funcții video integrate sunt programate să fie disponibile în a doua jumătate a lui 2011.

Alte detalii despre Jabber

  • Cisco Jabber se bazează pe tehnologie de la Jabber Inc. și dezvoltă soluția pentru a include voce, video și conferențiere. Cisco a achiziționat Jabber în 2008.
  • Capabilitățile Cisco Jabber sunt compatibile cu Cisco Unified Communications Manager 6.1.4 și versiuni mai recente.

Despre Colaborarea Cisco

De la comunicații bazate pe IP distinse cu premii până la mobilitate, relații cu clienții, conferințe Web, mesagerie, aplicații sociale pentru companii și experiențe de teleprezență interoperabile, Cisco reunește soluții de colaborare bazate pe rețea, integrate, al căror fundament sunt standardele deschise. Aceste soluții, precum și serviciile oferite de Cisco și partenerii noștri, ajută la promovarea creșterii afacerilor, inovației și productivității. Ele ajută, de asemenea, la accelerarea performanței echipei, la protejarea investițiilor și la simplificarea proceselor de a găsi oameni și informații.


Conte connosco