Oplossingen

WLAN

Hierarchical Navigation

WLAN

Meer informatie over draadloze verbindingen

Lees meer over hoe een draadloos of wireless local area network (WLAN) werkt door deze veelgestelde vragen te lezen.

WLAN

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen over een draadloos local area network (WLAN). De verschillen tussen een WLAN en een bedraad netwerk worden omschreven, evenals de WLAN-apparatuur die u nodig hebt en de voordelen die u kunt verwachten van een WLAN.

V: Wat is een WLAN?

A: Een WLAN maakt gebruik van radiogolven om data te verzenden en apparaten met het internet en uw zakelijke netwerk en toepassingen te verbinden.

V: Wat is een bedraad netwerk?

A: Een bedraad netwerk verbindt apparaten en verzendt data via kabels. In het verleden werd soms aangenomen dat bedrade netwerken sneller waren dan een WLAN. In de WLAN's van vandaag is dat verschil echter minimaal.

V: Wat zijn de zakelijke voordelen van een WLAN?

A: Uw personeel heeft onmiddellijk en in realtime toegang tot een veelvoud aan data, zoals klantinformatie en de voorraadstatus. Hiermee kunnen werknemers sneller betere beslissingen nemen en beter inspelen op de wensen van klanten. Met een WLAN hebben uw werknemers de flexibiliteit om te werken waar en wanneer ze dat willen. Daarnaast kan uw bedrijf er meer efficiënte procedures ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld een meer gestroomlijnde orderverwerking.

V: Wat voor apparatuur heb ik nodig voor een WLAN?

A: Veel routers bieden toegang tot een WLAN. U kunt het bereik van uw WLAN uitbreiden met extra draadloze toegangspunten op verschillende locaties. Client-apparaten zoals laptops en sommige mobiele telefoons moeten ook WLAN-functionaliteit bevatten.

V: Hoe veilig is een WLAN?

A: In een bedraad netwerk blijven data binnen de kabels waarmee computers en apparaten zijn aangesloten. Omdat een WLAN data verzendt en ontvangt via de open lucht, is er een grotere kans dat hackers of indringers de data kunnen zien of beschadigen.

De beveiliging van WLAN's is net als de snelheid in de afgelopen jaren drastisch verbeterd. Voor effectieve beveiliging van een WLAN zijn de volgende zaken vereist:

  • Verificatie van gebruikers om ongeautoriseerde toegang tot netwerkbronnen te voorkomen
  • Codering van data om de integriteit en de privacy van doorgegeven data te beschermen

 

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner