Oplossingen

Draadloos netwerk

Draadloos netwerk

Technologie-overzicht

Lees meer over draadloze netwerktechnologie en ontdek de draadloze netwerkoplossingen van Cisco.

Draadloos netwerk

Draadloze netwerktechnologie: Overzicht

Draadloze netwerktechnologie is een onmisbaar hulpmiddel voor een steeds mobieler wordend werknemersbestand. Via het draadloze netwerk hebben werknemers vrijwel overal en altijd toegang tot productiviteitstoepassingen en informatiebronnen.

Hierna volgt een kort overzicht van alle kostenbesparende en ander voordelen van draadloze netwerken en de daarbij horende technologie. Ook kunt u diverse informatie lezen over de draadloze netwerkoplossingen van Cisco die speciaal zijn ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Voordelen van draadloze netwerken

  • Betaalbaar. Omdat er geen bekabeling aangelegd hoeft te worden, kost de installatie van een draadloos netwerk minder geld. Daarnaast is een draadloos netwerk eenvoudiger te beheren en uit te breiden dan een bekabeld netwerk.
  • Eenvoudige toegang. Netwerkbronnen zijn toegankelijk vanaf alle locaties binnen het draadloze bereik van het netwerk, bijvoorbeeld vanuit een vergaderzaal of via elke publiek toegankelijke, draadloze hotspot.
  • Eenvoudig te installeren en uit te breiden. Dankzij de draadloze functionaliteit hoeven er geen kabels te worden aangelegd om verbinding te maken met computers, printers, andere apparaten of met het internet. Het netwerk kan ook eenvoudig worden uitgebreid met nieuwe computergebruikers.
  • Veilig. De voortdurende progressie die geboekt wordt wat betreft beveiligingsstandaarden en -protocollen hebben ervoor gezorgd dat draadloze netwerken in veel gevallen net zo veilig zijn als bekabelde netwerken. Draadloze netwerken zijn uitgerust met robuuste beveiligingsfunctionaliteit, zoals versleuteling van gegevens, ter voorkoming van ongeautoriseerd gebruik; gebruikersverificatie, waarmee computers die toegang willen tot het netwerk kunnen worden geïdentificeerd; en beveiligde toegang voor bezoekers en gasten.

Oplossingen

Cisco biedt een scala aan draadloze netwerkoplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen, zoals de Cisco 500 Series Wireless Express Access. Een van de belangrijkste onderdelen van de Cisco Mobility Express Solution is het Cisco 500 Series Wireless Express Access Point. Het is een draadloze netwerkoplossing op enterpriseniveau die is uitgerust met krachtige functionaliteit voor beveiliging, prestaties en flexibiliteit, maar heeft een prijsniveau dat uitstekend betaalbaar is voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Met behulp van de Cisco Configuration Assistant-software, die gratis kan worden gedownload, kan het Cisco 500 Series Wireless Express Access Point eenvoudig worden geïnstalleerd en beheerd. Het single-band 802.11g access point kan worden geïmplementeerd in zowel standalone als controllerbediende modus, en kan zo voldoen aan bijna alle vereisten op het gebied van draadloze netwerken en bedrijfsmobiliteit.

 

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner