Oplossingen

VPN

Hierarchical Navigation

VPN

Kantoren, gebruikers en partners veilig met elkaar verbinden

Dankzij een Virtual Private Network (VPN) kunnen organisaties op een snelle en kosteneffectieve manier hun connectiviteit verbeteren en hun netwerksnelheid vergroten.

Virtual Private Network (VPN)

Een VPN is een privaat netwerk dat is opgezet binnen het kader van een publieke netwerkinfrastructuur, zoals het wereldwijde internet. Organisaties kunnen via een VPN externe kantoren en medewerkers beveiligd en kosteneffectief verbinding laten maken via hun eigen internetaansluiting waardoor ze geen gebruik meer hoeven te maken van veel duurdere dedicated WAN-koppelingen of lange-afstandsverbindingen.

Door een VPN te gebruiken kunnen organisaties de kosten voor bandbreedtegebruik terugdringen en tegelijkertijd hun connectiviteitssnelheid vergroten omdat ze gebruik kunnen maken van bestaande breedbandinternetverbindingen zoals DSL, Ethernet of kabel.

VPN garandeert de hoogst mogelijke beveiligingsniveaus omdat er gebruik wordt gemaakt van beproefde methoden als versleutelde IP-beveiliging (IPsec) en Secure Sockets Layer (SSL) voor de VPN-tunnels en daarnaast van verregaande verificatietechnologieën. Dit zorgt ervoor dat ongeautoriseerde personen geen toegang hebben tot de informatie die wordt verwerkt via het VPN. Omdat een VPN dezelfde eenvoudige structuur heeft als het internet kunnen organisaties ook snel en eenvoudig nieuwe websites en gebruikers toevoegen. Ook kunnen ze het bereik van het VPN spectaculair uitbreiden zonder dat meteen de infrastructuur hoeft te worden uitgebreid.

VPN zorgt voor betere beveiliging voor externe gebruikers

SSL-VPN en IPsec-VPN zijn op dit moment de belangrijkste en meest gebruikte VPN-oplossingen voor het verbinden van externe vestigingen, externe gebruikers en zakelijke partners omdat deze oplossingen:

  • beveiligde communicatie garanderen door toegangsrechten te koppelen aan individuele gebruikers, zoals werknemers, aannemers of partners;
  • productiviteit verbeteren door bedrijfsnetwerken en -toepassingen uit te breiden en beter toegankelijk te maken;
  • kosten voor communicatie verminderen en flexibiliteit vergroten.

Er zijn twee soorten versleutelde VPN's:

  • Site-to-Site IPsec VPN: Deze oplossing is een alternatief voor Frame Relay - of leased-line-WAN's die bedrijven in staat stelt hun netwerkbronnen toegankelijk te maken voor externe vestigingen, kantoren aan huis en locaties van bedrijfspartners.
  • Remote-Access VPN: Via deze oplossing kunnen vrijwel alle toepassingen voor gegevensverwerking, spraak of video worden uitgebreid naar externe computers zodat die beschikken over dezelfde functionaliteit als de computers op het hoofdkantoor. Een Remote-Access VPN kan worden geïmplementeerd in combinatie met SSL VPN, IPsec of zelfs beide, afhankelijke van de vereisten voor implementatie.

 

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner