Oplossingen

Internetbeveiliging

Internetbeveiliging

Een overzicht

Bedreigingen op internet ontwikkelen zich steeds meer. In dit overzicht vindt u strategieën waarmee bedrijven deze bedreigingen onschadelijk kunnen maken.

Internetbeveiliging

De ongekende onderlinge verbondenheid van het internettijdperk heeft enorme sociale en economische voordelen met zich meegebracht, maar heeft ook tot nieuwe uitdagingen geleid. In een volledig verbonden wereld blijven internetbedreigingen zich ontwikkelen en voorlopen op de meest geavanceerde verdedigingsmethoden.

Achtergrond

Bedreigingen van de beveiliging via netwerken hebben geleid tot wijdverspreide identiteitsdiefstal en financiële fraude. Spam, virussen, en spyware veroorzaken aanzienlijke problemen voor consumenten en ondernemingen. Een inbreuk op de beveiliging kan het merk of de reputatie van een bedrijf onherstelbaar beschadigen. In de Verenigde Staten blijven problemen met de beveiliging op internet de landelijke overstap naar elektronische medische gegevens vertragen. In de Europese Unie is het gebrek aan consumentenvertrouwen op het gebied van internetbeveiliging en gegevensbescherming een barrière voor de snellere uitbreiding van e-commerce over de grenzen van de lidstaten.

Vandaag de dag zijn informatie-aanvallen een winstgevende bedrijfstak, die vaak wordt aangestuurd door de georganiseerde misdaad. Een groeiend aantal geavanceerde bedrijfsmodellen voor cybermisdaad, waaronder hierin gespecialiseerde criminele ondernemingen, is gebaseerd op het verkopen van hulpmiddelen en services voor het uitvoeren van netwerkaanvallen, in plaats van het eenvoudig verkopen van informatie die is ingewonnen via zulke aanvallen.

De technologie voor internetbeveiliging blijft zich ontwikkelen en is geëvolueerd van passieve oplossingen op basis van gespecialiseerde producten naar actieve, allesomvattende benaderingen voor herkenning, inperking en quarantaine. Daarnaast concurreren internetproviders met elkaar op het gebied van beveiliging en bieden internetproviders voor de consument internetbeveiliging als onderdeel van hun service.

Beleidsmakers overal ter wereld concentreren zich op de toestand van de informatie-infrastructuur. Beleidsmakers willen er zeker van zijn dag gebruikers van netwerken de beste technologie, processen en methoden gebruiken om netwerken zo veilig mogelijk te maken. Overheden en ondernemingen blijven hun strategieën bijwerken om aanvallen te voorkomen, en er zijn publiek/private samenwerkingen ontwikkeld om vrijwillige, op de vrije markt gebaseerde benaderingen van beveiliging te ontwikkelen.

Het standpunt van Cisco

Cisco is van mening dat overheden internetbedreigingen kunnen terugdringen door:

 • het bewustzijn van het belang van netwerkbeveiliging onder consumenten en ondernemers te vergroten
 • gebruikers te informeren over best practices
 • zelf best practices te hanteren om hun eigen systemen te beveiligen
 • lange-termijnfinanciering voor onderzoek en ontwikkeling aan te bieden
 • de wetten tegen cybermisdaad strikt te handhaven en misdadigers te vervolgen die het netwerk gebruiken of proberen te gebruiken voor diefstal, fraude, afpersing of andere misdaden.
 • de internationale samenwerking te verhogen met andere overheden, wetshandhavingsdiensten en de particuliere sector om best practices te verspreiden en op internationaal niveau cybermisdaad te vervolgen.

Cisco vindt niet dat regeringen de veiligheid moet reguleren. Regulering heeft in het algemeen de volgende nadelen:

 • Innovatie wordt gesmoord doordat specifieke technologie wordt uitverkoren, terwijl het beter zou zijn om via concurrentie op de markt de beste en meest geavanceerde oplossingen te ontwikkelen
 • Regelgeving ontwikkelt zich niet snel genoeg om in te spelen op actuele behoeften in de bedrijfstak en nieuwe bedreigingen
 • Regelgeving zou zelfs de beveiliging op internet in gevaar kunnen brengen door specifieke zwakke punten voor het hele systeem te creëren

 

Laat ons u helpen

 • Cisco SMB Shop
 • Vind Internationale Contacten
 • Vind een Cisco-partner