Over Cisco

Referenties

Saxion Hogeschool in Enschede implementeert een Cisco Secure Wireless Netwerk
Saxion Hogeschool in Enschede implementeert een Cisco Secure Wireless Netwerk en verbetert daarmee de toegang tot online services voor haar studenten alsmede constateert een significante vermindering in tijd en kosten nodig in het ontwikkelen en beheren van een veilig, multi-campus draadloos netwerk.

Download PDF (PDF - 129KB)

Universiteit Leiden kiest voor IP-telefonie
De Universiteit Leiden wilde haar traditionele telefonieomgeving vervangen door een IP-telefonieomgeving en haar spraakverkeer over het eigen datanetwerk leiden. Om niet te veel tegelijk overhoop te halen, besloot de universiteit haar oude telefonieomgeving - met zesduizend aansluitingen, verdeeld over zestig locaties - geleidelijk naar de nieuwe omgeving te migreren.

Download PDF (PDF - 129KB)

Gemeente Almere trekt bedrijvigheid aan met enorme breedbandcapaciteit
Breedband is voor Almere een middel om bedrijven en inwoners aan te trekken die in een moderne stad willen ondernemen, wonen en werken. Het Almere Fiber project is een samenwerking tussen de overheid en commerciële patijen. Cisco ontwikkelde voor Almere het eerste op diensten gebaseerde VLAN in Europa. Verschillende service providers kunnen over dezelfde Metro Ethernet-infrastructuur competitieve diensten aanbieden.

Download PDF (PDF - 187KB)

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden integreert telefonie en data op één IP-Netwerk
De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) moest in 2002 op een van haar locaties het verouderde telefoonsysteem vervangen. Om de keuze te maken werd gelet op factoren als flexibiliteit kostenbesparing en schaalbaarheid. Uiteindelijke bleken de voordelen en mogelijkheden van een IP-infrastructuur voor de NHL dusdanig groot, dat de keuze gemaakt werd voor een IP-telefonieomgeving.

Download PDF (PDF - 79KB)

SAS Institute bespaart fors door IP Telefonie op thuiswerkplekken
SAS Intitute te Huizen geeft medewerkers thuis een werkplek die op het gebied van IT- en telecommunicatiemogelijkheden identiek is aan die op kantoor. Niet omdat SAS zocht naar de nieuwste high-tech oplossing, maar omdat dat geld bespaart. Investeren in IP telefonie en vaste dataverbindingen levert geld op! Dit is de analyse van SAS, de business intelligence expert.

Download PDF (PDF - 803KB)

Drenthe College klaar voor toekomst met Cisco IP Telefonie netwerk
Drenthe College koos voor een telefonienetwerk op basis van het Internet Protocol (IP) in plaats van een conventionele telefooncentrale. Het Drenthe College deelt deze IP infrastructuur met de andere instellingen die gevestigd zijn in het gebouw. Iedere instelling kan flexibel omgaan met de capaciteit van het netwerk en eenvoudig betalen voor wat er is gebruikt. Dit maakt IP Telefonie bij uitstek geschikt voor het delen van bedrijfsruimte met meerdere partijen.

Download PDF (PDF - 149KB)

Flexibiliteit en productiviteitsverbetering door robuust en veilig netwerk bij Inspectie van het Onderwijs
Om ervoor te zorgen dat een inspecteur van de Inspectie van het Onderwijs vanaf zijn werkplek thuis, of vanaf elke andere gewenste locatie, veilig en vlot rapportages kan versturen en bestanden kan downloaden, koos de Inspectie voor een veilige netwerkinfrastructuur van Cisco Systems. Vosko Networking verzorgde de implementatie van de oplossing.

Download PDF (PDF - 202KB)

Avit Systems en New Element ontwikkelen succesrecept voor kantoorverhuur
In een poging de leegstand in kantoorpanden te doorbreken, sloeg vastgoedbeheerder New Element de handen ineen met Avit Systems, specialist in IP Telefonie en officieel Cisco-partner. Het resultaat was een inventief kantoorconcept waarin nieuwe huurders binnen een dag aan het werk kunnen. Met eigen telefoonaansluitingen en -nummers, internetverbindingen en een volledig computernetwerk en telefooncentrale tegen het gebruikelijke beltarief en besparing op de kosten van de aansluiting. Meer weten over hoe Cisco IP Telefonie gemak voor huurders combineert met omzetstijgingen voor vastgoedbedrijven?

Hanzehogeschool Groningen - Voorop met moderne infrastructuur
Hanzehogeschool Groningen gebruikt de mogelijkheden van de ICT in het onderwijs op een zeer innovatieve manier. Met HELO (Hanze Elektronische LeerOmgeving) creeerde de hogeschool haar eigen elektronische leeromgeving. KPN Telecom leverde hiervoor de ICT-infrastructuur. Een betrouwbare en zeer veilige infrastructuur op basis van Cisco-oplossingen.

Zorggroep Noorderbreedte integreert telefonie en data op een draadloze IP-infrastructuur
In ziekenhuizen en andere medische instellingen is betrouwbare spraak- en datacommunicatie van essentieel belang. Zorggroep Noorderbreedte in Friesland medio 2002 een project dat zich richtte op een nieuwe communicatie-infrastructuur. Deze moest voldoende toekomstvast zijn om spraak- en dataverkeer op een betrouwbare manier te combineren en gebouwd zijn om op termijn verschillende nieuwe diensten mogelijk te maken. Dimension Data is ingeschakeld om het ontwerp te maken en het project uit te voeren. Basis van de nieuwe IP-infrastructuur van ZNB is de Cisco CallManager.

Crown Plaza Amsterdam-Schiphol biedt breedband op hotelkamer
Wie vaak voor werk op reis is en ‘s avonds in het hotel zijn of haar laptop inplugt om nog wat te werken in de rustige uurtjes, kent de ergernis van een trage of gebrekkige internetverbinding. Hotels die veel zakelijke reizigers ontvangen willen hun gasten graag snel en veilig internet bieden. Oplossing van Cisco en Citee voorziet hotelgasten van Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol van veilig en snel internet via bestaande telefoonlijn.

Download PDF (PDF - 14KB)

Arcadis kiest voor BT’s Cisco Powered Network op basis van MPLS
Door de groei van het aantal vestigingen was Arcadis, een internationaal georienteerd ingenieursbureau, op zoek naar een volledig any-to-any netwerk waarin het niet uitmaakt hoe de datastromen lopen. Arcadis heeft gekozen voor BT’s Cisco Powered Network op basis van MPLS. Andere argumenten om te kiezen voor MPLS waren de Quality of Service in het netwerk, die een duidelijke garantie van een bepaalde doorvoersnelheid biedt en dat MPLS een ideaal netwerk is voor de verdere ontwikkeling van IP Telefonie en telewerken.

nl.tree: centrale Cisco Firewall biedt bescherming aan 2 miljoen leerlingen
nl.tree is in weinig opzichten een gewone access service provider. Haar naam is minder bekend dan die van collega providers, maar toch er zijn dagelijks honderdduizenden kinderen en jong volwassenen die via deze provider het internet opgaan of gebruik maken van een elektronische leeromgeving. nl.tree is namelijk verantwoordelijk voor de infrastructuur van Kennisnet die voor zo’n 11.000 onderwijsinstellingen in Nederland de internettoegang en intranetfaciliteiten verzorgt. Deze bijzondere positie vraagt om een sluitend beveiligingsbeleid.

Centrum voor Werk en Inkomen kiest voor IP Telefonie
Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) heeft IP Telefonie van Cisco Systems in gebruik genomen. Getronics realiseerde hier in samenwerking met Versatel deze grootschalige IP Telefonie toepassing ter vervanging van de bestaande PBX-centrales. CWI neemt de Cisco IP-telefonieoplossing af als ‘managed service’. Managed services, het uitbesteden van netwerkdiensten aan service providers, brengt nieuwe netwerktoepassingen als IP Telefonie binnen het bereik van steeds meer organisaties. Door het beheer uit te besteden, beschikt CWI over een flexibele oplossing voor alle data- en telefonieverkeer, zonder dat ze daarvoor diepgaand in de organisatie hoeft in te grijpen. Lees alles over de implementatie van Managed IP Telefonie bij CWI.

Townsend Protecon Langen: met IP Telefonie klaar voor de toekomst
Townsend Engineering BV is een van de grootste fabrikanten van vleesverwerkingsmachines ter wereld. Na de overname van Stork Protecon-Langen en de concentratie van het Europese hoofdkantoor in Oss, koos Townsend voor een nieuw netwerk op basis van IP. KPN Telecom zorgde samen met Cisco Systems voor een snelle levering en implementatie van het geavanceerde netwerk. Lees hier meer over in het artikel dat is gepubliceerd in KPN ZakenDoen.

Efficiënt praten over sport met IP-telefonie
In Nederland is een enorme verscheidenheid aan voorzieningen voor sport, recreatie, onderwijs en welzijn, waar veel gebruik van wordt gemaakt. NV SRO beheert en onderhoudt 350 van deze onderwijs- en welzijnsvoorzieningen en exploiteert ook binnen- en buitensportaccommodaties. Groei binnen de organisatie leidde in 2001 tot de verhuizing naar een nieuw pand. Hét moment om de bestaande ICT-omgeving te herzien. Een goed en bereikbaar netwerk werd aangevuld met IP-telefonie. SRO, Avensus ICT en Cisco Systems sloegen de handen ineen.

Firma Bosman
Onderzoeksbureau IDC publiceerde in opdracht van Cisco Systems in september het jaarlijkse Fastracker onderzoek. Als het gaat om bedrijven met een website en pc's die zijn aangesloten op het web gaat Nederland aan kop in West-Europa. Bij de Firma Bosman is het personeel dankzij de implementatie van nieuwe technologieën efficiënter geworden. De groothandel in consumptiegoederen voor nichemarkten heeft in internettechnologieën geïnvesteerd met als doel de communicatie binnen het bedrijf te bevorderen, met vertegenwoordigers en, uiteindelijk, informatie te kunnen verschaffen aan klanten en leveranciers.

Achmea maakt netwerk toegankelijk via MPLS-VPN
Wide Area Networks (WAN) worden steeds complexer en lopen daardoor de kans onduidelijker te worden. Dit stelt het bedrijf voor onverwachte uitdagingen. Zeker als het gaat om middelgrote en grote organisaties die op verschillende locaties toegang tot hun netwerk nodig hebben. Een mogelijke oplossing is gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN). Neem bijvoorbeeld Achmea die haar netwerk dankzij Versatel en Cisco Systems via Multi Protocol Label Switching (MPLS)-VPN toegankelijk maakte.

Ballast Nedam implementeert uitgebreide IP-telefonie-oplossing
Steeds meer bedrijven passen internettechnologie toe om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Niet alleen dataverkeer, maar ook telefoneren via het netwerk wordt binnen organisaties steeds belangrijker. Het gebruik van IP-telefonie levert bijvoorbeeld kostenbesparingen op. Bouwmultinational Ballast Nedam is een van de eerste organisaties die in Nederland een uitgebreide IP-telefonie-oplossing in gebruik heeft genomen.

Download PDF (PDF - 171KB)

Geïntegreerde spraak-data infrastructuur voor 'kennisdorp' van De Baak
De Baak, management centrum VNO-NCW heeft gekozen voor KPN Telecom als partner voor het invullen van de geintegreerde spraak-dataoplossing voor haar nieuwe onderkomen op landgoed 'de Horst' in Driebergen. Aspecten als flexibiliteit, toekomstvastheid, gebruiksgemak en beschikbaarheid waren belangrijke uitgangspunten bij de keuze van de Voice-over-IP oplossing van Cisco Systems. Lees hier meer over in het artikel dat is gepubliceerd in KPN Consultant Express.

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner

Got Small Business? Go to Cisco Small Business Products