Over Cisco

Cisco benoemt Nederlander Hendrik Blokhuis tot CTO Collaboration & Video EMEAR

Hendrik Blokhuis,
CTO Collaboration & Video
Cisco EMEAR

 


Amsterdam, 22  september 2011 - De Nederlander Hendrik Blokhuis is door Cisco benoemd tot Chief Technology Officer (CTO) Collaboration & Video voor de EMEAR-regio (Europe, Middle East, Africa, Russia). In zijn nieuwe functie geeft Blokhuis leiding aan de technische organisatie en is hij verantwoordelijk voor de verdere integratie en positionering van het brede collaboration- en videoportfolio van Cisco. Hierbij gaat het onder andere om de video- en telepresenceoplossingen van Cisco, Cisco WebEx en Cisco’s unified communicationsoplossingen. Blokhuis gaat rapporteren aan de Zwitser Eric Waltert, Head of Collaboration, Cisco EMEAR. Ad Verboven, eveneens een Nederlander, volgt Blokhuis op als CTO North (Benelux, Scandinavië, Finland en de Baltische staten).

“De markt voor samenwerkingsoplossingen en videosystemen is volwassen geworden en vraagt om een heldere visie en propositie”, zegt Blokhuis. “Het is mijn taak om binnen het EMEAR-gebied de verschillende oplossingen en diensten die Cisco heeft, verder te integreren en te stroomlijnen tot één geïntegreerde architectuur. Zo kunnen we onze klanten en partners innovatieve end-to-end oplossingen bieden die optimaal aansluiten op hun behoeften en wensen.”

“Hendrik bezit de ideale combinatie van know-how, ervaring en management- en leiderschapskills die nodig is voor deze belangrijke functie”, zegt Eric Waltert, Head of Collaboration, Cisco EMEAR.

Hendrik Blokhuis is in 1999 bij Cisco in dienst getreden als Systems Engineer. Sindsdien heeft hij diverse directie-, strategy-, sales- en business development-functies vervuld. Hij is getrouwd en heeft drie zoons. In zijn vrije tijd speelt Blokhuis graag piano en zet hij zich actief in voor diverse non-gouvernementele organisaties, waaronder ZOA en Stichting Present.

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checkltwice.nl

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner

Got Small Business? Go to Cisco Small Business Products