Over Cisco

Nieuwe Cisco Jabber-applicatie maakt Unified Communications mogelijk op pc, Mac, tablet en smartphone

Foto's
Video's


Amsterdam, 1 maart 2011 – Cisco introduceert Cisco Jabber, een Unified Communications-toepassing die presence, Instant Messaging (IM), communicatie via spraak en video, en desktop sharing bij elkaar brengt. Het maakt daarbij niet uit of een pc, Mac, tablet of smartphone wordt gebruikt. Jabber biedt werknemers een eenvoudige methode om snel en eenvoudig de juiste mensen te vinden, te zien of en via welk apparaat ze beschikbaar zijn, en samen te werken via hun favoriete apparaat, op de door hun gewenste manier.

Cisco Jabber is vanaf april 2011 beschikbaar voor Mac-gebruikers en voorziet gebruikers van een uniforme client die te gebruiken is op kantoor en in de cloud. Met Jabber kunnen gebruikers eenvoudig en naadloos switchen van een chatsessie naar interactie via de telefoon, video of het delen van een desktop. Bovendien hebben ze direct toegang tot deze mogelijkheden of ze nu op kantoor zijn of onderweg.

Jabber is vandaag beschikbaar of in ontwikkeling voor Windows-, iPhone-, iPad-, Nokia-, Android- en Blackberry-platformen. Verder integreert Jabber met Cisco video-oplossingen waaronder Cisco Unified IP-telefoons, WebEx MeetingCenter en Cisco TelePresence.

Door werknemers in staat te stellen deze applicatie op diverse platformen te gebruiken en op locaties die het handigst voor hen zijn, werken gebruikers sneller en effectiever samen. Ze profiteren tevens van snellere besluitvorming, betere samenwerking tussen bedrijven en verhoogde productiviteit.

Interoperabiliteit

 • Cisco Jabber maakt gebruik van de standaard Extensible Messaging en het Presence Protocol (XMPP) voor presence en IM. Met interoperabiliteit van Jabber kunnen werknemers van het ene bedrijf communiceren met werknemers van andere bedrijven die toepassingen gebruiken van Google, IBM, Microsoft en AOL.
 • Cisco Jabber integreert met Microsoft Office productiviteitstoepassingen, zodat gebruikers de beschikbaarheid van een collega kunnen zien en binnen de applicatie snel kunnen switchen van een IM naar een telefoontje of videoconferentie.

Mobiele functionaliteit

 • Mobiele gebruikers kunnen via presence, IM, voice-over WiFi en visuele voicemail met elkaar communiceren.
 • Met Jabber-technologie kunnen zakelijke gebruikers hun directe lijn koppelen aan hun vaste telefoon, een draadloos apparaat en desktop. Ook kunnen ze zakelijk telefoneren via een WiFi-verbinding waardoor mobiele netwerken minder worden belast.

Video functionaliteit

 • Gebruikers kunnen dankzij standaard H.264, high definition (HD), in HD samenwerken via Cisco TelePresence en andere video-oplossingen.
 • Gebruikers kunnen meerdere videogebruikers tegelijk zien tijdens groeps- of team communicatiesessies.
 • Deze geïntegreerde videomogelijkheden zijn vanaf de tweede helft van 2011 beschikbaar.

Overige details over Jabber

 • Cisco Jabber is gebaseerd op Jabber Inc-technologie en breidt de oplossing uit met spraak, video en video conferencing-functionaliteit. Cisco nam Jabber over in 2008.
 • Cisco Jabber-functies zijn compatibel met Cisco Unified Communications Manager 6.1.4 of hoger.

Laurent Philonenko, vice president en general manager, Unified Communications business unit, Cisco: "Ongeacht of klanten een Mac, pc of mobiel apparaat gebruiken, ze zijn op zoek naar flexibiliteit in hoe, waar en op welk apparaat ze kunnen communiceren via spraak, video of instant messaging. Met Cisco Jabber komen we tegemoet aan deze wens doordat we innovatieve gebruikerservaringen bieden op het platform en het apparaat van hun keuze."

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl

Laat ons u helpen

 • Cisco SMB Shop
 • Vind Internationale Contacten
 • Vind een Cisco-partner

Got Small Business? Go to Cisco Small Business Products