Over Cisco

Cisco introduceert nieuwe netwerkoplossingen voor next generation datacenters

Nexus-switches vereenvoudigen implementatie nieuwe technologieën

Hotlinks

Barcelona, Cisco Networkers, 27 januari 2009

Cisco kondigt de Cisco Nexus 7018, 5010 en Cisco Nexus 2000 series Fabric Extenders aan. Deze oplossingen zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van next generation datacenters. Daarnaast optimaliseert Cisco zijn Catalyst-portfolio.

Met de nieuwe Nexus-platformen profiteren organisaties van een geïntegreerde oplossing geoptimaliseerd voor architectuuraanpassingen zoals virtualisatie, web 2.0-applicaties en cloud computing. Deze nieuwe technologieën vormen de basis van Cisco’s Datacenter 3.0-visie voor het leveren van geïntegreerde toepassingen en unified computing.

Nieuwe switches
De Cisco Nexus 7018-switch heeft een 18-slot chassis dat tot 16 i/o module slots biedt die 512 10Gigabit Ethernet-poorten ondersteunen. Hiermee komt het tegemoet aan de eisen van de grootste datacenters. De Cisco Nexus 5010 met 28 poorten is een switch voor plaatsing in een rack en ondersteunt 10 Gigabit Ethernet, Cisco Datacenter Ethernet (DCE), Fibre Channel over Ethernet (FCoE) en Fibre Channel. De switch consolideert verkeer van LAN’s, SAN’s en server clusters in een enkele unit.

Met de Cisco Nexus 2000 series Fabric Extender kunnen IT-beheerders inspelen op twee belangrijke factoren in het datacenter: het toenemende aantal servers en de stijgende vraag naar bandbreedte van iedere server. De Cisco Nexus 2148T Fabric Extenders, verbonden met dubbele Cisco Nexus 5020 switches, ondersteunen tot 2.496 Gigabit Ethernet-servers. Hiermee wordt de schaalbaarheid van de toegangslaag verbeterd zonder dat de beheereisen van het netwerk toenemen.

Door verbeteringen in de Cisco Catalyst 6500-switches kunnen klanten de Catalyst 6500 als een gevirtualiseerde service node inzetten samen met een Nexus core om de prestaties van applicaties te verhogen en kosteneffectief te beveiligen.

Datacenter 3.0
De verschuiving in datacenter-architectuur markeert de transitie van de IT-sector waarbij de voordelen van virtualisatie naar een hoger niveau worden gebracht”, zegt Ed Bugnion, CTO Server Access en Virtualisatie bij Cisco. “De Nexus-technologie sluit aan bij Cisco’s Datacenter 3.0-visie om klanten te helpen reageren op veranderende eisen door ondersteuning te bieden voor virtualisatie in de datacenter-infrastructuur.”

Cisco werkt nauw samen met service providers om de Cisco Datacenter 3.0-visie te realiseren en klanten te helpen bij het ontwikkelen van gevirtualiseerde datacenters die efficiënter en energiezuiniger zijn. Service providers Terremark, Stratascale en The Planet zetten nieuwe Cisco Datacenter 3.0-technologieën in, inclusief de Cisco Nexus 5000 en 7000 series switches, om klanten hoogwaardige managed services voor datacenters te bieden.

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner

Got Small Business? Go to Cisco Small Business Products