Nieuws

Cisco benoemt José van Dijk als Senior Director Supply Chain Operations

Amsterdam, 2 juni 2008

José van Dijk start als Senior Director Supply Chain Operations van Cisco, waarbij zij verantwoordelijk is voor een aantal sleutelinitiatieven voor de mondiale keten, gericht op processen en middelen die Cisco in staat stellen om producten te lokaliseren voor niet-Amerikaanse markten. Van Dijk maakt deel uit van de Global Supply Chain Management (GSCM)-organisatie die als een van de belangrijkste doelstellingen heeft om wereldwijd waarde toe te voegen aan lokale markten. Ze is tevens Operations Director van de Mexican Board, die is voortgekomen uit het vorig jaar gehouden leadership development program van Cisco.

“De doelstelling om wereldwijd lokaal te kunnen werken vraagt onder meer om lokale kennis, zoals speciale software voor de verschillende markten, de power supplies voor de verschillende landen direct in de doos en het bepalen of een lampje het beste groen of rood is. We gaan dus veel verder dan alleen het vertalen van de handleidingen”, aldus José van Dijk. “Bij intensief samenwerken in internationale teams is het belangrijk om je goed bewust te zijn van de culturele verschillen. Het is hard werken, je zit in verschillende tijdzones en af en toe stoot je je neus. Je leert veel en snel binnen Cisco. We hebben de juiste open cultuur voor het samenwerken met verschillende culturen.

José van Dijk begint haar loopbaan in de ICT-sector bij Apple computers. In 1997 start zij bij Cisco als Senior Customer Services Manager en rolt onder meer het internetverkoopkanaal uit, waar 97 procent van de bestellingen worden gedaan. In 2000 wordt zij benoemd als Directeur klantenservice in Singapore en zet zij kantoren op in Singapore, Korea, China, Tokyo en Sydney, naast een outsourcing-organisatie in India. Terug in Nederland vervult zij tal van functies waarbij zij onder meer zitting heeft in de Emerging Countries Council, de Emerging Martkets Supply Chain Council en Managing Director is van Cisco BV.

“Ik heb altijd nauw samengewerkt met José in het managementteam van onze site. Zij heeft zich, naast haar overige taken, ingezet voor goed teamwork op onze Amsterdamse locatie, waar niet alleen Cisco Nederland is gehuisvest, maar ook ons Europese hoofdkwartier,” aldus Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland over José van Dijk. “José brengt krachtige operationele en internationale ervaring mee en zal in de GSCM-organisatie van even grote waarde blijken als ze in de afgelopen jaren is geweest voor de Customer Services-organisatie.”

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner

Got Small Business? Go to Cisco Small Business Products