Nieuws

Cisco Networking Academy introduceert

Nieuwe CCNA- en CCNP-programma's vullen de toenemende behoeften van studenten aan netwerkkennis in

Amsterdam, 26 juni 2007

Cisco breidt zijn opleidingsprogramma voor netwerkspecialisten uit. De Cisco Networking Academy onderwijst - in samenwerking met de onderwijsgemeenschap- wereldwijd mensen in waardevolle netwerk- en IT-deskundigheid. De Cisco Networking Academy, die dit jaar 10 jaar bestaat, past het onderwijsprogramma aan om gelijke pas te houden met de snel veranderende eisen van een toenemend verbonden wereld en de groeiende vraag naar technisch geschoolde werknemers.

Aangezien netwerken de economische groei, samenwerking en menselijke interactie blijven stimuleren, groeit de vraag naar netwerktalent en neemt deze toe in betekenis. Zo voorspelt IDC een verschil tussen de vraag naar en het aanbod van technische netwerkkennis van veertig procent in 2012.

Onderwijsprogramma
Het nieuwe uitgebreide Networking Academy onderwijsprogramma voorziet met Cisco Certified Networking Associate (CCNA) Discovery in een instapniveau en biedt voor gevorderde studenten CCNA Exploration. CCNA Discovery biedt studenten zowel technische kennis, als de sociale vaardigheden die nodig zijn voor een carrière als netwerktechnicus, helpdesk technicus en pre-sales ondersteuning. Binnen het CCNA Exploration programma worden studenten opgeleid tot netwerkspecialist, netwerkbeheerder of netwerkingenieur. Beide leergangen zijn in te passen in bestaande opleidingen en bevatten een introductie in geavanceerde technieken zoals spraak, video, draadloos en beveiliging.

Het onderwijsprogramma CCNP voorziet studenten in de kennis en kunde die noodzakelijk zijn om volledig geïntegreerde netwerkinfrastructuur diensten en applicaties te installeren en onderhouden.

Certificering
Daarnaast introduceert Cisco Networking Academy een nieuwe instapcertificering, Cisco Certified Entry Network Technician (CCENT) en is de populaire Cisco CCNA-partnercertificering aanzienlijk verbeterd. Zowel de onderwijsprogramma's als de certificeringexamens worden gelokaliseerd om zo tegemoet te komen aan de wereldwijde vraag naar vakbekwaamheid op netwerkgebied.

"Met de grote vooruitgang in netwerktechnologie in de laatste tien jaar, vraagt de concurrerende wereldwijde markt een beroepsbevolking die over technische kennis beschikt", aldus Amy Christen, vice presicent van Cisco Networking Academy en Corporate Affairs Operations. "We zien dat ‘one size fits does not fit all' en dat de Networking Academy mee moet ontwikkelen om de verschillen in doelen, vermogens en omgevingen van studenten over de wereld te accommoderen. De gesegmenteerde benadering van de nieuwe onderwijsprogramma's voorziet in een solide basis van IT kennis, waarmee studenten worden voorbereid op IT- en netwerkcertificering."

Meer informatie over Cisco Network Academy vindt u op:
http://www.cisco.com/web/learning/netacad/index.html

Voor meer informatie over het certificeringprogramma:
https://www.netacad.com/web/netacad-advantage/experience-skills/certifications

De volledige, Engelse persberichten vindt u in de Cisco Newsroom:
http://newsroom.cisco.com

Laat ons u helpen

  • Cisco SMB Shop
  • Vind Internationale Contacten
  • Vind een Cisco-partner

Got Small Business? Go to Cisco Small Business Products