Programma

Begin Eind Titel Spreker Omschrijving
    Plenaire programma
09:00 10:15 Registratie & informatiemarkt    
10:15 10:25 Opening Coks Stoffer, algemeen directeur Cisco Nederland  
10:25 11:00 Cloud Computing: consumenten en/of werknemers grenzeloos verbinden? Robbert Kuppens, CIO Cisco Europe In deze keynotepresentatie zal Robbert Kuppens Cisco’s visie en oplossingen op het gebied van Cloud Computing behandelen, en aangeven hoe Cisco’s architecturen - borderless networks, samenwerking of collaboration en virtualisatie – hierin passen. Ook zal hij ingaan op de wijze waarop de grenzen tussen de werelden van consumenten en werknemers steeds meer vervagen en hoe Cisco hierop inspeelt met zijn oplossingen op het gebied van Het Nieuwe Werken.
11:00 12:00 De toekomst van werk Adjiedj Bakas, ‘Trendwatcher van het Jaar 2009’ Adjiedj Bakas is een van de belangrijkste spelers op de trendwatchersmarkt. Zijn trendboeken zijn bestsellers. Hij onderzoekt maatschappelijke, culturele, economische, technologische en spirituele trends. In zijn presentatie over ‘De toekomst van werk’, geeft Adjiedj Bakas een interessant overzicht van de geschiedenis en toekomst van werk en vat hij samen welke trends de komende veertig jaar werk en daarmee de arbeidsmarkt en het onderwijs zullen veranderen. Ook geeft hij tips aan organisaties, managers en professionals om zich voor te kunnen bereiden op de uitdagingen die de toekomst zal brengen.
12:00 13:00 Lunch    
13:00 13:45 Breakout-sessies 1
    Grenzen vervagen, Cisco’s Borderless Network-architectuur Fred Rabouw, Cisco Met de toename van met name videoverkeer, het vervagen van de grenzen tussen de netwerken van verschillende entiteiten en het vervagen van de scheiding tussen het gebruik van privé - en zakelijke applicaties, ontstaat de behoefte aan een naadloze netwerkarchitectuur die iedereen, met gebruik van ieder willekeurig device, op iedere plaats, op een veilige manier verbindt. Het is Cisco’s Borderless Network-architectuur die dit mogelijk maakt.
    Het voordeel van een totale Cisco Collaboration architectuur Remco Zunnenberg, Cisco Effectieve samenwerking binnen en tussen bedrijven wordt steeds belangrijker in een wereld waarin werknemers verspreid zijn over verschillende locaties, expertise schaars is en of moeilijk te vinden, budgetten onder druk staan en de nieuwe generatie werknemers ‘gewend’ en ‘verwend’ zijn met geavanceerde social media tools die ze als consument gebruiken. In deze sessie gaat Remco Zunnenberg dieper in op de visie van Cisco op deze trends, Cisco’s strategie en de wijze waarop uw organisatie deze trends kan ombuigen tot een concurrentievoordeel door nu de juiste stappen te zetten.
    De kracht van Unified Computing Rob Willekes, Cisco Cisco's Unified Computing System verenigt server-, netwerk-, storage- en virtualisatiecapaciteit in één energiezuinig systeem dat de kosten en de complexiteit van de IT-infrastructuur kan verminderen. Het Unified Computing System is gebaseerd op industriestandaarden en bevat een nieuw computing-model dat gebruik maakt van geïntegreerd beheer. Het combineert een 'wire once' unified fabric met een platform om virtualisatiemogelijkheden te optimaliseren, kosten te verminderen en resources flexibel in te zetten. Tijdens deze presentatie zal Rob Willekes dieper ingaan op de voordelen van Unified Computing voor uw organisatie.
    Kenmerken van nieuwe generatie netwerken voor Service Providers Richard Hut, Cisco In deze sessie wordt nader ingegaan op Cisco’s Next Generation Netwerk Architectuur voor Service Providers. Welke voordelen biedt deze architectuur, hoe kan uw organisatie zich met deze architectuur differentiëren in een competitieve markt? Daarnaast geeft Richard Hut tijdens deze presentatie een overzicht van Cisco’s 100GE mogelijkheden nu en in de nabije toekomst op verschillende platformen.
    Getronics laat Het Nieuwe Werken werken Roelof Mulder, Director Services & Solutions Getronics In de nieuwe wereld, waar het nieuwe werken op een steeds grotere schaal wordt geadopteerd door medewerkers en bedrijven, speelt ICT een cruciale rol. Getronics levert klanten producten en diensten op maat die klanten helpen principes als Het Nieuwe Werken succesvol tot uitvoering te brengen. Het samenbrengen en integreren van domeinen die in de klassieke wereld gescheiden waren, vraagt daarnaast specifieke kennis en expertise die Getronics in de afgelopen jaren gaandeweg heeft opgebouwd; zowel bij klanten als binnen de eigen organisatie (‘practice what you preach’): het datacenter-domein, het netwerk-domein, communicatiedomein en de ICT werkplek Roelof Mulder, Director Services & Solutions binnen Getronics, zal in zijn presentatie aangeven hoe Getronics klanten op tal van manieren ondersteunt bij de implementatie van Het Nieuwe Werken en het begeleiden van een transitie richting de nieuwe wereld, dit conform de eisen en wensen van de klant.
14:00 14:45 Breakout-sessies 2
    Zet uw ideeën in beweging met Cisco Wireless LAN Arjan Kievits, Technical Consultant, Vosko Networking b.v. Wireless LAN maakt een enorme ontwikkeling door. Mits goed ontworpen en ingeregeld biedt het ook voor spraak een uitstekend alternatief voor traditionele technieken als Dect en GSM. In feite is het WLAN een integrale extensie van uw vast netwerk, en zijn de mogelijkheden veel groter dan vaak gedacht. Data, spraak en video. Het maakt niet uit. Laat u verrassen!
    Cisco UCS? Niet zonder optimale ketenintegratie van servers, VMware, Networking, storage en backup / restore Harm de Haan, Consultant Telindus-ISIT Met Cisco UCS is een grotere consolidatie mogelijk dan ooit tevoren.
Dit heeft echter ook consequenties voor de netwerk configuratie, dataopslag efficiëntie en beveiliging daarvan.
Laat u informeren over de pijnpunten en wat de mogelijkheden zijn!
Telindus-ISIT heeft een unieke positie in Nederland door de specialisaties op het gebied van networking en storage samen te voegen. De extra dimensie en specialisatie van Telindus-ISIT wordt gevormd door de brug tussen networking en storage: specialist op het raakvlak!
    Vodafone en Imtech: managed telefonie met integratie van vast en mobiel Danny Cullens, Business Consultant bij Imtech, Kaspar van Hulst, Solution Manager bij Vodafone Bereikbaarheid is voor organisaties van cruciaal belang en is daarmee een belangrijk onderdeel van het primaire bedrijfsproces. Bereikbaarheid is niet van zelfsprekend en beperkt zich niet tot een telefonieplatform. Vodafone levert naast mobiele communicatiediensten ook vaste diensten zoals IP-VPN en vaste telefonie (op basis van SIP). Imtech is een specialist op het implementeren van complexe communicatieoplossingen. De combinatie Vodafone en Imtech zorgt voor een geïntegreerde totaaloplossing met als resultaat een optimale bereikbaarheid van uw organisatie. Het servicemodel achter deze bewezen samenwerking zorgt voor een single-point of contact voor planning en implementatie en dat betekent gemak en goede beheersbaarheid voor de klant.
    No Mature Network, No Business: Essentiële tips voor netwerk life cycle management! Pieter Molen, manager consultancy services, Dimension Data Hoe goed kent u uw netwerkinfrastructuur? Kent u de specifieke kwetsbaarheden en risico’’’’’s? Is alles up-to-date (patches, IOS-versies)? Gaat u op gestructureerde wijze om met netwerk life cycle management?
No mature, secure network: No voice, No video, No data - No business!
Technology Lifecycle Management (TLM) is een krachtig hulpmiddel waarmee u zich kunt verzekeren dat uw netwerk betrouwbaar is en blijft. TLM geeft u controle over uw netwerkontwikkeling!
Op basis van het door ons uitgevoerde Network Barometer onderzoek bieden wij u inzicht in verbeterpunten en een benchmark met branchegenoten.
    Cloud Economics: Enabling Efficient & Secure Enterprise Clouds (this presentation is in English) John Rollason, Senior Manager, Product Solutions & Alliances EMEA, NetApp Als u wilt weten hoe een virtuele datacenterinfrastructuur een cloud-implementatie mogelijk maakt, mag u deze presentatie niet missen. NetApp zal ingaan op de vraag waarom steeds meer bedrijven en service providers Cloud “IT as a Service” (ITaaS) overwegen en welke partners hierin een kritische rol spelen. Daarnaast bespreken we hoe klanten die een secure Cloud / ItaaS-strategie hebben geïmplementeerd de flexibiliteit van hun dienstverlening, beveiliging en storage utilisatie hebben verbeterd, administratiekosten hebben verlaagd en een efficiënte dataprotectie-oplossing hebben gerealiseerd.
14:45 15:15 Pauze    
15:15 16:00 Breakout-sessies 3
    Netwerkbeveiliging geleverd door het netwerk zelf Jurgen Wagenaar, Cisco Met de trend van het afnemen van steeds meer services vanuit het netwerk wordt de beveiliging van dit soort diensten een ‘hot topic’. Cisco’s visie voor dit soort beveiligingsvraagstukken is het leveren van deze beveiliging vanuit het netwerk. Lijkt dit tegenstrijdig? Niets is minder waar. ‘Security as a Service’ bestaat. Scansafe geeft hier een mooie invulling aan! Jurgen Wagenaar licht in deze presentatie toe hoe uw organisatie van deze mogelijkheden kan profiteren.
    Hoe u kunt profiteren van Managed Services? Ben Smit, Cisco In deze sessie krijgt u nadere uitleg over innovaties die Cisco ziet op het gebied van Managed Services. Welke nieuwe services kunnen voor u een belangrijke rol spelen in de differentiatie van uw organisatie naar de markt?
    TelePresence voor iedereen! Kees Vos, AT&T Marketing Director en Sebastaan de Haas, Cisco Waar in het verleden videotoepassingen vooral werden gebruikt voor videoconferencing, zien we dat met de introductie en het succes van TelePresence er steeds meer branchespecifieke toepassingen mogelijk zijn voor bijvoorbeeld retail, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en onderwijs. Deze toepassingen zorgen niet alleen voor productiviteitsverbetering, maar maken het ook mogelijk om compleet nieuwe en innovatieve manieren van dienstverlening te realiseren. Tijdens deze sessie krijgt u een overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van TelePresence en wat Cisco allemaal doet om ervoor te zorgen dat deze technologie breed kan worden ingezet.
    Snel en slim werken binnen en buiten uw organisatie: Cisco UC applicaties Paul van der Weijden, Cisco Er moet vaak meer met minder. Komt u dat bekend voor? In deze sessie laat Paul van der Weijden u op een zeer praktische wijze zien welke tools er beschikbaar zijn binnen het samenwerkings- of collaboration-portfolio van Cisco, en wat Cisco doet om ervoor te zorgen dat u deze tools eenvoudig kunt toepassen in uw organisatie. Zodat ‘meer met minder’ ook snel en eenvoudig gerealiseerd kan worden, niet alleen binnen uw organisatie maar ook in de samenwerking met uw klanten en partners.
    “From Physical to Virtual to Cloud” Veranderingen in techniek die de industrialisatie van IT mogelijk maken. EMC, Hans Timmerman, CTO Netherlands en Vmware, Jeremy van Doorn, Manager systems engineering Vmware Unified Compute en Storage Capacity, federated en gedistribueerd in het netwerk, oftwel “The Cloud”, het liefst een “Private Cloud”. Veranderingen die actueel zijn in IT management en die deze industrialisatie ook “unified” bestuurbaar maakt. Het zal een duo-presentatie worden.
    Plenaire programma
16:15 17:15 Nieuw en anders werken?
Dromen, Durven, Doen
Ben Tiggelaar is onafhankelijk onderzoeker, schrijver en trainer Ben Tiggelaar is een bevlogen trainer en schrijver die mensen helpt hun dromen om  te zetten in actie. Hij werkt vanuit persoonlijke passie, een groot gevoel voor entertainment en een gedegen achtergrond in gedragswetenschap.
Vanaf 1999 veroverde Ben Tiggelaar met maar liefst drie verschillende boeken de nummer één-positie in de management-toptien. Zijn bekendste boek – gericht op een breed publiek – heet ‘Dromen, Durven, Doen’ en gaat over het managen van de lastigste persoon op aarde: Jezelf. In deze presentatie licht Ben Tiggelaar een tipje van de sluier op, en geeft hij aan hoe u uw dromen kunt omzetten in actie!
17:15 18:30 Borrel    
 
Platinum sponsors:
Platinum sponsors
 
 
Media partners:
  • Automatisering Gids
  • Computable
  • IT Executive
  • LAN Magazine
  • Storage Magazine
  • Telecom Magazine
  • TeleCom Update
 
Cisco Nederland op
Meer nieuws