Skandináv dizájn: a Cisco bemutatta új, E-sorozatú otthoni wifi routereit

A készülékek új szintet képviselnek a sebesség, a hatókör és a könnyű használhatóság terén

A Cisco a Linksys E-sorozatú vezeték nélküli routerekkel illetve a Linksys Wireless-N Range Extenderrel jelent meg az otthoni hálózati termékek piacán. Miközben az internetes videotartalom-fogyasztás robbanásszerűen bővül és a vezeték nélküli termékek, pl. okostelefonok, táblagépek és játékkonzolok népszerűsége folyamatosan nő, a fogyasztók egyre nagyobb teljesítményt, megbízhatóságot és egyszerűséget várnak az otthoni vezeték nélküli hálózatoktól. Az új termékek mindezeknek megfelelően új szintet képviselnek a sebesség, hatókör és könnyű használhatóság terén, ráadásul a legújabb dizájn és fejlett funkcionalitás jellemzi őket. A  Linksys E4200 elnyerte a 2011-es Red Dot díjat, amely a dizájnt, az innovációt és a minőséget jutalmazza.

Az öt routerből álló új sorozat biztosítja azt a teljesítményt, amelyre napjainkban a hálózatba kapcsolt otthonoknak szükségük van. Az akár 450 Mbit/s* sebességet biztosító fő funkciók közé tartozik a 3x3 rádiós adatfolyam-konfiguráció, amely a megnövelt lefedettséget biztosítja. A külső teljesítmény-erősítők révén a jelerősség növekszik a holtterek száma pedig csökken. A virtuális USB-technológia pedig USB alapú nyomtatókat, tárhelyeket és más eszközöket kapcsol a hálózatba. Egyes E-sorozatú modellekben újdonság továbbá a natív IPv6 és 6 rd támogatás is.

Azokra a felhasználókra gondolva, akik gyengébb jelerősséget vagy úgynevezett „holttereket” tapasztalnak otthonukban, a Cisco bemutatta a Linksys Wireless-N Range Extender jelismétlőjét. Ennek a feladata az, hogy egy meglévő vezeték nélküli jelet fogjon, majd az otthonon belül többször „ismételje”, azaz sokszorosítsa azt. A Linksys Range Extender emellett a vezeték nélküli hálózaton belül hídként is funkcionál – integrált Ethernet-portjának köszönhetően vezetékes nyomtatót, internetkapcsolattal rendelkező televíziót vagy játékkonzolt kapcsol a vezeték nélküli hálózatba.

„A több mint 70 millió eladott routerrel büszkélkedő Linksys családot évtizedes piacvezetői szerep és innováció jellemzi, és az évtized során a fogyasztók számára a legjobb vezeték nélküli termékeket és teljesítményt kínálta” – fogalmazott Jens Hofmeister, a Cisco termékmenedzsment üzletágának igazgatója, majd így folytatta: „Új E-sorozatú útválasztóink számtalan funkcióval támogatják a napjaink otthoni hálózataiban felmerült fogyasztói igényeket, és ideális választási lehetőséget kínálnak a kivételes médiaélményt kereső felhasználók számára.”

Az IDC szerint 2010-ben a nyugat-európai vezeték nélküli otthoni hálózatoknak mindössze 16%-a használt Wireless-N technológiát. A következő öt évben a vezeték nélkül csatlakozó eszközök, úgymint a táblagépek, okostelefonok és internetes televíziók számának növekedésével várhatóan megduplázódik majd a Wireless-N megoldást használók száma, mert a fentiek optimális teljesítményéhez szükség van a legújabb technológiára.
Minden E-sorozatú Linksys útválasztó Cisco Connect™ szoftvert futtat, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók néhány egyszerű lépéssel beállítsák hálózatukat, valamint saját igényeikre szabják a vezeték nélküli beállításokat. A már beállított hálózaton a felhasználók az alábbiakra használhatják a Cisco Connect szoftvert:

  • további eszközök hozzáadása a hálózathoz
  • szülői felügyelet beállítása
  • internetelérés biztosítása vendégeknek egy külön vendéghálózaton
  • a szélessávú kapcsolat sebességének ellenőrzése a Broadband Speed Meter segítségével
  • firmware- és szoftverfrissítések automatikus keresése

Linksys E-Series Wireless-N útválasztók

Típus

Linksys E1200
Wireless-N útválasztó

Linksys E1500
Wireless-N útválasztó SpeedBoost jelerősítővel

Linksys E2500
Fejlett kétsávos Wireless-N útválasztó

Linksys E3200
Nagy teljesítményű kétsávos útválasztó

Linksys E4200
Kimagasló teljesítményű Dual-Band N útválasztó

MSRP

13 490 HUF

16 990 HUF

25 990 HUF

36 490 HUF

46 990 HUF

Szimultán kétsávos

-

-

van

van

van

Max. sebesség*

300 Mbit/s

300 Mbit/s

300 + 300 Mbit/s

300 + 300 Mbit/s

300 + 450 Mbit/s

Jeladás / -vétel

2 x 2

2 x 3

2 x 2

2x3

2,4 GHz: 2x3
5 GHz: 3x3

SpeedBoost jelerősítők

-

van

-

van

van

Portok

Ethernet

Ethernet

Ethernet

Gigabit

Gigabit

Virtuális USB

-

-

-

van

Van + médiaszerver

IPv6-támogatás

-

van

van

van

van


Linksys Range Extender

 

RE1000
Linksys Range Extender

Technológia

Wireless b/g/n

Antennák

2

Jeladás / -vétel

2 x 2

port

1 x Ethernet

Üzembe helyezés

Cisco Connect/WPS

Telepített op. rendszer

Windows & Mac

MSRP

19 990 HUF


Elérhetőség

A készülékek már kaphatók a magyarországi kiskereskedelmi hálózatban.
* A vezeték nélküli jel maximális teljesítménye az IEEE Standard 802.11 specifikáció alapján került megállapításra. A tényleges teljesítmény ettől eltérhet, és ez jelenthet alacsonyabb vezeték nélküli hálózati kapacitást, adatátviteli arányt, hatókört és lefedettséget is. A teljesítmény számos tényező, körülmény és változó, többek között a hozzáférési ponttól való távolság, a hálózati forgalom mennyisége, az épület építőanyagai és szerkezete, a használt operációs rendszer, az egyidejűleg használt vezeték nélküli termékek egymásra hatása és más, a jelerősséget hátrányosan befolyásoló hatások függvénye.

Fotók
A készülékek nagyfelbontású képei erről a linkről tölthetők le. 

 

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
E: attila.meszaros@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!