Cisco újdonságok: Videó minden vállalati végponton

A Cisco több olyan újdonságot jelentett be, amelyek révén a Cisco TelePresence és a videoalapú együttműködés költséghatékonyabbá, még könnyebben kezelhetővé és akár felhőszolgáltatás formájában is elérhetővé tehető.

A videó-alapú kommunikáció terjedési ütemére tekintettel a Cisco mostantól minden új, vállalati együttműködési végpontját képessé teszi a videoátvitelre. A bejelentés értelmében a Cisco összes hang- és videoalapú megoldása együttműködik a Cisco Unified Communications Manager-rel. A hang- és videokommunikáció egy, közös rendszerbe való összevonása megkönnyíti a rendszerbe állítást, javítja a felügyelhetőséget, és a befektetések gyorsabb megtérülését eredményezi.

A bejelentés főbb pontjai:

 • Cisco TelePresence: az új asztali és irodai végpontok a Cisco TelePresence szolgáltatást a vállalkozások szélesebb köre számára teszik elérhetővé. A Cisco TelePresence személyi használatra szánt termékcsaládjának új végpontjait, a Cisco TelePresence EX60 és a 32 hüvelykes Cisco TelePresence System 500 készüléket a korábbiaknál kisebb helyigény és alacsonyabb ár jellemzi.
 • Új távlatok a webkonferencia-szolgáltatásban: A Cisco WebEx Meeting Center használata során a résztvevők teljes képernyős videoüzemmódban, kiváló minőségben láthatják egymást, virtuális videokonferencia-teremmé változtatva a webkonferenciát. Ezt az élményt hamarosan a mobil felhasználók is átélhetik a Cisco Cius táblakészülékről és a decembertől elérhető Apple iPad ról.
 • A Cisco TelePresence Exchange System egy új, Telepresence szolgáltatások kialakítását segítő innovatív platform. Segítségével a szolgáltatók könnyen és gazdaságosan építhetnek ki vállalatközi hívásokra is alkalmas Telepresence rendszereket. Ezek a felhő-alapú szolgáltatások egyben rendkívül biztonságossá teszik a vállalati hálózat határain átívelő kommunikációt.

Részletes információk:

Új Cisco TelePresence-végpontok:

 • A Cisco TelePresence EX60 asztali rendszer helyigénye és listaára megközelítőleg 30 százalékkal alacsonyabb a népszerű Cisco TelePresence EX90 készülékénél. A kis méret és a mérsékelt ár szélesebb körben teszi lehetővé a video-alapú együttműködés gyors, szervezeti szintű bevezetését. A Cisco TelePresence EX60 ebben a negyedévben kerül kereskedelmi forgalomba.
 • A 32 hüvelykes Cisco TelePresence System 500 (CTS 500-32) a jól ismert 37 hüvelykes készülék kisebb és egyben alacsonyabb árú változata. A CTS 500-32 ebben a negyedévben kerül kereskedelmi forgalomba.

Cisco WebEx Meeting Center HQ videomegoldással:

 • A szintén még ebben a negyedévben forgalomba kerülő, Cisco WebEx Meeting Center teljesen új videoélményt kínál a felhasználóknak. Amellett, hogy a résztvevők teljes képernyős üzemmódban, kivételesen tisztán láthatják egymást, a felhasználók a Cisco WebEx One Touch funkciónak köszönhetően egyidejűleg oszthatják meg alkalmazásaikat, és egyszerűen csatlakozhatnak a Cisco TelePresence-értekezletekhez is.
 • E Cisco WebEx-megoldás új funkciója az ActivePresence, amely a képernyő alján lévő sávban az értekezlet összes résztvevőjét megjeleníti. Az aktív beszélő a teljes képernyőn látható, de közben a többi résztvevővel is megmarad az élő kapcsolat. A beszédvezérléses képváltásnak köszönhetően a megszólaló résztvevők mindig teljes képernyős üzemmódban láthatók. Az ActivePresence funkció a Cisco TelePresence-végpontok esetében is elérhető.

A Cisco továbbfejlesztett, felhőalapú TelePresence-megoldásai:

 • A TelePresence Exchange System segítségével a szolgáltatók gyorsan és költséghatékonyan építhetik ki hosztolt telepresence szolgáltatásaikat. A mostantól elérhető Cisco TelePresence Directory egy globális címtár, amely megkönnyíti a szervezetek és a végfelhasználók számára a hívható személyek azonosítását, illetve javaslatokat ad a vállalatközi telepresence hívások ütemezéséhez, miközben megfelel az adatvédelmi és biztonsági előírásoknak is.

További háttéranyagok:

 • E termékfejlesztési bejelentésekről a Cisco Collaboration Virtual Launch Experience (www.cisco.com/go/newexperience) webhelyen tájékozódhat.
 • Ismerkedjen meg az újonnan megjelent Cisco Video Experience szolgáltatásokkal. E szolgáltatások segítségével az ügyfelek kiaknázhatják videotechnológiai és együttműködési befektetéseik teljes értékét.
 • A Cisco együttműködéssel kapcsolatos híreiről és tevékenységeiről a Collaboration blogban, illetve a Twitteren (@TelePresence vagy @CiscoCollab ) is tájékozódhat.

 

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, PR & marketing manager
225 4766
30/460-5872
attila.meszaros@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!