A vállalat menedzselt szolgáltatásként kínálja a Cisco TelePresence virtuális tárgyalót és Cisco WebEx webes együttműködéses platformját


A Cisco bejelentette, hogy a Magyar Telekom három közép-kelet-európai országban - Magyarországon, Macedóniában és Montenegróban - menedzselt szolgáltatás formájában is elérhetővé tette a Cisco TelePresence megoldását. Az új szolgáltatással az ügyfelek virtuális megbeszéléseket tarthatnak vállalaton belül és kívül egyaránt, üzleti partnereikkel, ügyfeleikkel és beszállítóikkal. Az elkövetkező hónapokban a Magyar Telekom a régió további országaira is ki kívánja terjeszteni a szolgáltatást.

A Magyar Telekom a közelmúltban a saját TelePresence rendszerét is kiterjesztette az anyavállalatánál, a Deutche Telekomnál működő tárgyalókra. A fejlesztés révén 6 németországi várossal - Berlinnel, Bonnal, Frankfurttal, Münchennel, Stuttgarttal és Darmstadttal - folytathatnak tárgyalásokat a magyar, a macedón és a montenegrói kollégák, az utazással járó időtöltés, pénzkiadás és környezetkárosítás nélkül.

A T-Systems, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletága a cégeken belüli és cégek közötti együttműködés elősegítésére a TelePresence mellett a Cisco WebEx online együttműködéses platformot kínálja, elsősorban kis- és középvállalatok számára. Ez az év első felében bemutatott Virtualoso menedzselt szolgáltatási csomag keretében érhető el.

Főbb adatok/újdonságok:
 • A valós idejű kép- és hangszolgáltatást, valamint interaktív technológiákat ötvöző Cisco TelePresence a személyes találkozás élményét nyújtja az ügyfeleknek. A résztvevők úgy érezhetik, mintha partnereikkel ugyanazon szobában ülnének, noha valójában a közöttük lévő fizikai távolság akár több száz vagy több ezer kilométer is lehet.
 • A menedzselt vállalatközi Cisco TelePresence szolgáltatások esetében a Magyar Telekom kiépíti az ügyfelek telephelyein a Cisco TelePresence tárgyalókat, az ezek közötti kapcsolatot pedig dedikált virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül biztosítja. A szolgáltatás a Magyar Telekom garantált szolgáltatásminőséget (QOS) támogató, fokozott biztonsági szintű MPLS (Multiprotocol Label Switching) infrastruktúráján működik.
 • Az ügyfelek a Cisco TelePresence termékcsaládból - amelyben az egyszemélyes, asztali rendszertől az akár 18 fő befogadására képes virtuális szobáig többféle megoldás is megtalálható - maguk választhatják ki az adott szervezet igényeinek leginkább megfelelőt. Mivel menedzselt szolgáltatásról van szó, az ügyfelek csak havidíjat fizetnek a Magyar Telekomnak, így a rendszert kezdeti tőkeberuházás nélkül használhatják.
 • A vállalatközi hívások során a szolgáltató biztosítja a két különböző vállalati hálózatban működő Cisco TelePresence helyiségek közötti biztonságos kapcsolatot. Ahhoz, hogy a szolgáltatók vállalatok közötti Cisco TelePresence kereskedelmi szolgáltatásokat kínálhassanak, a Cisco egy teljesen ellenőrzött referencia-architektúrát biztosít. Ebben a különböző vállalati hálózatok közötti hívások az útvonalak, címek vagy adatok összekeveredése nélkül valósulhatnak meg.
 • A kis- és középvállalatok számára a Magyar Telekom költséghatékony és egyben biztonságos kommunikációs megoldásokat kínál a Virtualoso menedzselt szolgáltatások keretében. A Virtualoso Meeting a Cisco WebEx megoldásán alapul, és az online együttműködés különböző formáit teszi elérhetővé biztonságos formában. A megbeszélés résztvevői például egyidejűleg fájlokat oszthatnak meg egymással és közösen dolgozhatnak azokban, konferenciahívást bonyolíthatnak a Magyar Telekom integrált audiohídján keresztül, videókapcsolatot létesíthetnek, szöveges üzeneteket válthatnak vagy akár webes szavazást tarthatnak. A megbeszéléseken nem csupán a vállalaton belül dolgozó munkatársak vehetnek részt, hanem külső partnerek, szállítók és ügyfelek is. Ehhez a külső résztvevőknek nem kell semmilyen hardvert vagy szoftvert vásárolniuk, és különleges beállításokat sem kell elvégezniük, csupán egy webböngészőre van szükség. A rendszer képzési és oktatási célokra, help desk és ügyfélszolgálati tevékenységekhez, valamint online konferenciákhoz is használható. A szolgáltató mindehhez folyamatos, a hét minden napján és a nap 24 órájában működő támogatást biztosít.
 • A menedzselt szolgáltatások termékkínálatát a KFKI, a Magyar Telekom leányvállalata hozta létre. A KFKI a Cisco TelePresence technológiájának magyarországi szolgáltatójaként rendszerintegrációt, valamint a Cisco TelePresence megbeszélésekhez foglalási szoftverkomponenst is biztosít.
Idézetek:
 • Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a vállalati szolgáltatások üzletág (T-Systems) vezetője

  „Az informatikában paradigmaváltás történik: komplett rendszerek megvásárlása helyett az ügyfelek inkább megoldásokat és alkalmazásokat bérelnek. A menedzselt szolgáltatások legfőbb előnye, hogy nem kívánnak azonnali beruházásokat, így a vállalatok innovációs költségkeretüket saját alaptevékenységeik fejlesztésére és bővítésére használhatják."

 • Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyfélkapcsolati vezetője

  „A napjaink gazdaságára jellemző ellátási láncokban a kommunikáció és a csoportmunka egyre inkább kulcsfontosságú üzleti szerepet tölt be. A Magyar Telekom gyorsan felismerte ezt az igényt, így a közép-kelet-európai régióban az egyik első szolgáltatóként kínálja - a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki számára - a vállalatközi együttműködést támogató megoldások széles körét, legyen szó a Cisco TelePresence virtuális találkozóiról vagy a Cisco WebEx online megbeszéléseivel megvalósuló csoportmunkáról."

Cisco RSS-hírfolyam: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.html

Kapcsolódó háttéranyagok:

A Magyar Telekomról

A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb  távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona.
További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.

További információ:
Mészáros Attila
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: (36) 1 225 4766
e-mail: atmeszar@cisco.com