Sajtószoba

Dönthető, forgatható, zoom-os vezeték nélküli webkamerát mutatott be a Linksys

A Cisco Systems otthoni és kis irodai hálózati eszközöket gyártó Linksys divíziója bemutatta új, vezeték nélküli webkameráját. A WVC200 típusjelzésű, hangfelvétel készítésére is alkalmas Wireless-G kamera dönthető, forgatható, és zoom funkcióval is rendelkezik (Pan/Tilt/Zoom, PTZ). A Linksys Business Series termékcsaládjába tartozó új PTZ internetes videokamera a weben keresztül bárhová élőkép- és hangfelvételt küldhet, amit felhasználók egyszerűen, böngészőn keresztül nézhetnek és hallgathatnak a világ bármely pontjáról.

A hagyományos, PC-hez csatlakozó webkamerákkal szemben az új internetes videokamera saját IP-címmel rendelkezik, így a felhasználók egyszerűen csatlakoztathatják azt meglévő Ethernet vagy vezeték nélküli hálózatukra. A WVC200 kamera előlapján található LCD-kijelző mutatja az aktuális IP-címet, ezért több kamera felügyelete sem jelent nehézséget.

Olyan kamerát terveztünk, amely a kisvállalkozások számára lehetővé teszi irodáik felügyeletét a munkaidő alatt és után is” - mondta David Tucker, a Linksys kisvállalkozási üzletágának termékmarketing-igazgatója. „A kamera az interneten keresztül elérhető, így az iroda távolról is megfigyelhető. A felhasználókat e-mailen vagy telefonon lehet riasztani, amennyiben a munkaidőn kívül váratlan mozgást észlel a készülék, így nincs szükség a kamera képének aktív figyelésére. Ideális, kellő biztonságérzetet adó megoldás, a kisvállalkozások által is megfizethető áron.”

Távvezérelt megfigyelés

A WVC200 képei jelszóval védhetők vagy teljesen nyilvánossá is tehetők. A dinamikus DNS-támogatás révén a kamera könnyen megjegyezhető URL „néven” érhető el, még akkor is, ha a cég dinamikus IP-címet használ.

A két forgástengely és a kétszeres digitális nagyítás révén a kamera mozgása és fókusza távirányítással is állítható. Egyszerre akár tíz felhasználó is megjelenítheti a kamera képét. A mellékelt szoftverrel több kamera is kezelhető, ezek képe és hangja merevlemezen tárolható, illetve dátum és időpont alapján összetett keresési funkciók is a felhasználók rendelkezésére állnak. A felvétel mozgásérzékelésre indul, de lehetőség van manuális, vagy előre megadott időpontban előre programozott felvétel készítésére. A lejátszás pedig a Windows Media Player programmal is történhet, külön lejátszó szoftverre nincs szükség.

Megnyugtató biztonság

A PTZ webkamera fejlett funkcióihoz sorolható a biztonsági üzemmód is. Ha a kamera mozgást érzékel, megkezdi a kép- és hangfelvételt, és egyben üzenetet küld az irodába, személyhívóra vagy mobiltelefonra. A kamera által küldött e-mail üzenetekhez rövid videofelvétel is csatolható. Ha a helyzet megkívánja, a felhasználók ezután bejelentkezhetnek az élő videofelvétel megtekintéséhez. A vezeték nélküli helyi hálózat (WLAN) biztonságát szolgáló funkciók közé tartozik a WEP és WPA titkosítás.

Jellemzők

 • CMOS érzékelő üveglencsékkel
 • MPEG-4 vagy MJPEG kodekek választható tömörítéssel
 • A kép- és hangfelvétel (beépített mikrofonnal) mentése külső merevlemezre
 • Beépített webkiszolgáló a távoli eléréshez, a csatlakozott felhasználók részére a képernyőn megjelenített adatokkal
 • UPnP-támogatás, amivel az eszköz könnyebben megtalálható a hálózaton
 • DDNS-támogatás a Linksys SoloLink™* és egyéb ingyenes DDNS-szolgáltatásokhoz
 • Egyidejűleg akár tíz felhasználó hozzáférése biztosított
 • A mellékelt szoftver maximum kilenc kamerával irányíthatja a megfigyelést és képrögzítést
 • Riasztás e-mailen keresztül maximum négy e-mail címre, a mozgás érzékelése során felvett rövid videofelvétel csatolt fájlként küldése
 • A kamerán elhelyezett LCD kijelző mutatja a készülék teljes IP-címét
 • SoloLink™ dinamikus tartománynév-kezelő rendszer (DDNS)

A Linksys külön rendelhető szolgáltatásával a vezeték nélküli termékek egyszerűbben használhatók, illetve elérhetők. Sok internetszolgáltató minden egyes alkalommal új IP-címet rendel adott kapcsolathoz, akárhányszor csak újraindítják a kapcsolódást az internethez. A SoloLink™ olyan DDNS-szolgáltatás, amely a webkamera IP-címét - még ha az közben meg is változik - könnyen megjegyezhető, a felhasználó által választott webcímmel helyettesíti, hogy a kamera videoközvetítése egyszerűen és gyorsan megtalálható legyen. A WVC200 megvásárlásával minden ügyfél 90 napig ingyenesen kipróbálhatja a SoloLink szolgáltatást.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!