Sajtószoba

Konvergens Cisco IP telefónia hálózat a Novo Nordisk-nél

Az eddigi legnagyobb gyógyszeripari IP-telefonhálózat a dán gyógyszergyártónál épül ki

A cukorbetegség kezelésére specializálódott egészségügyi vállalat, a Novo Nordisk a Cisco együttmûködésével nagyszabású hálózatfejlesztést hajtott végre dániai központjában. A vállalat hálózati konvergenciát célzó projektjének keretében a legnagyobb IP-telefónia rendszert valósítja meg a világ gyógyszeripari vállalatai körében.

A konvergens hang- és adathálózat támogatja a Novo Nordisk egész Dániára kiterjedõ üzleti tevékenységét. A tervek szerint két év alatt megtérülõ beruházás nyolc hónapot vesz igénybe, ezalatt 12 ezer IP-telefont és 25 ezer hálózati portot fognak telepíteni.

„A Novo Nordisk számára nem azt volt a kérdés, hogy áttér-e a Cisco IP-telefónia alapú rendszerére, hanem csupán az, hogy mikor” – jelentette ki Sune Andersen, a Novo Nordisk informatikai leányvállalatának alelnöke. „A fejlesztésnek köszönhetõen várakozásaink szerint többmilliós költségmegtakarítás érhetõ el” – tette hozzá.

A konvergens hálózaton számos olyan alkalmazást vezetnek be, amelyek a munkavégzés hatékonyságát és a munkatársak mobilitását támogatják. Az IP telefonrendszer „extension mobility” (mellékállomás mobilitás) funkciója révén a munkatársak bármely készülékrõl elérhetik saját beállításaikat és üzeneteiket. A vállalati telefonkönyvet, valamint a munkatársak jelenlétét és elérhetõségét követõ Netwise szolgáltatást teljes mértékben integrálták a Microsoft Outlook naptár- és e-mail-alkalmazásaival. A fejlesztés során a Cisco Gigabit Ethernet technológiája segítségével tízszeresére növelik a hálózat kapacitását, a hálózat biztonságáról a Cisco önvédelemre képes hálózata és a Network Admission Control program gondoskodik.

„A vállalatok Európa szerte kezdik felismerni, hogy nyomós üzleti érvek szólnak a hang- és az adatátviteli rendszerek konvergenciája mellett” – mondta Tim Stone, a Cisco Systems IP-kommunikációért felelõs igazgatója. „A Novo Nordisk konvergenciaprojektje egyértelmûen jelzi, milyen mértékû megtakarítás érhetõ el ma az IP-telefónia bevezetésével.”

A Novo Nordisk rövid bemutatása
A Novo Nordisk egészségügyi vállalat a cukorbetegség kezelése terén vezetõ szerepet tölt be világban. A vállalat rendelkezik az ágazaton belül a cukorbetegség-kezelõ készítmények legszélesebb választékával, és többek között a legfejlettebb inzulinadagoló rendszerek is portfoliójába tartoznak. A Novo Nordisk ugyancsak vezetõ szerepet tölt be többek között a homeosztáziskezelés, a növekedésihormon-terápia és a hormonhelyettesítõ terápia terén. A Novo Nordisk által gyártott és forgalmazott gyógyszerészeti termékek és az általa nyújtott szolgáltatások jelentõs mértékben javítják a betegek állapotát, valamint a gyógyászati szakma és tágabb értelemben az egész társadalom helyzetét. A dániai központú Novo Nordisk körülbelül 20 250 teljes munkaidõs dolgozót foglalkoztat 78 országban, és termékei 179 országban kaphatók. A Novo Nordisk „B” osztályú részvényeit a koppenhágai és a londoni tõzsdéken forgalmazzák. A Novo Nordisk – gyakorlatilag részvényekkel egyenértékû, forgatható – letéti igazolásait (American Depositary Receipts) a New York-i tõzsdén NVO rövidítés alatt jegyzik. A Novo Nordisk vállalatról további információk a www.novonordisk.com weboldalon találhatók.

Az NNIT rövid bemutatása
Az NNIT Dánia egyik vezetõ tanácsadó cége, amely informatikai megoldások fejlesztésével, bevezetésével és üzemeltetésével foglalkozik. Az NNIT több mint tíz éve alkalmazza a legújabb technológiákat és módszereket a hatékonyabb szoftverfejlesztés, valamint a zökkenõmentes üzleti folyamatok és kommunikáció hatékonyabbá tétele érdekében. A Novo Nordisk tulajdonában lévõ– gyógyszeripari hátterû– NNIT olyan megoldásokat kínál, amelyek megfelelnek a piac által elvárt legmagasabb minõségi és szabványosítási követelményeknek.

Az vállalat ma több mint 810 alkalmazottal rendelkezik. 2004. évi forgalma elérte a 800 millió dán koronát.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!