Cisco® Eos softerska platforma unapređuje dodatne Warner Music Group web sajtove za umetnike kao što su Paramore, Trey Songz, Halestorm, Sean Paul i drugi


BEOGRAD, 18. Avgust 2009. godine - Kompanije Warner Music Group i Cisco® objavile su proširenje svoje saradnje strateškim ugovorom kojim će WMG koristiti Cisco® social entertainment platformu (Eos platformu za društvene mreže i online zabavu) za unapređenje web sajtova brojnih umetnika. Eos će od sada biti dostupan u WMG za razvijanje neograničenog broja sajtova za njihov portfolio umetnika i robnih marki, a igraće značajnu ulogu u okviru inicijativa ka krajnjem korisniku ove kompanije.

Cisco® Eos platforma omogućava kompanijama na polju medija i zabave da kreiraju zabavu koja dopunjuje osnovni sadržaj sajtova, da upravljaju njima i da ih unovče. Novo rešenje kompanije Cisco® integriše osobine društvenog umrežavanja, upravljanja sadržajem i analitike u jedinstveno okruženje koje kompanije iz oblasti medija mogu koristiti za prilagođavanje iskustava i upravljanje njima kroz brendirane veb sajtove.

WMG je iskoristio Eos za četiri nova sajta: za rok grupu nominovanu za Gremi nagradu Paramore, R&B pevača Trey Songz, rok bend Halestorm kao i za rege pevača Sean Paula, čiji je Eos sajt ovom prilikom redizajniran. WMG je takođe objavio da planira da koristi Eos platformu kako bi kreirao dvanaest dodatnih sajtova do kraja godine, uključujući potpuno novi sajt za pevača, tekstopisca i ranijeg učesnika Američkog idola Jason Castro, R&B pevačicu Estelle i hip-hop izvođača Lupe Fiasco. Umetnici WMG mogu koristiti Eos platformu za pružanje visoko prilagođene zabave svojim fanovima.

«Kompanija Cisco® je posvećena tome da pomogne industriji medija i zabave da proizvede sledeći veliki hit - nova, personalizovana i interaktivna iskustva koja dodaju vrednost vezi između fanova i zabavnog sadržaja koji vole», izjavio je John Chambers, predsedavajući i CEO kompanije Cisco®. On je takođe dodao da je industrija zabave u tržišnoj tranziciji, a da je mreža platforma na osnovu koje se ova industrija može redefinisati, izrazivši zadovoljstvo što je kompanija Cisco® sarađivala sa vizionarom poput Edgar Bronfmana i kompanije WMG na njihovom bližem povezivanju sa fanovima širom sveta.

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
Osoba za kontakt:
Tijana Marjanović
Cisco®
tmarjano@cisco.com