F_email projekat je šansa za promenu oblasti delatnosti nezaposlenih žena, ali i za praktično proširenje znanja studentkinja tehničkih fakulteta


BEOGRAD, 5. mart 2009. godine-Prijavljivanje za drugu generaciju polaznica F_email projekta u organizaciji Cisco Networking Academy Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu trajaće od 5. do 20. marta 2009. godine. Projekat je namenjen dodatnoj edukaciji i prekvalifikaciji nezaposlenih žena i u skladu je sa dugoročnom strategijom kompanije Cisco® dakontinuirano ulaže u obrazovanje žena i poveća broj zaposlenih žena u polju nauke i informacionih tehnologija.

Program čine dva dela:

  • Soft Skills trening koji obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, priprema za intervju za posao, web marketing i druge;
  • IT trening u obliku četvorosemestralnog CCNA (Cisco Certified Network Associate) Exploration kursa, kroz koji će polaznice biti u prilici da steknu teorijsko i praktično znanje potrebno za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža. Uz mogućnost sticanja svetski priznatih CCNA sertifikata, učesnice programa će se direktno uključiti u svet IT stručnjaka i povećati svoje mogućnosti zapošljavanja kako u Srbiji, tako i u celom svetu. 
  • Od polaznica se ne očekuje prethodno iskustvo u radu u oblasti informacionih tehnologija, ali je bilo obavezno osnovno znanje rada na računaru, a kandidatkinje će proći i test iz stručnog engleskog jezika.
  • Prvi F_email projekat otpočeo je u Beogradu 2007. godine, a prvu grupa polaznica činile su žene starosti od 24 do 40 godina, nezaposlene i do osam godina. Jedna stvar im je zajednička - ovaj program im je omogućio ne samo da steknu znanja iz oblasti informacionih tehnologija i poslovne komunikacije, već i neprocenjivo samopouzdanje. „Nisam više toliko uplašena za svoju budućnost. Imam ideju šta bih volela da radim i znam čemu ću težiti“, utisci su jedne od polaznica. Prethodna generacija F_email polaznica se zaposlila u velikim domaćim i inostranim firmama.

U profesionalnom smislu F_email projekat je omogućio polaznicama da steknu nove veštine, spoznaju svoje mogućnosti i usklade ih sa zahtevima koji se postavljaju na tržištu rada. Od izuzetne važnosti je činjenica da je obuka bila propraćena praktičnim radom na savremenoj Cisco® opremi, što su mnoge polaznice ocenile kao dragoceno iskustvo.

Kursevi će se održavati na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, od 6.aprila do 23. decembra 2009., ponedeljkom i četvrtkom od 8h do 14h, opciono i sredom u istom terminu. Letnja pauza je planirana od 26. juna do 31. avgusta 2009. godine.

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
Osoba za kontakt:
Tijana Marjanović
Cisco®
tmarjano@cisco.com