Na ovogodišnjoj konferenciji Cisco Expo biće predstavljena rešenja koja podstiču inovativnost i rešavaju izazove savremenog poslovanja

BEOGRAD, 27. oktobar, 2008. godine- Jedna od osnovnih strategija kompanije Cisco® je ulaganje u edukacija. U skadu sa tim, na ovogodišnjoj konferenciji Cisco Expo koja će biti održana 11. i 12. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, u okviru pratećih programa biće organizovano takmičenje studenata Cisco Networking Akademije. U organizaciji regionalne akademije RCUB, na takmičenju će učestvovati do 32 sadašnja CCNA studenta Cisco® akademija iz Srbije, Crne Gore, BJR Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Pokrenuta 1997. godine, Cisco Networking Akademija je partnerstvo između kompanije Cisco®, obrazovnih, poslovnih, državnih i društvenih organizacija širom sveta. Obučava studente da koncipiraju, grade i održavaju kompjuterske mreže. Kombinujući neposredno i on-line učenje, program pomaže studentima da steknu veštine neophodne za poslove u oblasti informacionih tehnologija – i svakako, da pomognu razvoj svojih zemalja i njihovih lokalnih ekonomija.

Na ovogodišnjoj Cisco Expo konferenciji učesnici će imati priliku da se susretnu sa Cisco® ekspertima za različite tehnologije i razmene sa njima iskustva korišćenja Cisco® tehnologija. Inženjeri iz Experts Design klinike će biti spremni da diskutuju o tehničkim problemima, dilemama prilikom projektovanja pojedinih rešenja, kao i da posavetuju i i daju najbolje rešenje za potencijalne probleme.

Kao jedan od pratećih sadržaja biće i Cisco TelePresence soba, koja će biti povezana sa patnerima u Ljubljani i dostupna učesnicima konferencije.

Posetiocima će biti na raspolaganju i Fluke networks laboratorija, koja će kroz radionice naučiti polaznike da proaktivno kontrolišu mrežu, identifikuju neobično ponašanje mreže koristeći Cisco NetFlow tehnologije, kao i metod pristupanja greškama na mreži.

U okviru konferencije Cisco Expo 2008. održaće se veliki broj plenarnih predavanja, tehničkih, biznis prezentacija i prezentacija partnera kompanije Cisco®. Učesnici jedne od najznačajnijih ICT konferencija u regionu, u skladu sa ovogodišnjom temom „Innovate. Experience. Network“ preneće najbolja svetska iskustava i u inovativnom okruženju upoznati posetioce sa najnovijim dostignućima u oblasti mrežnih tehnologija.

Sve detaljne informacije o konferenciji, kao i agenda nalaze se na web sajtu www.cisco.com/yu

O kompaniji Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, Cisco logo, Cisco Systems logo i Aironet su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija. Upotreba reči partner ne podrazumeva partnerski odnos između kompanije Cisco i bilo kog od preprodavaca njenih proizvoda. Ovaj dokument je javna informacija kompanije Cisco.

Osoba za kontakt:
Tijana Marjanović
Cisco ®
E: tmarjano@cisco.com