Cisco® pomaže razvoj talenata širom sveta da bi odgovorio na rastuće potrebe za veštinama umrežavanja

BEOGRAD, 11. jul 2008. godine- Kompanija Cisco® je predstavila Cisco Learning Network kako bi ubrzala razvoj pojedinaca iz oblasti tehnike širom sveta. Cisco Learning Network je Web 2.0 zajednica koja omogućava umrežavanje profesionalaca kako bi sarađivali globalno kroz razmenu podataka, otvorene forum diskusije i razmenu ideja u okruženju namenjenom za to. Takođe su predstavljene tri nove koncentracije: CCNA Security, CCNA Voice i CCNA Wireless.

Nedavna studija otkriva da će potreba za specijalizovanim veštinama umrežavanja i talentima iz oblasti tehnike rasti do tri miliona do 2012. godine. 36 odsto svih kompanija koje su učestvovale u ispitivanju, izjavile su da imaju stručnjake za wireless u svojim IT organizacijama, a taj broj će se gotovo udvostručiti u narednih pet godina. Stručnjaka za bezbednost mreže je bilo u 46 odsto ispitanih kompanija, a očekuje se da će za pet godina taj broj dostići 80 odsto.

„Kako mreže nastavljaju da podstiču ekonomski rast, saradnju i interakciju ljudi, potreba za networking talentima postaje sve značajnija. Da bi smo ispunili rastuće globalne zahteve za networking talentima, procenjujemo da ćemo morati da udvostručimo ili utrostručimo broj sertifikovanih pojedinaca u narednih pet godina“ rekla je Jeanne Beiveau- Dunn, direktor Learning@Cisco. „Uz ekspanziju CCNA portfolija i početak rada Cisco Learning Network, dodali smo još neke kritične komponente kako bismo ubrzali razvoj informacione ekonomije i poboljšali produktivnost ove vitalne tehničke zajednice“. Nove CCNA koncentracije su: CCNA Security, CCNA Voice i CCNA Wireless.

CCNA® ( Cisco Certified Network Associate) sertifikacija potvrđuje znanja i veštine koji su potrebni za instaliranje, upravljanje i rešavanje problema od manjih do mreža srednje veličine, uključujući sposobnost implementiranja i rešavanja problema protokola da bi upravljali proveravanjem kvaliteta, kao i sposobnost da utvrde i rešavaju probleme povezivanja sa servisnim provajderom preko WAN- a.

Cisco Learning Network je snažan online izvor za Cisco® korisnike koji traže znanje, treninge i podršku dok unapređuju svoju karijeru kroz Cisco® sertifikacije. Obezbeđujući umrežavanje društva kao što su blogovi i forumi, Cisco Learning Network omogućava pojedincima da razgovaraju o stvarima koje im prve padnu na pamet i budu u interakciji sa liderima mišljenja u stvaranju mreža, implementaciji i operacijama.

O kompaniji Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, Cisco logo, Cisco Systems logo i Aironet su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija. Upotreba reči partner ne podrazumeva partnerski odnos između kompanije Cisco i bilo kog od preprodavaca njenih proizvoda. Ovaj dokument je javna informacija kompanije Cisco.

Osoba za kontakt:
Tijana Marjanović
Cisco ®
E: tmarjano@cisco.com