Na Sajmu tehnike u Beogradu predstavljeni lični Cisco® TelePresence sistem za upotrebu u pojedinačnim kancelarijama i velika Cisco® TelePresence prostorija idealna za grupne treninge i unakrsne sastanke timova

BEOGRAD, 14. maj 2008. godine- Dan nakon svetskog predstavljanja, juče su na stručnom skupu ’’Informatika 2008’’ u okviru Sajmu tehnike u Beogradu predstavljeni novi Cisco® TelePresence sistemi 500 i 3200. Kao što je prethodne nedelje najavljeno, Telekom Srbija je prva kompanija u jugoistočnoj Evropi, kao i jedna od prvih 100 kompanija u svetu, koja će koristiti Cisco® TelePresence.

Cisco® je značajno unapredio razvoj virtuelnih komunikacija, uvodeći dva nova sistema: lični Cisco® TelePresence sistem za upotrebu u pojedinačnim kancelarijama i veliku Cisco® TelePresence prostoriju idealnu za grupne treninge i unakrsne sastanke timova.

Uvođenjem Cisco® TelePresence System 500, snaga Cisco® TelePresence se proširila i na pojedinačne kancelarije. Ova umanjena forma zadržava sve kvalitete Cisco® TelePresence interakcije „licem u lice“, u prirodnoj veličini, pružajući organizacijama fleksibilnost da podrže sastanke „jedan na jedan“ i omoguće zaposlenima da se pridruže većim grupnim sastancima sa svog radnog mesta. Cisco® TelePresence System 500, može biti smešten na sto, okačen na zid ili postavljen na postolje u privatnim kancelarijama, obezbeđujući pojedincu vrhunski doživljaj.

Cisco® TelePresence System 3200 je dizajniran tako da obezbedi isti, visoko kvalitetan audio i video doživljaj učesnicima sastanka smeštenim u oba reda, bez potrebe podizanja drugog reda sedišta. Zahvaljujući stolu koji može da okupi od 12 do 18 učesnika, novim sočivima kamere, mikrofonima za učesnike iz reda u pozadini i novim codec-om koji podržava prenos podataka za 30 frejmova po sekundi, Cisco® TelePresence System 3200 je oličenje sofisticirane inovacije koja postaje standard za Cisco® TelePresence. Ovim sistemom utrostručuje se kapacitet prostorije i uvećava virtuelni sto za još jedan red sedišta namenjen za veće sastanke.

Cisco TelePresence menja način poslovanja, time što povećava efikasnost poslovanja, smanjuje putne troškove, poboljšava interne komunikacije, pomera granice vremena i mesta; uz sve to pomaže očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije ugljen dioksida.

O kompaniji Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, Cisco logo, Cisco Systems logo i Aironet su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija. Upotreba reči partner ne podrazumeva partnerski odnos između kompanije Cisco i bilo kog od preprodavaca njenih proizvoda. Ovaj dokument je javna informacija kompanije Cisco.

Osoba za kontakt:
Tijana Marjanović
Cisco ®
E: tmarjano@cisco.com