LONDON, Velika Britanija, 11. avgust 2006. - Cisco Systems® je objavio da se glasovni testovi mreže 21st Century Network (21CN) kompanije BT u gradskim čvorištima u Kembridžu i Vulviču obavljaju pomoću mrežnih prolaza serije Cisco® MGX. Prenosna mreža između dva grada već prenosi na milione poziva. Testovi se izvode u sklopu priprema BT za uvođenje 21CN širom zemlje, koje bi trebalo da započne tokom novembra ove godine.

Medijski mrežni prolazi serije Cisco MGX® su izabrani kao prenosni mrežni prolazi mreže 21st Century Network (21CN) kompanije BT. BT 21CN predstavlja jedan od najvećih projekata Internet protokol mreže sledeće generacije (IP NGN) na svetu i u potpunosti će zameniti javnu komutiranu telefonsku mrežu (PSTN) Velike Britanije IP mrežom do 2010. godine.

Matt Beal, direktor 21CN Core Convergence & Capabilities, pri BT Wholesale je izjavio: "BT 21CN postavlja standarde kada su u pitanju brzina i razmere prelaska sa PSTN na IP mrežu. Cisco donosi značajnu inženjersku stručnost kako bi nam pomogao u stalnom napretku prema ostvarenju naših ciljeva."

"BT 21CN je podigao nivo inovativnosti u razvoju IP mreža sledeće generacije," rekao je Geraint Anderson, potpredsednik odeljenja kompanije Cisco za servis provajdere na evropskim tržištima, "a rezultat toga je uvođenje novih mogućnosti naše serije proizvoda MGX kako bi se obezbedila podrška u skladu sa specifikacijama standarda Internet Protocol Multimedia Subsystem (IMS) Evropskog instituta za standardizaciju u telekomunikacijama i pune mogućnosti zajedničkog rada unutar okruženja BT 21CN."

Mrežni prolazi serije Cisco MGX će unutar 21CN gradskih čvorišta povezivati BT 21CN sa postojećom javnom komutiranom telefonskom mrežom. Cisco Transport Manager (CTM) će se koristiti kao platforma za upravljanje mrežnim prolazima serije MGX, a takođe će služiti kao interfejs sa sistemom za podršku BT 21CN.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodeći proizvođač opreme za računarske mreže i Internet, slavi 20 godina posvećenosti inovacijama u tehnologiji, vođstvu u industriji i korporativnoj društvenoj odgovornosti. Novosti i informacije se mogu naći na adresi www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com.

###

Cisco, Cisco Systems i Cisco Systems logo su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Scientific Atlanta je registrovana robna marka, a DPC2505 je robna marka kompanije Scientific-Atlanta, Inc. Linksys je regisrovana robna marka ili robna marka kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. CableLabs i DOCSIS su robne marke kompanije Cable Television Laboratories, Inc. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija. Upotreba reči partner ne podrazumeva partnerski odnos između kompanije Cisco i bilo kog od preprodavaca njenih proizvoda. Ovaj dokument je javna informacija kompanije Cisco.

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824