DENVER, SCTE Cable-Tec Expo 2006.- 14. jul 2006. - Cisco Systems® je otkrio pojedinosti o novom rešenju namenjenom kablovskim operaterima ili davaocima višestrukih usluga (MSO) koji svoje usluge nude malim i srednjim preduzećima (SMB) i velikim preduzećima koja posluju preko filijala. Ova tehnologija je predstavljena tokom godišnje izložbe Cable-Tec Expo koju priređuje Društvo inženjera kablovskih telekomunikacija.

Rešenje Cisco® Integrated Business Service sastoji se od rutera Cisco 815 Cable Integrated Services Router (ISR) i Cisco WAN interfejs kartica velike brzine (HWIC-CABLE-D-2 i HWIC-CABLE-E/J-2). Ovo inovativno rešenje koristi prednosti palete Cisco ISR uređaja serija 3800, 2800, 1800 i 800, koji su vodeći u svojoj oblasti i kablovskim operaterima nudi devet Cisco ISR uređaja, koji obezbeđuju dosledne mogućnosti instrumentacije i upravljanja, a koje se mogu prilagođavati kako bi pružile punu paletu vrhunski upravljanih usluga visoke vrednosti.

Pomoću novog objedinjenog rešenja kompanije Cisco, MSO više neće imati potrebe da na lokaciji klijenta postavljaju dva uređaja - kablovski modem i ruter - kako bi realizovali poslovne usluge. Kablovski operateri sada mogu instalirati samo jedan kompaktan uređaj koji obuhvata široki skup Cisco IOS® funkcija i koji obezbeđuje visok nivo performansi i upravljivosti koji su potrebni MSO i njihovim korporativnim klijentima.

"Poslovne usluge kao što su bezbedno povezivanje, glasovne i video komunikacije zasnovane na Internet protokolu i usluge bežične i fiksne lokalne mreže, predstavljaju ogromnu šansu za rast kablovskih operatera širom sveta," rekla je Teresa Mastrangelo, glavni analitičar organizacije Broadbandtrends. "Predviđamo izvanredne poslovne šanse za MSO i njihove korporativne klijente koji iskoriste prednosti novog rešenja ISR i WAN interfejs kartica kompanije Cisco, objedinjenih u jedinstven uređaj."

Cisco 815 Cable ISR i Cisco HWIC CABLE-D-2 su projektovani u skladu sa specifikacijom Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) 2.0 kompanije Cable Television Laboratories (CableLabs®). HWIC-CABLE-E/J-2 je projektovan u skladu sa specifikacijama Euro-DOCSIS i J-DOCSIS.

Cisco 815 Cable ISR je ruter fiksne konfiguracije sa jednim F konektorom za DOCSIS povezivanje, četiri 10/100 Ethernet priključka i vrhunskim mogućnostima na polju bezbednosti i rutiranja. Napredne bezbednosne mogućnosti uređaja Cisco 815 ISR uključuju hardversko ubrzanje virtuelnih privatnih mreža (VPN), firewall i sprečavanje upada.

Namenjene kablovskim operaterima kojima su potrebne bolje performanse, napredne mogućnosti usluga prenosa glasa i na drugim poljima, redundanca ili dodatna fleksibilnost, Cisco HWIC za kablovske komunikacije su opcione kartice koje obezbeđuju hibridno fiber-koaksijalno (HFC) povezivanje vodećim modularnim ISR i IAD2430 uređaja kompanije Cisco. Novi Cisco HWIC za kablovske komunikacije može se koristiti sa modularnim Cisco ISR uređajima kako bi obezbedio pun raspon "quad play" usluga - prenos glasa, podataka, videa i mobilnost.

Zahvaljujući Cisco 815 Cable ISR i Cisco HWIC za kablovske komunikacije, korporativni klijenti MSO sada imaju pristup naprednim mogućnostima rutiranja poslovne klase koje se obavljaju na lokaciji korisnika. Po prvi put, MSO, SMB i kompanije mogu koristiti bezbednosne mogućnosti, switching, keširanje sadržaja, bežični pristup, mrežni prolaz za glasovne komunikacije, obradu poziva, govornu poštu, automatizovane usluge, sastanke i mogućnosti transkodiranja - uz punu vezu sa hibridnom fiber-koaksijalnom (HFC) kablovskom mrežom - sve objedinjeno u jednom uređaju.

Dostupnost proizvoda i cene
Rešenje Cisco Integrated Business Services namenjeno kablovskim operaterima će se pojaviti na tržištu tokom avgusta 2006. godine, a cene će varirati u zavisnosti od konfiguracija prilagođenih specifičnim potrebama mreža kablovskih operatera.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodeći proizvođač opreme za računarske mreže i Internet, slavi 20 godina posvećenosti inovacijama u tehnologiji, vođstvu u industriji i korporativnoj društvenoj odgovornosti. Novosti i informacije se mogu naći na adresi www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com.

###

Cisco, Cisco Systems i Cisco Systems logo su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Scientific Atlanta je registrovana robna marka, a DPC2505 je robna marka kompanije Scientific-Atlanta, Inc. Linksys je regisrovana robna marka ili robna marka kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. CableLabs i DOCSIS su robne marke kompanije Cable Television Laboratories, Inc. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija. Upotreba reči partner ne podrazumeva partnerski odnos između kompanije Cisco i bilo kog od preprodavaca njenih proizvoda. Ovaj dokument je javna informacija kompanije Cisco.

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824