SAN HOZE, Kalifornija, 30. jun 2006. - Strip crtač Scott Adams, autor čuvenog stripa "DilbertTM", nedavno je upotrebio Cisco Unified MeetingPlace® za crtanje i saradnju sa nacionalnom publikom, ističući potencijal rešenja Cisco® Unified Communications u poboljšanju saradnje i ilustrujući način na koji mreža može poslužiti kao platforma za životna iskustva. Objedinjući bez napora prenos glasa i mogućnosti održavanja sastanaka putem Web-a, ovo rešenje za sastanke obogaćene medijima je omogućilo da oko 100 Cisco klijenata i partnera zajednički radi sa Scottom Adamsom i da prati kako on razvija njihove ideje u strip o Dilbertu.

Kako kaže Richard McLeod, direktor odeljenja Unified Communications Solutions tima Worldwide Channels kompanije Cisco, organizacije svih oblika i veličina mogu da uče od Adamsa i Dilberta. "Mada je veoma malo kompanija zainteresovano za poboljšanje svojih sposobnosti u crtanju stripova, sve organizacije tragaju za načinima da poboljšaju saradnju, kreativnost i inovativnost "

Inicijativu koja je dobila ime "Corner Café: Dilbert Comes to Your Desktop" su zajednički podržali Cisco i njegovi brojni partneri, uključujući kompanije Calence, Coleman Technologies, Dimension Data, INX, Logicalis, MSN Communications i Nexus IS.

"Preduzeća se danas bore da poboljšaju komunikacije i saradnju u okviru cele kompanije," kaže Ron Temske, direktor za IP komunikacije kompanije Logicalis. "Ovaj epohalni događaj, sa Scottom Adamsom i Dilbertom, pomaže našim klijentima da postanu svesni uzbudljivih mogućnosti koje se pružaju njihovim organizacijama."

Video snimak ovog događaja može se naći na adresi News@Cisco http://newsroom.cisco.com/video/dilbert.html.

O rešenju Cisco Unified MeetingPlace
Sastavni deo sistema Cisco IP Communications, Cisco MeetingPlace je kompletno rešenje za sastanke obogaćene medijima, koje bez napora objedinjuje glas, video i održavanje sastanaka putem Web-a čime omogućuje značajne uštede, unapređenu sigurnost i bolje korisničko iskustvo. Ovakav način održavanja sastanaka omogućuje čitav niz aplikacija, od samog sastanaka do obuke i prezentacija.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodeći proizvođač opreme za računarske mreže i Internet, slavi 20 godina posvećenosti inovacijama u tehnologiji, vođstvu u industriji i korporativnoj društvenoj odgovornosti. Novosti i informacije se mogu naći na adresi www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com.

###

Cisco, Cisco Systems i Cisco Systems logo su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824