SAN HOZE, Kalifornija, 28. jun 2006. - Cisco Systems je objavio da je Valero Energy Corp., najveći prerađivač nafte u Severnoj Americi, izabrao Cisco® kao dobavljača fleksibilnog komunikacionog sistema za slučaj neželjenih i vanrednih situacija. Ovo rešenje kombinuje Cisco ruter za objedinjene usluge sa novim Cisco Internet Protocol (IP) mrežnim modulom satelitskog terminala sa veoma malim otvorom (VSAT).

Valero pomoću ovog rešenja može da obezbedi podršku za konkurentne aplikacije visokih performansi uz smanjenje operativnih troškova. Osim toga, Valero sada može da minimizira prekide u radu usluga tokom nesrećnih slučajeva i padove mreže širokog opsega (WAN) prebacujući komunikacije na satelit na osnovu prioriteta informacija. Na ovaj način Valero može da održi komunikacije između centrale i svake od svojih rafinerija uz nastavak najbitnijih poslovnih funkcija.

"Organizacije osećaju sve veću potrebu da se pripreme za neizvesnosti koje donose neželjene i vanredne situacije," rekao je Mark Monday, potpredsednik grupe Access Technology kompanije Cisco. "U mnogim slučajevima, nesposobnost komunikacije tokom padova mreže može ozbiljno da ometa rad organizacije i dovede do značajnih finansijskih gubitaka. Opcioni Cisco VSAT modul obezbeđuje korisnicima Cisco rutera za objedinjene usluge mogućnost održavanja bezbednih komunikacija putem glasa, videa, prenosa podataka i bežičnim putem pomoću satelitskih veza velike brzine, pomažući korisnicima da ostanu u vezi i smanjujući mogućnosti pada mreže."

Uštede uz visoke performanse

Valero je upotrebio Cisco 3845 rutere za objedinjene usluge za prenos glasa i vitalnih poslovnih informacija između centrale u San Antoniju, u državi Teksas, i svojih rafinerija. Ruteri Cisco 7206 obezbeđuju objedinjavanje podataka optimizirajući glasovne komunikacije i prenos podataka putem veza između rafinerija i centrale. Osim toga, Valero je instalirao Cisco 2801 rutere za objedinjene usluge na skoro 1.000 maloprodajnih lokacija koje kompanija poseduje, pružajući službenicima širok raspon Internet aplikacija putem mreže, uključujući prenos glasa preko IP, čime se svakoj maloprodajnoj lokaciji pomaže u smanjenju troškova vezanih za međugradske telefonske pozive.

Poboljšanje kontinuiteta poslovanja kroz raznovrsnost WAN mreže

Sistem rafinerija kompanije Valero je u neprekidnom pogonu, uz kapacitet obrade od približno 3,3 miliona barela na dan. Neprekidna komunikacija i rad su ključni za poslovanje kompanije Valero. "Iz događaja kao što su uragani Katrina i Rita naučili smo kolika je važnost potpuno objedinjenog sistema za prevazilaženje grešaka," rekao je Hal Zesch, potpredsednik i glavni informatički rukovodilac kompanije Valero. "Izabrali smo rutere za objedinjene usluge Cisco 3845 sa VSAT modulom da bismo bili sposobni da održimo komunikacije putem glasa i podataka u slučaju poremećaja rada mreže. Sada naši ruteri u rafinerijama mogu automatski da preusmere usluge tokom pada mreže. Uz brzinu veze sa satelitom od preko 1 megabita u sekundi, možemo da održimo i komunikacione usluge koje su najbitnije za poslovanje, kao što je elektronska pošta, omogućujući neprekidno poslovanje i brz oporavak."

Valero sarađuje sa kompanijom Spacenet, provajderom upravljanih mrežnih satelitskih usluga. Modul Cisco IP VSAT je kompatibilan sa širokopojasnom satelitskom uslugom Spacenet Connexstar koju Valero koristi, kao i sa drugim uslugama koje koriste satelitsku razvodnu kutiju Gilat SkyEdge.

O ponudi Cisco rutera za objedinjene usluge

Više puta nagrađivana paleta Cisco rutera za objedinjene usluge sastoji se od rutera serije Cisco 800, 1800, 2800 i 3800 i predstavlja jednu od najprodavanijih linija proizvoda u istoriji kompanije Cisco. Za samo 18 meseci, Cisco je klijentima širom sveta isporučio više od milion Cisco rutera za objedinjene usluge.

Zahvaljujući raznovrsnim servisima ugrađenim u rutere, kao što su bezbednost, glasovne i bežične komunikacije, korisnici poseduju fleksibilnost u izboru prave platforme i usluga koje zadovoljavaju njihove potrebe. Dostupnost raznovrsnih WAN opcija uključujući DSL, kablovske i VSAT veze, omogućuje korisnicima da definišu veoma fleksibilne mreže sa slojevitom strategijom za obezbeđivanje podrške. Više informacija o Cisco paleti rutera za objedinjene usluge nalazi se na adresi: www.cisco.com/go/isr.

O energetskoj korporaciji Valero
Valero Energy Corporation (NYSE: VLO) je jedna od kompanija sa liste Fortune 500 sa sedištem u San Antoniju, sa oko 22.000 zaposlenih i godišnjim prihodima koji iznose više od $80 milijardi. Kompanija poseduje i upravlja sa više od 18 rafinerija širom Sjedinjenih Država, Kanade i karipskog regiona sa kombinovanim kapacitetom obrade od približno 3,3 miliona barela na dan, što je čini najvećom kompanijom za preradu nafte u Severnoj Americi. Valero je takođe jedna od najvećih kompanija u domenu maloprodaje u SAD, sa više od 5.000 maloprodajnih i velikoprodajnih objekata u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Karibima pod različitim imenima uključujući Valero, Diamond Shamrock, Shamrock, Ultramar i Beacon. Posetite adresu www.valero.com na kojoj ćete naći više informacija.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodeći proizvođač opreme za računarske mreže i Internet, slavi 20 godina posvećenosti inovacijama u tehnologiji, vođstvu u industriji i korporativnoj društvenoj odgovornosti. Novosti i informacije se mogu naći na adresi www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com.

###

Cisco, Cisco Systems i Cisco Systems logo su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824