Visoko dostupna komunikaciona mreža stadiona Commerzbank-Arena je spremna za dalji rast

MINHEN, Nemačka, jun 2006. - Cisco Systems je objavio da će Commerzbank-Arena u Frankfurtu biti opremljena potpuno novom mrežnom infrastrukturom kompanije Cisco koja će obezbediti prenos podataka i usluge IP telefonije i bežičnih komunikacija za vreme FIFA svetskog prvenstva 2006. U saradnji sa partnerom sa Cisco Gold sertifikatom, kompanijom T-Systems GmbH, instaliranje sistema je završeno za četiri nedelje tako da je Stadion Frankfurt Management GmbH (SFM), kompanija koja upravlja stadionom, mogla da preda stadion organizaciji FIFA 26. maja 2006.

U okviru ovog velikog projekta, postojeća lokalna mreža (LAN), telefonski sistem i bežični LAN (WLAN) će biti unapređeni i zamenjeni sa celovitim sistemom Cisco Unified Communications, zasnovanim na IP. Nova mrežna infrastruktura je projektovana da zadovolji visoke kriterijume koje je uprava stadiona zahtevala i postaće potpuno operativna tokom nekoliko sledećih nedelja.

Maksimizirana visoka dostupnost

Sada samo jedna mreža obezbeđuje podršku za prenos podataka, bežični pristup i telefonske usluge, a njom se može lako i ekonomično upravljati iz jednog centra. Potpuno redundantna mrežna arhitektura maksimizira dostupnost sistema tako da uprava stadiona može biti sigurna da će obrtne kapije i centralni sistem za nadzor na ulazima u svakom trenutku raditi pouzdano.
Sistem Cisco Unified CallManager u sprezi sa Cisco IP telefonima će obezbediti glasovne komunikacije unutar Commerzbank-Arene, u kancelarijama, VIP ložama, kao i u novinarskim kabinama. Cisco mreža ima mogućnost dodeljivanja prioriteta saobraćaju koji generišu aplikacije u realnom vremenu, kao što je prenos glasa putem IP protokola, kako bi se obezbedio kvalitet zvuka tokom telefonskih poziva bez obzira na obim saobraćaja nastalog prenosom podataka kroz mrežu.
Otvorena arhitektura mreže pojednostavljuje integraciju aplikacija drugih proizvođača, tako da je SFM snabdeven fleksibilnom, skalabilnom osnovom za podršku objedinjenim aplikacijama za prenos glasa i podataka u budućnosti.

Bezbedna provera karata pomoću WLAN mreže i PDA uređaja

Pošto zadovoljstvo klijenata ima vrhunski prioritet za SFM, na šalterima se koriste napredne bežične i mobilne tehnologije kako bi se pojednostavilo izdavanje karata i sprečile prevare. Karte se mogu kupiti putem mreže, sa radnih stanica povezanih sa sistemima Commerzbank-Arene kako bi se klijentima omogućio ulaz na obrtnim kapijama koje se nalaze svuda na stadionu. Širom Commerzbank-Arene, bežične pristupne tačke sa visokim nivoom bezbednosti povezuju mobilne čitače karata zasnovane na tehnologiji personal digital assistant (PDA) uređaja, koji su načinjeni otpornim na spoljašnje uticaje. Ova infrastruktura pomaže organizatorima dešavanja da otkriju bilo kakve nepravilnosti, a služi i kao podrška kontroli pristupa VIP oblasti.
PDA uređaji se u Commerzbank-Areni takođe koriste uz inovativni sistem plaćanja bez gotovine pod nazivom “PayClever”. PDA uređaji se sinhronizuju sa sistemima servera za maloprodaju putem Cisco pristupnih tačaka kako bi obradili bezgotovinska plaćanja na veoma bezbedan način. Moćna, skalabilna WLAN infrastruktura će obezbediti podršku za planove SFM da proširi Commerzbank-Arenu kao glavni centar za obavljanje poslova i razna dešavanja, a ne samo kao sportski stadion svetske klase.

Celovito rešenje

“U saradnji sa našim partnerom, kompanijom T-Systems, mi ćemo u rekordnom roku obezbediti upravi stadiona Commerzbank-Arena visoko dostupnu i inovativnu mrežnu infrastrukturu sa visokim nivoom bezbednosti, projektovanu da omogući laku integraciju svih budućih usluga,” izjavio je Michael Ganser, generalni direktor i potpredsednik kompanije Cisco Systems Germany. “SFM će imati koristi od celovitog rešenja kompanije Cisco kroz smanjene troškove poslovanja na duže staze i zbog toga što će od sada za podršku morati da se obraća samo jednoj kompaniji.”
Aplikacije koje se planiraju za integraciju u budućnosti obuhvataju video nadzor, automatizaciju zgrade i interaktivne usluge, kao što je isporuka videa po zahtevu.

O Commerzbank-Areni

Commerzbank-Arenom upravlja Stadion Frankfurt Management GmbH (SFM), filijala kompanije HSG Technischer Service GmbH, sa sedištem u mestu Neu-Isenburg koja je specijalizovana za upravljanje objektima i kompanija SPORTFIVE GmbH & Co. KG, koja se bavi prodajom sportskih prava u Hamburgu. Glavni korisnici stadiona su fudbalska liga Eintracht Frankfurt i klub američkog fudbala Frankfurt Galaxy. U VIP oblastima Arene se takođe organizuju raznovrsna poslovna dešavanja. Stadion, koji je jedno od poprišta ovogodišnjeg svetskog fudbalskog prvenstva može da primi oko 50.000 gledalaca.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodeći proizvođač opreme za računarske mreže i Internet, slavi 20 godina posvećenosti inovacijama u tehnologiji, vođstvu u industriji i korporativnoj društvenoj odgovornosti. Novosti i informacije se mogu naći na adresi www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com.

###

Cisco, Cisco Systems i Cisco Systems logo su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824