ATLANTA, Džordžija - THE NATIONAL SHOW - 12.maj 2006. - Kao podršku interoperabilnosti OpenCableTM Application Platform (OCAPTM) aplikacije na kablovskim mrežama, Scientific Atlanta, kompanija u sastavu kompanije Cisco, je najavila široku hardversku i softversku podršku namenjenu ovom standardu. Scientific Atlanta OCAP proizvodi obuhvataju OCAP Digital Network Control System Release 4.0 seriju, OCAP AxiomTM realizaciju posredničkog softvera i kablovske tjunere koji podržavaju OCAP.

"Industrija je na rubu digitalne revolucije i prenosivosti aplikacija, koju podržava posrednički softver OCAP Axiom kao i drugi proizvodi kompanije Scientific Atlanta, što će doneti nove i poboljšane poslovne prilike kablovskim operaterima kroz uspostavljanje zajedničke platforme za interaktivne kablovske aplikacije sledeće generacije," izjavio je Jeff Seebeck, potpredsednik kompanije Subscriber Networks, Scientific Atlanta nadležan za proizvodnu strategiju i razvoj. "Tehnologija koja bez napora premošćuje više aplikacija i uređaja ostaje prioritet u planovima kompanije Scientific Atlanta, a naše inovacije su projektovane da zadovolje naše klijente i njihove poslovne ciljeve dok delatnost kablovskih mreža nastavlja sa svojim agresivnim razvojem prema OCAP standardu."

Tokom manifestacije March 2006 CableLabs® OCAP Interop, Scientific Atlanta je učestvovala uz više drugih proizvođača hardvera i softvera kako bi demonstrirala mogućnost interoperabilnosti OCAP platforme sa njihovom opremom. Scientific Atlanta je aktivan učesnik programa CableLabs Interop i nastavlja da podržava nove industrijske standarde organizacije CableLabs i drugih organizacija koje neguju jedinstveno okruženje za razvoj zabave, informacija i komunikacija.

Scientific Atlanta će nastaviti sa razvojem svojih OCAP inicijativa putem demonstracije kompletnih OCAP rešenja na manifestaciji NCTA 2006, The National Show, štand #2251 u Atlanti, 9.-11. aprila.

O kompaniji Scientific Atlanta

Scientific-Atlanta, u sklopu kompanije Cisco, je vodeći dobavljač distribucionih sistema za digitalne sadržaje, prenosnih mreža za kućni širokopojasni pristup, digitalnih interaktivnih kablovskih tjunera i pretplatničkih sistema za video, mreža za Internet velike brzine i prenos glasa preko IP-a (VoIP), kao i za uslugu i podršku klijenata širom sveta. Scientific-Atlanta, Inc. je filijala u potpunom vlasništvu kompanije Cisco Systems. Dodatne informacije o kompaniji Scientific Atlanta mogu se naći na adresi http://www.scientificatlanta.com.

O kompaniji Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodeći svetski proizvođač mrežne opreme za Internet. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com.

###

Cisco, Cisco Systems, Cisco Systems logo, CCIE, CCNA i Cisco IOS su registrovane robne marke ili robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija.

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824