SAN HOZE, Kalifornija, 28. mart 2006. - Cisco Systems, Inc. je objavio da je osvojio nagradu "2006 Best in VoiceCon" za svoj skoro najavljeni sistem Cisco Unified Communications, IP sistem sledeće generacije za komunikaciju putem glasa, videa i kolaboraciju.

Novi sistem je najavljen 6. marta i prikazan na izložbi VoiceCon 7. marta u okviru prezentacije koju je održao John Chambers, predsednik kompanije Cisco i njen glavni izvršni rukovodilac. Nagrada se dodeljuje na osnovu glasova posetilaca izložbe VoiceCon, jedne od vodećih konferencija na polju poslovnih komunikacija. Sistem Cisco Unified Communications je dobio priznanje za nova rešenja u glasovnoj komunikaciji.

"Cisco je počastvovan time što su ga posetioci izložbe VoiceCon izabrali za dobitnika nagrade Best in VoiceCon za sistem Unified Communications," izjavio je Donald R. Proctor, viši potpredsednik grupe Voice Technology kompanije Cisco Systems. "Ova nagrade predstavlja priznanje našoj strategiji korišćenja moći IP mreže za razbijanje prepreka između tradicionalnih komunikacionih rešenja, informacionih sistema i poslovnih procesa."

Sistem Cisco Unified Communications je nov skup proizvoda i aplikacija namenjenih komuniciranju putem glasa, podataka i videa, namenski projektovan da pomogne organizacijama svih veličina da ostvare efektniju komunikaciju. To je prvi pravi sistem druge generacije IP komunikacija i obezbeđuje koriscenje telefonskih servisa uz bogato komunikaciono okruženje koje sa lakoćom objedinjuje prenos glasa, videa i podataka u okviru jednog sistema u cilju unapređenja poslovanja.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodeći svetski proizvođač mrežne opreme za Internet. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com.

# # #

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824