Telemtrijska jedinica bolnice Central DuPage koristi rešenje za nadzor srčanih bolesnika

SAN DIEGO, Kalifornija, (HIMSS 2006) – 27. februar 2006. - Cisco Systems je objavio da medicinski radnici sada mogu dobijati medicinska upozorenja mobilnim putem, kao što su upozorenja u vidu elektrokardiograma na bežičnim Internet protokol (IP) telefonima, kako bi poboljšali kvalitet nege pacijenata putem brzog i efikasnog odlučivanja.

U saradnji sa vodećim proizvođačem medicinskih uređaja, Philips Medical Systems i vodećom kompanijom na planu plug’n’play integracije, kompanijom Emergin, rešenje Cisco Clinical Connection Suite Patient Monitoring sada omogućuje lekarima da mobilnim putem dobijaju upozorenja i informacije, kao što je elektrokardiogram koji beleži aktivnost srca, na telefonu Cisco Wireless IP Phone 7920. Ta najava je deo nastupa kompanije Cisco na godišnjoj izložbi Healthcare Information Management and Systems Society (HIMSS), na kojoj Cisco prikazuje svitu mrežnih rešenja namenjenih medicinskoj delatnosti, uključujući Cisco Clinical Connection Suite, na Cisco štandu br. 2513 – sala E.

Rešenje Cisco Patient Monitoring šalje podatke elekrokardiograma kao delove talasne forme i tekstualne poruke sa sistema za nadzor pacijenata Philips IntelliVue putem mrežnog prolaza Emergin Patient Monitoring na Cisco Wireless IP Phone 7920. Funkcionišući kao sekundarni sistem upozoravanja, rešenje omogućava medicinskim sestrama i lekarima da zadrže mobilnost, a da ipak imaju na raspolaganju ključne podatke o pacijentima. Mada je primarni mehanizam upozorenja i dalje monitor uz krevet pacijenta ili sa njom povezana centralna jedinica, dodatne informacije omogućavaju da procena pacijentovog stanja počne još dok je osoblje na putu ka pacijentovom ležaju ili monitorima da bi napravilo dodatne analize.

U bolnici Central DuPage, nacionalno priznatoj ustanovi sa 361 ležajem u gradu Winfield, u državi Ilinois, sistem za nadzor pacijenata Cisco-Philips-Emergin je pomogao da ova ustanova poveća produktivnost medicinskih sestara i poboljša kvalitet nege pacijenata, nadograđujući rastuće mobilno radno okruženje bolnice Central DuPage. Bolnica koristi rešenje u telemetrijskoj kardio jedinici sa 38 kreveta kako bi medicinske sestre na svojim telefonima Cisco Wireless IP Phone 7920 imale direktan pristup ključnim upozorenjima i informacijama o srčanom ritmu pacijenata. Ranije su sestre u slučaju promene srčanog ritma pacijenata dobijale verbalna upozorenja od telemetrijskih tehničara putem pejdžera. Danas su u stanju da dobiju stvarne podatke o radu srca pacijenta u vezi sa događajem koji je prouzrokovao alarm na njihovim bežičnim telefonima.

Prema rečima medicinskog direktora za kvalitet i bezbednost bolnice Central DuPage, dr David Cooke, "Sposobnost direktnog pregleda i interpretacije poruka o srčanom ritmu pacijenata je ponovo ubacilo tehničko medicinsko osoblje u krug osoblja koje se bavi ocenom podataka o srčanom ritmu. Na ovaj način je poboljšano vreme odgovora i omogućeno sestrama da trenutno započnu sa primenom tretmana, što je od posebne važnosti kada su u pitanju srčani bolesnici u hitnim slučajevima. Ove mogućnosti posmatramo kao prirodan nastavak napora bolnice Central DuPage da postane vodeća digitalna zdravstvena institucija."

Cisco Clinical Connection Suite sastoji se od četiri integrisana klinička rešenja - Nurse Call, Patient Monitoring, Location-Based Services i Collaborative Care – koji usmeravaju lociraju i dodeljuju prioritete informacijama namenjenim lekarima i njihovim pacijentima, doprinoseći bržoj i inteligentnijoj zdravstvenoj zaštiti. Zahvaljujući tome, bolnice ostvaruju povećanu produktivnost osoblja, smanjuju kapitalne i operativne troškove uz proširivanje sistema i značajno poboljšan kvalitet nege i usluga.

"Zdravstvenim organizacijama nije problem automatizacija radnog procesa – one očekuju od partnera da integrišu njihove sisteme na način kojim se poboljšava efektivnost i efikasnost zdravstvene nege," rekao je Kent Gray, globalni rukovodilac za zdravstvena rešenja kompanije Cisco. "Cisco Clinical Connection Suite obezbeđuje inteligentno umrežavanje kako bi informacije stigle do prave osobe, na pravo mesto i u pravo vreme – bez obzira na to da li informacije potiču sa EKG monitora, IP telefona ili bolničkih kolica opremljenih sa RFID. Zajedničkim radom sa vodećom kompanijom kao što je Philips Medical Systems možemo poboljšati brigu o pacijentima i efikasnost medicinskog osoblja."

"Kao lidera na polju nadzora pacijenata, Philips raduje saradnja sa kompanijom Cisco kako bi se medicinskim sestrama pomoglo da ostvare optimalan nivo mobilnosti i produktivnosti kroz pristup podacima o pacijentima," izjavila je Carla Joliat, direktor marketinga proizvoda kompanije Philips Medical Systems. "U kombinaciji sa naprednim mogućnostima IP komunikacija kompanije Cisco, ovo rešenje olakšava život medicinskom osoblju nudeći ostvarive mogućnosti za mobilni prijem informacija."

Dodatne informacije o rešenjima kompanije Cisco na polju zdravstvene zaštite mogu se naći na adresi www.cisco.com/go/healthcare

O kompaniji Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodeći svetski proizvođač mrežne opreme za Internet. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com

# # #

Cisco, Cisco Systems i Cisco Systems logo su priznate robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u SAD i nekim drugim državama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija. Upotreba reči partner ne podrazumeva partnerski odnos između kompanije Cisco i bilo kog od preprodavaca njenih proizvoda. Ovaj dokument je javna informacija kompanije Cisco.

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824