Sistem koji predstavlja prvu realizaciju IP telefonije, HDTV tehnologije i usluga objedinjenog slanja poruka u azijskoj hotelijerskoj delatnosti

HONG KONG, 16. februar 2006. - Cisco Systems, Jardine OneSolution (JOS) i Mandarin Oriental Hotel Group su prikazali širok raspon aplikacija i interaktivnih usluga namenjenih gostima nedavno otvorenog hotela Landmark Mandarin Oriental.

Grupa je izabrala JOS, jednog od vodećih provajdera objedinjenih usluga i rešenja na planu informacionih tehnologija kao izvođača kompletnog rešenja za objedinjene Internet protokol (IP) komunikacije. Posle razmatranja poslovnih ciljeva Grupe, ciljnih tržišta i proširenog raspona usluga, JOS je projektovao sveukupno rešenje za novi hotel koristeći vodeći sistem Cisco IP Communications. Kao rezultat toga, Landmark Mandarin Oriental je postao prvi hotel u Aziji koji gostima pruža vrhunske, lake za korišćenje, usluge objedinjenog slanja poruka i zabavu putem video visoke definicije po zahtevu (VOD).

Prema izjavi Geoffa McClellanda, nadležnog za VP tehnologiju – razvoj hotela, kompanije Mandarin Oriental Hotel Group, sistem Cisco IP Communications nudi gostima najviši nivo personalizovanih usluga kao i bolji pristup i kontrolu nad sopstvenim ličnim i poslovnim komunikacijama.

"Sveobuhvatno rešenje kompanija JOS i Cisco Systems nam je omogućilo da postavimo nove standarde u ugostiteljskoj delatnosti kao neko ko uspostavlja trendove na planu VOD zabave u realnom vremenu putem IP na televizorima sa LCD ekranima i usluga objedinjenog slanja poruka," rekao je gospodin McClelland. "Ova inteligentna i veoma bezbedna komunikaciona platforma ne samo da što čini jačom tradiciju izuzetne usluge koju Grupa neguje, već podiže nivo naših usluga na nove visine."

Srž JOS rešenja čini Cisco sistem za IP komunikacije. On podržava hotelske pionirske usluge objedinjenog slanja poruka, koji gostima omougućuje čitanje različitih tipova poruka kao što su poruke elektronske pošte, faksovi, poruke koje šalje hotelsko osoblje, pa čak i govorna pošta, na LCD televizijskim ekranima koji se nalaze u svakoj sobi.

Cisco infrastruktura uključuje svičeve serija Cisco Catalyst 3550 i 4506. Cisco svičevi koji se nalaze na svakom spratu hotela omogućuju svakom gostu da 24 časa dnevno uživa u zabavi putem VOD visoke definicije i pristupu Internetu velike brzine. Svičevi Cisco Catalyst 4506 su deo inteligentnih svičeva sledeće generacije serije Cisco Catalyst 4500. Rešenje takođe koristi Cisco CallManager, softverski paket za obradu poziva, i Cisco Color IP Phone 7970G u svih 113 soba namenjenih gostima.

Cisco IP Phone 7970G nudi korisnicima pristup mrežnim podacima i aplikacijama bez potrebe za personalnim računarom. Ovaj vrhunski Cisco IP telefon sadrži spikerfon visokog kvaliteta za vođenje razgovora bez upotrebe ruku, kao i ekran visoke rezolucije sa pozadinskim osvetljenjem, osetljiv na dodir, radi lakšeg pristupa korisnim informacijama kao što su prognoza vremena i informacije o turističkim atrakcijama.

Na svakom spratu hotela su instalirane Cisco Aironet prisupne tačke obezbeđujući hotelski bežični distributivni sistem koji svim gostima i osoblju hotela dozvoljava sveobuhvatne bežične komunikacije. Hotel takođe može gostima omogućiti i korišćenje bežičnih IP telefona Cisco 7920G van njihovih soba.

"Današnji poslovni ljudi zahtevaju više od jednostavne IT veze kada su na putu – oni cene mogućnosti prenosa glasa, videa i podataka koje su efikasne, dostupne i veoma bezbedne," dodao je gospodin McClelland. "Ovo prefinjeno rešenje za IP komunikacije će nam omogućiti da nastavimo sa udovoljavanjem ovim strogim zahtevima i dozvoliti nam da iskoristimo prednosti mnoštva IP usluga koje sa razvijaju na današnjem tržištu."

Zahvaljujući svojoj posvećenosti pružanju superiornih IT usluga i rešenja koja omogućuju klijentima da ostvare svoje jedinstvene poslovne ciljeve, JOS je napravio specifično rešenje za Landmark Mandarin Oriental, prilagođeno hotelskoj delatnosti. JOS je takođe preuzeo na sebe i projektovanje i instalaciju kablovske infrastrukture i aplikacija za upravljanje i administriranje objedinjenom mrežom. Okruženje fiksne lokalne mreže je omogućilo novom hotelu pružanje vrhunskih pogodnosti i izvanredan kvalitet usluge kako poslovnim, tako i putnicima na odmoru.

"JOS raduje udruživanje sa vodećom firmom na polju IP tehnologije kao što je Cisco u realizaciji ove veoma robusne infrastrukture za IP komunikacije kao podrške za neprevaziđene usluge koje gostima pruža Landmark Mandarin Oriental," napomenuo je gospodin Peter Yeung, upravni direktor kompanije Jardine OneSolution (HK) Limited. "Želimo da razvijamo IP komunikacije u celom regionu, pomažući kompanijama iz svih delatnosti da iskoriste konkurentske prednosti ove nove tehnologije."

"Ova saradnja naglašava našu posvećenost pružanju najboljih i najpouzdanijih rešenja različitim delatnostima," izjavio je gospodin Fredy Cheung, upravni direktor Cisco Systems (HK) Limited. "Raduje nas što smo deo napora za pružanje inovativnih, vrhunskih usluga cenjenim gostima hotela."

JOS je imenovan za izvođača u decembru 2004. godine, a završio je instalaciju Cisco sistema za IP komunikacije u avgustu 2005, mesec dana pre svečanog otvaranja hotela.

O kompaniji Jardine OneSolution

Jardine OneSolution je deo Jardine Matheson Group i jedan je od vodećih provajdera objedinjenih IT usluga i rešenja u Aziji. JOS već 50 godina predstavlja značajnu silu u IT industriji, a danas u njegove klijente spadaju najpoznatije multinacionalne i regionalne kompanije koje posluju širom Azije, u delatnostima kao što su finansijske usluge, trgovina, saobraćaj i logistika, komunalne usluge, telekomunikacije, kao i vlada.

JOS danas pruža široku paletu IT usluga koje se kreću od tehničke podrške i integracije sistema i usluga, do usuga za treća lica i upravljanih usluga. Kompanija je takođe vodeća na tržištu kada su u pitanju ključne poslovne aplikacije kao što su usluge nabavke i realizacije – čime se spajaju dubina tehnoloških i logističkih mogućnosti kompanije sa bogatim iskustvom u nabavci i upravljanju dobavljačima u cilju stvaranja ubedljive i sve popularnije ponude. JOS ima više od 2.000 službenika u osam kancelarija u Hong Kongu, Kini, Singapuru i Maleziji.

O kompaniji Mandarin Oriental Hotel Group
Mandarin Oriental Hotel Group je nagrađivani vlasnik i operater nekih od najprestižnijih svetskih hotela i odmarališta, koji trenutno vodi 23 luksuzna hotela uz još sedam u izgradnji u Pragu i Riviera Maya, u Meksiku (2006.), Bostonu and na ostrvu Grand Cayman (2007.), u Čikagu (2008.), Makaou i Las Vegasu (2009.). Ukupno posmatrano, Mandarin Oriental trenutno vodi ili ima u izgradnji, više od 8.000 soba u 17 država sa 13 hotela u Aziji, 12 u obe Amerike i pet u Evropi.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodeći svetski proizvođač mrežne opreme za Internet. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824