NJU JORK, NY (National Retail Federation 2006) 27. januar 2006. - Cisco Systems®, Inc. je objavio da su Virgin Entertainment Group, vodeći svetski višekanalni maloprodajni lanac na polju muzike i zabave, i Hannaford Bros. Co., sa 147 supermarketa na severoistoku SAD, izabrali Cisco Intelligent Retail Network kako bi pojednostavili poslovanje prodavnica i stvorili organizaciju koja će bolje odgovarati na tržišne prilike, uz pružanje poboljšanog iskustva kupovine svojim kupcima.

Virgin Entertainment "drma" uz Cisco IP telefoniju

Virgin Entertainment Group vodi 18 radnji pod imenom Virgin Megastore u Sjedinjenim Državama koje hiljadama kupaca nude svojevrsnu, interaktivnu kupovinu kroz pojavljivanja vodećih umetnika iz sveta zabave u radnjama, veliki izbor muzike i DVD medija i igara, ljubazno osoblje i vrhunsku tehnologiju. Kako bi pomogao ostvarenje svog cilja -vrhunsko iskustvo klijenata u kupovini, Virgin Megastores je želeo da poboljša usluge slušanja muzike Virgin Vault Kioska u svojim radnjama nudeći klijentima pristup ogromnoj muzičkoj bazi. Istovremeno, kompanija je želela da unapredi telefonske sisteme u svojim radnjama kako bi smanjila troškove glasovnih komunikacija uz poboljšanje njihovih mogućnosti i upravljanja. Osim toga, Virgin Entertainment Group je tražio način da ima bolji uvid u status tehnologija u svakoj od radnji. To je značilo da kompanija mora da ponovo razmisli o svojim tehnološkim temeljima.

Virgin Entertainment Group je izabrao mrežu sa mogućnošću Multi-Protocol Label Switching (MPLS) kompanije SBC uz objedinjeni prenos podataka i glasa i softver Application and Content Networking System (ACNS) kompanije Cisco. Ova kombinacija je obezbedila veću pouzdanost, redundancu i mogućnost povratka podataka, kao i bolji nadzor i administriranje ključnih pitanja za kioske, kao što je propusni opseg. Na ovoj Cisco MPLS mreži, Virgin Magastores su postavili više od 200 novih Virgin Vault Kioska koji koriste Ciscovu tehnologiju keširanja sadržaja kako bi kupcima putem Interneta ponudili uzorke više od 250.000 CD-a, 11.000 DVD-a i 7.000 igara.

"Virgin Megastores su posvećeni korišćenju napredne tehnologije kako bi ostali visoko iznad konkurencije. Izabrali smo rešenje Cisco Intelligent Retail Network kako bismo mogli da ponudimo svojim kupcima širi i dinamičniji raspon usluga, a da istovremeno dobijemo alatke za bolje upravljanje aplikacijama velikog propusnog opsega," izjavio je Robert Fort, direktor za informacione tehnologije u kompaniji Virgin Entertainment Group, North America. "Statistika pokazuje da se procenjuje da će svaki Virgin Vault Kiosk pomoći u prodaji oko jednog i po do dva CD-a više na dan. Imamo više od 200 ovakvih kioska, tako da to predstavlja značajno povećanje prodaje."

Sa rešenjem Cisco Collaborative Communications, službenici kompanije Virgin Megastore sada imaju lakši pristup imeniku zaposlenih, naprednim mogućnostima govorne pošte i drugim aplikacijama koje štede vreme, uz sve funkcije koje se očekuju od poslovnog telefona. Konzervativne procene pokazuju da će Virgin Entertainment Group uštedeti $700.000 godišnje korišćenjem tehnologije prenosa glasa zasnovane na IP protokolu. Virgin Entertainment Group u budućnosti planira da realizuje rešenja koja će omogućiti radnjama da emituju muzičke događaje uživo i drugim radnjama lanca u Severnoj Americi obezbede interne promocione emisije kada slavni umetnici gostuju u radnjama. Kompanija takođe razmišlja o novim programima za lojalne kupce koji koriste prednosti interaktivnih kioska koji su kod kupaca naišli na pozitivan prijem.

Novi elementi IP telefonije uvećavaju produktivnost kompanije Hannaford Bros. Co.

Hannaford Bros. Co. već više od 120 godina prodaje visokokvalitetne prehrambene proizvode i farmaceutske proizvode i ima 147 supermarketa na severoistaku SAD. Mreža kompanije Hannaford se i ranije u potpunosti zasnivala na rešenju Cisco Intelligent Retail Network, projektovanom na principima mreže orijentisane na pružanje usluga (SONA) kako bi se ubrzale aplikacije, poslovni procesi i profitabilnost preduzeća. Ovaj sistem je predstavljao osnovu za napredne telefonske aplikacije koje su u kompaniji Hannaford bile potrebne.

Da bi ostvario veću fleksibilnost svog telefonskog sistema, značajne uštede i povećanu produktivnost zaposlenih, Hannaford je postavio do 32 Cisco IP telefona u svakoj radnji kao deo rešenja Cisco Collaborative Communications. Standardizujući se u skladu sa Ciscom, Hannaford je mogao da objedini 6 ključnih analognih sistema, smanji troškove održavanja telefona i smanji troškove obuke osoblja u radnjama. Novi telefonski sistem će takođe poslužiti kao osnova za aplikacije i mogućnosti kao što su evidencija dolaska na posao i vremena provedenog na njemu, naručivanje pomoću računara, pristup zalihama i upozorenja na nedostatak pojedinih artikala, pretraživanje podataka o zaposlenima, poslovanju i proizvodima.

"Hannaford je vrhunsko preduzeće, orijentisano ka kupcima. Tražili smo rešenje koje našim službenicima i kupcima ukazuje na ovu činjenicu," rekao je Ed Taggart, direktor za mrežu i komunikacije kompanije Hannaford Bros. Co. "Naša postojeća Cisco infrastruktura je mogla da preuzme novu nadogradnju Cisco IP telefonije, a koristi od ove realizacije su bile značajne. Rešenja Cisco telefonije nam daju i moć i sposobnost da svaki telefon pretvorimo u pristupnu tačku za ključne informacije."

"Cisco veoma raduje što radi sa kompanijama Virgin Entertainment i Hannaford Bros. Co. na realizaciji objedinjenih, centralno upravljanih i bezbednih inteligentnih mreža za maloprodaju koje mogu da zadovolje njihove sadašnje i buduće potrebe," izjavio je Ed Jimenez, direktor kompanije Cisco za sektor maloprodaje i RFID rešenja. "Cisco je posvećen pružanju rešenja za maloprodaju koja uvećavaju zadovoljstvo kupaca čineći iskustvo kupovine lepšim, povećavajući produktivnost zaposlenih, kao i prihode, omugućujući donošenje poslovnih odluka u realnom vremenu."

Svita rešenja Cisco Intelligent Retail Network obuhvata osnovne Cisco tehnologije, uključujući rutiranje i svičovanje, kao i napredne Cisco tehnologije kao što su bežični pristup, telefonija i bezbednosne funkcije. Rešenja je Cisco posebno projektovao kako bi pomogla maloprodajnoj delatnosti da izađe u susret ključnim ciljevima svog poslovanja i da maksimizira efekte mreže u cilju povećanja produktivnosti i lepšeg iskustva kupovine kod svojih klijenata.

Dodatne informacije o rešenju Cisco Intelligent Retail Network, nalaze se na adresi www.cisco.com/go/retail.


Virgin Megastore

O kompaniji Hannaford Bros. Co.

Hannaford Bros. Co., sa sedištem u gradu Skarboro, država Mejn, vodi 147 supermarketa i kombinovanih radnji za hranu i farmaceutske proizvode u državama Mejn, Nju Hempšajr, Vermont, Nju Jork i Masačusets. Ove radnje posluju pod imenima Hannaford Supermarket i Hannaford Supermarket and Pharmacy. Hannaford zapošljava više od 24.000 prodavaca. Vlasnik kompanije je Delhaize Group iz Brisela, u Belgiji.

O kompaniji Virgin Entertainment Group

Virgin Entertainment Group je vodeća svetska kuća za prodaju muzičkih i zabavnih sadržaja, koja svojim kupcima nudi čitavu paletu superiornog zabavnog iskustva putem porodice integrisanih firmi pod imenom Virgin. Radnje van svih kategorija, Virgin Megastores i Virgin Megastore Online na adresi www.virginmegamagazine.com su sastavni deo strategije pružanja klijentima zabavnih sadržaja koje oni žele, na način na koji oni to žele, i tamo gde oni to žele. Virginmegamagazine.com nudi ogroman izbor muzike, videa, DVD-a, sofvera, video igara i knjiga koji se sada mogu kupovati i putem mreže. Ako želite dodatne informacije, ili da potražite najbliži maloprodajni objekat kompanije Virgin, posetite www.virginmegamagazine.com.

O kompaniji Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), vodeći svetski proizvođač mrežne opreme za Internet, slavi 20 godina posvećenosti tehnologiji, inovativnosti, vođstvu u industriji i korporativnoj društvenoj odgovornosti. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti se nalaze na adresi http://newsroom.cisco.com. Opremu kompanije Cisco u Evropi prodaje Cisco Systems International BV, podružnica u vlasništvu kompanije Cisco Systems, Inc.

Cisco, Cisco Systems i Cisco Systems logo su registrovane robne marke ili robne marke kompanije Cisco Systems, Inc. i/ili njoj pridruženih kompanija u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama. Sve druge robne marke pomenute u ovom dokumentu su vlasništvo odgovarajućih kompanija.

Osoba za odnose s javnošću:
Nataša Perić
Cisco Systems
E: nperic@cisco.com
T: +381 11 3111824