Inovativne ponudbe za varnost zagotavljajo obrambo pred grožnjami v času, ko sodelovanje in mobilnost na novo opredeljujeta vlogo omrežja pri varovanju dostopa do podatkov


SAN FRANCISCO, Kalifornija - Cisco je objavil nove dodatke k svoji zbirki izdelkov, ki ščitijo osnovne komponente infrastrukture network security. Cisco je predstavil tudi spletne varnostne storitve, ki podjetjem omogočajo varnejše sodelovanje, zaposlenim pa večjo mobilnost in interaktivnost.

Objava na konferenci RSA v San Franciscu prihaja v času, ko tehnologije sodelovanja in mobilnosti revolucionarno spreminjajo način, čas in prostor poslovanja. Ker poteka komunikacija s trendi sodelovanja zunaj pisarn, morajo podjetja ponovno premisliti, kako se bodo zaščitila. Medtem ko prilagodljivost, značilna za poslovne aplikacije, socialne medije, programsko opremo kot storitev in brezžične tehnologije, vodi k vedno širši uporabi ter interaktivnim poslovnim modelom, so te iste tehnologije in poslovni modeli ogroženi zaradi prav tako prilagodljivih nevarnosti. Osnova za objavo bo v središču pozornosti tudi danes na konferenci RSA, in sicer ob glavnem nagovoru predsednika in izvršnega direktorja podjetja Cisco Johna Chambersa z naslovom »Varno sodelovanje«, v katerem bo obširneje govoril o varnostnih trendih in opisal svoj pogled na vedno pomembnejšo varnost omrežja v današnjem povezanem svetu. Za ogled spletne oddaje v živo obiščite: http://www.cisco.com/offer/rsakeynote.

Objava varnostne ponudbe Cisca vključuje učinkovitejšo zaščito pred grožnjami, ki uporabnike varuje pred napadi, zlonamerno programsko opremo in »botneti« - ne glede na to, od kod se povežejo in komunicirajo.

Nova ponudba izdelkov:

 • Spletne varnostne storitve Cisco: edinstven pristop k zagotavljanju varnosti kot storitve, ki povezuje več omrežij in aplikacij ter združuje splet in omrežja podjetij za varno skupno komunikacijo. Strategija Cisco Security Cloud podpira nedavno napovedano storitev Hosted Email Security Services in Global Correlation - nov zmogljiv način, ki zagotavlja varnostne storitve, vključene v širok nabor varnostne ponudbe podjetja Cisco.
 • Cisco IPS Sensor Software Version 7.0: da bi dosegla popolnoma novo raven učinkovitosti na področju zaščite pred grožnjami, storitev Global Correlation za sisteme za preprečevanje vdorov (IPS) uporablja Ciscove varnostne informacije, ki predstavljajo učinkovit ekosistem zaščite pred grožnjami. Cisco svetovne podatke o grožnjah, ki jih pridobi iz obsežne zasedbe varnostnih naprav, spremeni v dinamične posodobitve in uporabne podatke ter jih uporabi kot zaščitne ukrepe v varnostni infrastrukturi omrežja posameznega podjetja. Z vključitvijo storitve Global Correlation je Cisco IPS 7.0 dvakrat učinkovitejši pri preprečevanju zlorab, ukrepa pa tudi hitreje od običajnih tehnologij IPS, ki uporabljajo le elektronske podpise.
 • Programska oprema Cisco ASA 5500 Series 8.2: zagotavlja popolno varnost za pisarne vseh velikosti, zmanjšuje možnost tveganja in podjetjem omogoča varnejše povezave, komunikacijo in poslovanje. Z novo programsko opremo Botnet Traffic Filer za razpoznavanje okuženih odjemalcev, razpoložljivostjo IPS za majhne pisarne in večjimi zmogljivostmi za oddaljeni dostop brez odjemalca ponuja Cisco podporo za najširši spekter platform, operacijske sisteme ter končne točke v industriji.
  • Cisco ASA Botnet Traffic Filter: Nova programska oprema Botnet Traffic Filter z uporabo Ciscovih varnostnih informacij omogoča aplikacijam serije Cisco ASA 5500 natančno razpoznavanje okuženih odjemalcev – Ciscove varnostne informacije vključujejo več kot 1.000 strežnikov s podatki o grožnjah, ki jih prejemajo iz več kot 700.000 senzorjev in 500 virov drugih ponudnikov. Z izboljšanimi podatki o grožnjah lahko odjemalci natančneje razpoznajo okužene odjemalce in ustrezno racionalizirajo svoje delovanje, skrbniki varnostnih sistemov pa se zato lahko osredotočijo na najzahtevnejše grožnje.
  • Izboljšave za Cisco Remote Access in VPN:  izdaja programske opreme Cisco ASA 8.2 z novo generacijo tuneliranja in trajanja sej prek Cisco AnyConnect Essentials za poslovne in mobilne uporabnike razširja zmogljivost oddaljenega dostopa ter zajema kar najširši spekter platform, operacijskih sistemov in končnih točk v industriji. Podpora za rešitev Cisco Virtual Office (CVO) je prav tako dodana seriji Cisco ASR 1000; tej povezovalni platformi omrežja WAN omogoča delovanje v vlogi osrednje naprave za uvajanje CVO, pri čemer podpira več tisoč oddaljenih odjemalcev.  Serija Cisco ASR 1000 zdaj podpira storitve GET VPN in jih izboljšuje z zagotavljanjem visoko zmogljive večtočkovne varne povezave do 10.000 IPSec (Internet Protocol Security) tunelov in do 7 Gb/s celotne prepustnosti, kar omogoča učinkovito podvajanje podatkov pri oddajanju več prejemnikom, napredno hierarhično kakovost storitev (QoS) ter oddaljeno takojšnjo uporabo.
 • Cisco SAFE: varnostna referenčna arhitektura, ki zagotavlja ustrezna navodila za preverjene zasnove in organizacijam, kot so univerzitetne pisarne, podružnice, podatkovni centri ter organizacije, ki delujejo na področju interneta, pomaga pri načrtovanju, oblikovanju in uvajanju varnostnih rešitev v omrežju. Ti načrti zagotavljajo podrobna navodila za zaščito ter najboljše prakse za varovanje podatkov in transakcij, ki krožijo po omrežju.
 • Cisco Information Technology Governance, Risk Management, and Compliance (IT GRC) Security Assessment Services: organizacijam pomaga pri vzpostavitvi programa za zmanjšanje varnostnega tveganja za podatke in stroškov usklajevanja, pri čemer usklajuje poslovne in tehnološke strategije. Storitve z nadzorom zasebnosti in podatkov podjetjem omogočajo ravnovesje med potrebo po sodelovanju in izmenjavanju informacij. To vključuje izziv upravljanja z različnimi varnostnimi in usklajevalnimi programi, ki so pogosto neučinkoviti, zahtevajo dvojni napor, povzročajo vrzeli v dostopu in višje stroške. Organizacijam pomaga pri vzpostavljanju skupnega nadzornega okvira; enega poenotenega sklopa varnostnih nadzorov, ki učinkovito izpolnjujejo obveznosti na področju usklajevanja in organizacije ščitijo pred grožnjami. Storitev vključuje celovito oceno varnostnih politik in arhitekture podjetja, ki jih primerja z zahtevami običajnih nadzornih okvirov ter opredeli pomanjkljivosti in predloži prednostne predloge za njihovo rešitev.

Izjave:

 • Tom Gillis, podpredsednik in generalni direktor Security Technology Business Unit v Ciscu, je povedal: »V današnjem svetu, ki se nenehoma spreminja, potrebujejo podjetja dodelano varnostno strategijo, ki upošteva fizične, virtualne, mobilne in globalne vidike poslovanja. Naša vizija varnosti temelji na ravnovesju med zaščito in usposabljanjem, ki vključuje varnost omrežja, končne točke in uporabnika. Pri varnosti je pomembno pridobiti najnovejše podatke o grožnjah, da se lahko začne reševanje. Ta kombinacija podjetjem omogoča varno sodelovanje ter hkrati spodbuja zaposlene, partnerje in stranke.«
 • James Small, upravitelj varnosti, družba Analysts International, pa pravi: »Naše stranke poslujejo v svetu, v katerem je sodelovanje prek interneta postalo norma. Medtem ko to odprto sodelovanje spodbuja inovacije in poslovanje, ga hkrati izkoriščajo vedno obsežnejše kriminalne združbe z željo po vedno večjem prihodku. Strokovnjaki s področja IT, ki spodbujajo produktivnost in si hkrati prizadevajo omejiti tveganja, prisotna v omrežjih, iščejo pomoč v boljših orodjih. Današnja Ciscova objava je odgovor na njihove pozive. Varnostne rešitve ne omogočajo le sodelovanja, ampak posegajo tudi po novih ravneh razpoznavanja groženj in njihovega reševanja. Podjetje Cisco z uporabo skupnih tehnologij gradi največjo in najpametnejšo mrežo na svetu. Veselimo se vključitve storitve Global Correlation v rešitev IPS podjetja Cisco. To združuje izčrpne podatke podjetja Cisco o grožnjah v izvršljiv sistem, ki temelji na politiki ter se ponaša s telemetrijo sodelovanja in odzivanja v realnem času.«
 • Dustin Cornelius, analitik računalniških sistemov, družba Southern, je dodal: »Zaščita in skladnost sta glavna cilja našega oddelka. V današnjem svetu omrežij se število groženj hitro povečuje, postajajo pa tudi vedno bolj izpopolnjene, zato skladnost predstavlja vedno večji izziv. V Ciscu ponujamo integrirano varnostno rešitev, ki zagotavlja močno varnostno arhitekturo z nizkimi operativnimi stroški, vendar hkrati izpolnjuje zahteve skladnosti. Z današnjo objavo nove ponudbe se veselimo, da je Cisco svoje varnostne rešitve prilagodil ter tako poudaril problematiko razvijajočih se groženj in ponudil pomoč pri zaščiti naših podjetij.«

Cene in razpoložljivost:

Video/slike:

Fotografije:

Fotografije:

 • Sporočilo za medije: Cisco uresničuje poslovno sodelovanje z razširitvijo naprednih aplikacij iz sklopa »Programska-oprema-kot-storitev« na poslovna omrežja  (v prilogi).
 • Cisco Security Center
 • Obiščite blog podjetja Cisco, The Platform
 • Ciscove varnostne informacije - osnova za vse izdelke in storitve podjetja Cisco so Ciscove varnostne informacije, ki združujejo povsem integrirane podatke iz več naprav in storitev podjetja Cisco za redno ocenjevanje ter sovpadanje spletnih groženj in ranljivosti. Viri Ciscovih varnostnih informacij vključujejo Ciscove svetovne operativne centre za grožnje, storitve oddaljenega upravljanja varnosti, omrežje SensorBase, Cisco Security IntelliShield Alert Manager, sisteme za preprečevanje vdorov ter veliko drugih funkcij, vključno s Ciscovimi raziskavami in operacijami s področja varnosti, odzivanjem na nepredvidene dogodke, varnostnimi programi za podjetja, svetovno politiko in vladnimi zadevami.

Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Kordež
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104