Cisco och VMware släpper flera förbättringar och tekniska nyheter i sina gemensamma virtualiseringslösningar som öppnar upp en enkel och säker väg till molnet. En stor nyhet är Virtual Extensible Local Area Network (VXLAN) som gör det möjligt att använda virtuella maskiner över flera datacenter och olika molnmiljöer.

Cisco och VMware har ett djupgående samarbete kring utveckling av virtualiserings- och molnlösningar. Under konferensen VMworld i Las Vegas i veckan presenterades VXLAN och ett flertal andra tekniska innovationer.

En stor utmaning i molnsatsningar har traditionellt varit att separera applikationer och användare i virtuella miljöer på ett säkert sätt.

- I större molnsatsningar har säkerhetsaspekten varit en hög tröskel. Med VXLAN kan du bygga säkra virtuella lösningar i molnet, olika moln och hybridmoln och även skala upp nätverket för att stödja tusentals virtuella maskiner. Det har inte varit möjligt tidigare, säger Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenterprodukter på Cisco.

I samband med VMworld offentliggjordes även att Cisco Unified Computing System (UCS) har satt ett nytt världsrekord i molnprestanda för VMware VMmark 2.1.

Läs mer i den engelska releasen.

För mer information:
Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenterprodukter på Cisco
E-ost: gjerleha@cisco.com,
Mobil: 070-605 92 13

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 25 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 72 000 anställda och omsatte 40 miljarder dollar under räkenskapsåret 2010. För mer information besök: http://www.cisco.se