Cisco och Intel stärker nu sitt samarbete inom Unified Computing System (UCS) för att möjliggöra ännu effektivare lösningar för virtualisering och cloud computing. Intels nya kraftfulla processorserie, Xeon E7, implementeras inom kort i Ciscos serverplattform - resultatet är världens snabbaste servrar.


Cisco och Intel har sedan tidigare ett nära tekniksamarbete som har lett till en rad framsteg, t ex har Ciscos servrar dubbel så hög minneskapacitet jämfört med andra servrar på marknaden.

Nu växlar man upp samarbetet, bland annat sjösätter Cisco en ny partnerstrategi som gör det enklare för fler partnerföretag att specialisera sig inom exempelvis cloudlösningar och UCS där nya Xeon E7 är en central komponent.

- Cisco tog nyligen nio världsrekord i prestanda med Xeon E7 som motor och det visar tydligt att man får ut mycket kraft ur vår nya processor. Vi ser fram emot samarbetet kring Xeon E7 och att tillsammans bygga kostnadseffektiva datacenterlösningar med hög prestanda och skalbarhet, säger Jan Östling, teknisk expert på Intel.

Greger Jerlehagen, datacenteransvarig på Cisco, menar att Xeon E7 och Cisco UCS är en ”perfect match”.

- Med högre prestanda och skalbarhet kan vi skapa miljöer som stödjer virtualisering och molntjäntser ännu effektivare och samtidigt sänka kostnaderna för drift och hårdvara. Xeon E7 är dessutom mer energieffektiv än föregångarna, säger Greger Jerlehagen.

För mer information kontakta
Greger Jerlehagen, datacenteransvarig, Cisco AB
Mail: greger@cisco.com, telefon: 070-605 92 13

Besök vår Datacentersite här: http://cisco.se/dc2011

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 25 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 72 000 anställda och omsatte 40 miljarder dollar under räkenskapsåret 2010. För mer information besök: http://www.cisco.se