Ciscos nätverksportfölj Borderless Networks utökas nu med nya funktioner som suddar ut gränserna mellan nätverk, arkitekturer och system. Bland nyheterna finns lösningar som hjälper IT-avdelningen att hantera och autentisera surfplattor och andra mobila enheter på ett säkert sätt i ett gemensamt verktyg.

De nya lösningarna omfattar tre områden - centraliserad policy, enhetlig hantering av trådlösa och trådbundna nät samt automatiserad video- och rösthantering – och inkluderar Ciscos produktportföljer för hantering av switchar, routrar, säkerhet, trådlösa nätverk och nätverk.

Med nya Borderless Networks blir det enklare att anpassa systemen utifrån både användarnas och IT-avdelningens behov.

- De nya funktionerna löser mycket huvudvärk ute på IT-avdelningarna, inte minst de säkerhetsrisker och logistiska utmaningar som den starka mobilitetstrenden har skapat. Med våra nya lösningar blir det enkelt att låta användarna arbeta var som helst, med vilken mobil enhet som helst utan att säkerheten äventyras, säger Frederick Wennmark, ansvarig för Borderless Networks på Cisco i Sverige.

Kort om nyheterna i Borderless Networks:

  • Identity Services Enginge (ISE) är marknadens första lösning för att hantera tillgång till nätverk och system i ett och samma verktyg. Med en central källa för identifikation blir det enklare att styra vilka användare och vilka terminaler - mobiler, PC:s och surfplattor - som ska få access till vilka nätverk i olika sammanhang. Det blir vanligare att användare vill koppla upp sina privata surfplattor och med ISE kan man enkelt särskilja och sätta upp olika behörighetspolicys för privata respektive företagsägda terminaler. På samma sätt underlättas hantering av gäster i nätverket.
  • Cisco Prime for Enterprise gör det möjligt för IT-avdelningen att hantera nätverk och nätverkstjänster över olika arkitekturer mer effektivt. Nya funktioner är bland annat: konvergerad hantering av användare och access i trådlösa och trådbundna nätverk vilket förenklar felsökning. Samt lösningar för diagnostik, övervakning och felsökning av rörligt bildmaterial, t ex för videokonferens, övervakningskameror och webbutbildningar.
  • Cisco Medianet and Video Conferencing. Videovolymerna ökar kraftigt vilket kräver mycket utrymmei näten och det är svårt att på förhand veta om kapaciteten i nätverket räcker till, något som kan ställa till stora problem vid större videoprojekt i företag. Med Ciscos nya funktioner underlättas hanteringen markant och möjliggör simuleringar för att på förhand ta reda på huruvida kapaciteten är tillräcklig inför t ex en investering i videokonferenssystem eller ett videomöte.

Läs mer om nyheterna i nya Borderless Networks i den engelska pressreleasen.

 

För mer information kontakta

Frederick Wennmark, ansvarig för Borderless Networks Cisco AB
Tel: 08-685 90 93
E-post: fredwenn@cisco.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 25 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 72 000 anställda och omsatte 40 miljarder dollar under räkenskapsåret 2010. För mer information besök: http://www.cisco.se