Turboserver. Cisco UCS RackMount Servers är snabbast i världen.

Cisco befäster sin position som leverantör av marknadens snabbaste och mest högpresterande servrar. I samband med att Intel lanserade Xeon E7-serien i veckan fick Ciscos servrar i UCS-plattformen hela nio världsrekord för sin prestanda i en jämförelse med andra servrar i samma segment.

De Cisco-servrar som omfattades av testerna ingår i Ciscos datacenterlösning, Unified Computing System (UCS). Resultatet: snabbast och bäst prestanda på nio punkter. Ingen annan leverantör kommer i närheten av rekordsättningen.

- Jämförelsen visar tydligt att det är stor skillnad mellan olika servrar och att vår optimerade arkitektur utnyttjar kraften i Intels processorer på ett överlägset sätt. Det gäller vid alla krävande tillämpningar, som till exempel Java-applikationer, virtualisering, integrering av molnlösningar med mera, säger Greger Jerlehagen, ansvarig för datacenter på Cisco.

I jämförelsen, som har genomförts av Intel, användes Intel Xeon E7 i servrar med två och fyra socket från ett flertal leverantörer. Totalt 14 rekord sattes, varav nio gick till Cisco UCS C460 M2 High-Performance Rackmount Server, Cisco UCS C260 M2 Rack-Mount Server samt Cisco UCS B230 M2 Blade Server.

Cisco UCS integrerar servrar, nätverkskomponenter och lagring i ett integrerat system. Genom UCS-plattformen kan IT-ansvariga sänka driftskostnaderna och öka såväl effektiviteten som flexibiliteten i datahallen. Med UCS förenklas installation och hantering av företagsapplikationer, virtualisering och molntjänster.

För mer information kontakta
Greger Jerlehagen, datacenteransvarig, Cisco AB
Mail: greger@cisco.com,
telefon: 070-605 92 13

Besök vår Datacentersite här: http://cisco.se/dc2011

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 25 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 72 000 anställda och omsatte 40 miljarder dollar under räkenskapsåret 2010. För mer information besök:http://www.cisco.se